Temppuradalle!

Pumpui

Olen keksinyt itselleni täydellisen harrastuksen. Siinä vaaditaan nopeutta, voimaa, ketteryyttä, seikkailumieltä ja itsensä likoon laittamista. Harmi vain ettei sitä voi harrastaa muualla kuin armeijassa tai televisiossa. Tahdon temppuradalle!

Kuva: Dimitri Kessel, Art.com

Aikuiset eivät ilmeisesti saa kiivetä, ryömiä ja loikkia pyyteettömästi ja silkasta kiipeämisen, ryömimisen ja loikkimisen ilosta. Aikuisen ilo täytyy valjastaa hyötykäyttöön. Temppuradalla valmennetaan sotilaita tuleviin koitoksiin tai nolataan ihmisiä televisioviihteen nimissä. Köyden kiipeäminen, liukuradan selvittäminen ja pehmopalikoiden läpi puskeminen kun eivät valmista ketään modernin työelämän haasteisiin.

Mälsää. Olisinpa taas tarhaikäinen. Mikään ei ollut hauskempaa kuin kiivetä puolapuille, hypätä Karhun siniselle voimistelupatjalle ja sukeltaa sitten renkaan läpi temppuradan maaliin.

Kommentit

MaijaHii (Ei varmistettu)

Olen tästä niin täysin samaa mieltä. Haluan kiipeämään tommosta verkkoa ja kiipeämään puomista vuoroin yli ja ali.

Itse olen myös (vanhana sirkuslaisena) kaivannut suunnattomasti viime vuosina kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä ja muita kivuuksia. Tarvitsen siis aikuisakrobatian.

Lotta Katariina
Pumpui

Opin tässä hiljattain, että ylpeys käy lankeemuksen edellä myös entisellä sirkuslaisella. Heitettiin kerran thainyrkkeilytreeneissä alkulämmittelynä vähän kuperkeikkaa ja kärrynpyöriä. Miten voikin pyörryttää niin kamalasti muutaman hassun lentokuperkeikan jälkeen?

Joku kiva ja rikas taho voisi perustaa Helsinkiin aikuisten puuhahallin, jossa olisi temppurata ja kaikenlaista pehmustetta ja tatamia, jolla voisi rauhassa ja ilman suorituspaineita kokeilla kuperkeikkoja ja arabialaisia.

Miia_pau
Kolmas linja

Riittäiskö se, jos mie perustaisin sen viime talvena suunnittelemani aikuisten ninjapuiston? Televiisorin ninjakisojen innoittamana sielläkin olis temppurata, jossa olis ainakin vesiesteitä ja kaltevia seiniä ja pyöriviä asioita. Potentiaalisesti hengenvaarallista eli takuulla hauskaa!

Tähän jotenkin epäsuorasti liittyen minulle oli aina lapsena kauhea pettymys, kun niissä huvipuistojen vekkuloissa sun muissa taloissa ei koskaan saanut mielin määrin kekkalehtia niissä liikkuvissa osissa. Ei ollutkaan temppurata! Mälsää!

Onkohan tää joku sukupolvikysymys, joka saa ikäiseni lähes kolmekymppiset graafikot harrastamaan parkouria (ja minut esim. kiipeilyseinälle, joka oli muuten on eri nastaa puuhaa!)? Aikuisakrobatiaakin voisin kannattaa. Muistaakseni tästäkin oli joskus puhetta?

Lotta Katariina
Pumpui

Miia, perusta perusta ihmeessä ninjapuisto! Hengenvaarallisuus tuo lisää hauskuutta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen vierailemaan Flowparkissa Turussa! Siellä pääseee aikuisetkin toteuttamaan temppuilihaaveitaan oikein urakalla :) Ihan loistava paikka pitää hauskaa, ylittää itsensä ja harrastaa liikuntaa siinä samassa.

Lotta Katariina
Pumpui

Mahtavaa, kiitos vihjeestä! Pakko lähteä Turkuun!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisit kokeilla myös parkouria, siinähän luvalla saa kiipeillä kaupungilla ja tietääkseni löytyy myös sisähallitreenejä nyt jääkautena :).

Lotta Katariina
Pumpui

Santahaminan varuskunnassa on hieno temppurata! Nyt kun vielä saisi selvitettyä että pääseekö sinne siviilit mitenkään :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.