Maailman parhaat kengät?

Pumpui

Saattaa olla, että olen löytänyt täydelliset kengät.

Haluaisin pitää niitä joka päivä.

Ne ovat täydellisen hyvät jalassa, ja mikä erinomaisinta, niitä saa monessa värissä ja tyylissä, kun haluan ostaa uudet. Niiden pukeminen on hieman konstikasta, mutta kun ne saa jalkaan, on olo mitä mainioin.

Niitä jopa saa Suomesta, eivätkä ne ole edes ihan kamalan mahdottoman kalliit ollakseen niin erinomaiset.

Mutta sitten se mutta: ne ovat hieman eriskummallisen näköiset.

Ensi kerran Vibramin FiveFingers-kengät nähdessäni repesin nauramaan. Onko pöhkömmän näköisiä monoja nähty! Niitä kuitenkin kehuttiin maasta taivaisiin monessa paikassa, joten oli pakko mennä Kampin 4Runnersiin sovittamaan. Ihastuin ikihyviksi.

FiveFingersit eivät ole itsetietoisen ja huomiota karttelevan ihmisen jalkineet. Jo sovittaessa sain esimakua kenkien saamasta huomiosta. Ohi kulkenut nainen ryntäsi sisään, tarrasi jalkaani ja kysyi "Mitkä ihmeet nämä ovat?"  Reissussa ihmiset osoittelivat, pysäyttelivät ja halusivat ottaa valokuvia. Töissä kengilleni naurettiin.

Mutta ovat ne kyllä kehunsa ansainneet. Lähemmäs paljasjalkaista tunnetta ei varmastikaan pääse. Kengillä on tehty päivän mittaisia retkiä poluille ja rinteille, kiivetty vesiputouksilla, juostu lenkkejä ja kävelty suurkaupungissa.  Reissukengiksi en parempia voisi kuvitella. Koko päivän käveltyään kengillä pystyi marssimaan suoraan mereen. Tosin kauppoihin ei viitsinyt Thaimaassa mennä, kun ei viitsinyt joka kerta riisua ja pukea kenkiä.

Moni on kysynyt, että aionko seuraavaksi hankkia Crocsit. No en tosiaan. Minä en tyhmän näköisiä kenkiä laita.

Lisätietoja FiveFingerseistä löytyy Vibramin kotisivuilta. Kuvassa Speed-mallin kengät.

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Ainoa miinuspuoli FiveFingerseissä on, ettei niitä viitsi pitää kovin kylmillä keleillä. Umpinaisemmilla malleilla voi varmaankin juosta jo nyt, mutta märällä kelillä ohut neopreenipäällinen voi tuntua vähän ikävältä. Vai olisikohan tuo keliliitännäinen miinuspuoli enemmänkin kuitenkin miinus Suomelle :)

Enpä ole vastaavia ennen nähnyt! Miten ne jalassa voi kävellä esimerkiksi soralla? Tuntuvatko terävät pikkukivet läpi? Ainakin mökillä tai rantalomalla nuo olisivat aika täydelliset.

Lotta Katariina
Pumpui

Pohja on sen verran paksu, etteivät pikkukivet satu, vaikka tuntuvatkin. Parasta kengissä on juuri tuo varvastuntuma ilman, että joutuu koko ajan pelkäämään lasinsiruja ja muuta ikävää. Rantalomalla olivat ihan ehdottomat. Rannalla kävellessä ei tarvinnut pelätä mitä kaikkea hiekkaan piiloutuu ja pystyi juoksemaan suoraan mereen jos siltä tuntui. Mökkipuuhissa olisivat varmasti mainiot. Kengäthän on alun perin kehitetty melojille ja purjehtijoille. Ja nuo voi pestä koneessa myös.

Miia_pau
Kolmas linja

Vähän kyllä haluaisin tommoset. Tai halusin jo viime kesänä, sit aloin empiä noiden ja feelmaxien välillä enkä sit tietty ostanut kumpiakaan (feelmaxien etuna ois se, että niiden jalkaanujuttaminen ei vissiin oo ihan yhtä työlästä :).

 No nyt sit pitäis ostaa kiipeilytossut ja juoksukengätkin alkaa olla aika kulahtaneet, joten en taida vieläkään saada fivefingersei (tai voishan niilläkin juosta, mut ei ehkä ympäri vuoden, eikä ehkä lähinnä asvaltilla).Pöh.

Lotta Katariina
Pumpui

Kävin kokeilemassa Partioaitassa Feelmaxeja, mutta miulle tuli niistä heti jalkapohjat kipeäksi. FF:ien kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa missään vaiheessa.

Haluaisin myös sen Bikila-mallin kengät jotka on umpinaisemmat, eli menis vähän viileämmillä säillä kuin noi Sprintit. Betonilla juokseminen oli vähän ikävää, mutta muuten ovat olleet ihan mahtavat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Katsokaas täältä.. samaa ideaa ja ihan älyttömän hyvät jalassa. Tuntuu vaan, että kaadun aina taaksepäin :)) Nämä siis on sellaiset paljasjalka kengät.

http://www.brandstore.fi/tuoteinfo-177-Vivobarefoot-Neo%20Trail%20L%20Hy...

Lotta Katariina
Pumpui

Nuo Vivot on kyllä vähemmän huomiota herättävät kuin nuo meikkiksen varvaskengät! :) Musta on tosi hyvä että maailmasta alkaa löytyä muitakin lenkkareita kuin ilmatyynyillä ja kantavaimennuksella varustettuja hifitossuja.

Mia-Elina

Itsellä on ollut samoista vuosista lähtien Merrellin Vibram-pohjalla varustetut paljasjalkakengät (Pace Glove). Ensin kului yksi kesä niissä ja sitten talveksi piti vaihtaa tavallisiin (buhuu). Seuraava kesä kului samaisilla popoilla kävellessä/juostessa, kunnes pohja alkoi näyttää pikkasen liian slicksiltä. ;) Nyt koko talvi on kuljettu saman merkki-pohjayhdistelmän Tough Gloveilla. Merreill-Vibrameissa on parasta se, että ne istuvat jalkaa kuin "hanska". Kahteen vuoteen ei ole tarvinnut kärsiä kengistä kipeytyvistä jaloista. Siis silloin, kun on nuo jalassa ja ne on aika paljonkin jalassa, kun mukavuus on sellaista luokkaa ja Tough Glovet jo näyttävätkin "oikeilta" kengiltä. :)

MUTTA: Tosiaan nyt mietin näiden FiveFingerssienkin hankkimista, kun en viitsisi Tough Glovejani lenkkipoluilla rasittaa  - pitäisi suoda niille välillä vähän lepoa. ;) (Eivätkä ToughGlovet välttämättä ole ihan yhtä hyvät barefoot-efektissä kuin FiveFingersit,  ainakaan varpaita myöten.)

Patikointiinkin pitäisi löytää hyvä vaelluskenkä (joka tukisi nilkkaa) ja matkalle jotkut sellaiset nätin näköiset kengät, jotka voisi pukea mekonkin kanssa. Mutta mitään muuta en enää harkitsekaan kuin paljasjalkamaailman kenkiä... saivat mut (tai oikeastaan jalkani) koukkuun. :') Onneksi alkaa valikoimaakin vähän olla. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletkos näitä katsonut http://brandstore.fi/tuoteinfo-180-Vivobarefoot-Off-Road-Mid-L-Pull-Up-L... tai sitten muita off-road malleja, jossain oli kai vieläkin korkeampi varsi.
-Tina-

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.