Komeron paikka

Kuvassa on huone, josta tulee uusi keittiömme. Allas ja vesipiste tulevat kuvassa oikealla näkyvälle seinälle. Kuvassa näkyvä komero toimii nykyisin astiakaappina. Sen vasemmalla puolella, nurkan takana, on nykyinen siivouskomeromme. Sen takana on puolestaan WC.

Olemme tammikuusta asti yrittäneet ottaa selvää, miten viemäri, vesi ja kaasu vedetään tilaan. Saimme jo jokin aika sitten tietää, että vedot tehdään WC:n ja edellä mainitsemieni komeroiden kautta. Avoinna on silti ollut, onko viemäri- ja vesiputket mahdollista upottaa komeron oikealla puolella näkyvän seinän sisään, vai onko ne vietävä lattian alla, jos emme halua niiden jäävän näkyviin. Viime perjantaina ilmastointimies vahvisti, että putket voidaan upottaa seinään. Tänään saimme kuulla, että roiloaminen aloitetaan tämän viikon perjantaina.

Vesi- ja kaasuputket tuodaan siis kylpyhuoneen ja WC:n katon kautta nykyiseen siivouskomeroon. Viemäri tuodaan samaan komeroon, mutta lattian rajassa. Kaikki putket kiemurtelevat komerojen läpi, ja viemäri- ja vesiputket roilotaan seinän sisään allasseinän nurkkaan asti. Loppumatka tehdään pintavetona kaapiston takana. Kaasuputkea ei voi upottaa seinään, joten se vedetään jossain katon rajassa komeron nurkalta liedelle asti.

Tämä pitäisi nyt synkronoida sen kanssa, että kuvan astiakomero yhdistetään nykyisen siivouskomeron kanssa upeaksi ruokakomeroksi. Komeroon laitetaan pariovet, jotka jäävät ylimääräisiksi olohuoneen ja tulevan keittiön välistä purettavalta seinältä. Jos katsot kuvaa tarkasti, näet seinään piirretyt lyijykynäviivat, jotka osoittavat tulevan komeron oviaukon rajat. Ovea tosin jouduttaneen siirtämään hieman vasemmalle, samoin valokatkaisijaa ja pistorasiaa, sillä viemäriputki tarvitseekin peräti 10 cm tilaa kaapiston takana, jolloin kaapin reuna tulisi liian lähelle oviaukkoa. Pitää vielä funtsia.

Huomasitko muuten, että lattiat on vihdoin "soojatu" (ks. Vastuu sirpaleina).

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Mahtava palsta! Löysin sen vasta äsken ja jäin koukkuun HETI. Tällä hetkellä esikoisen odottaminen hillitsee omaa remontointia, mutta edessä takuuvarmasti jossain vaiheessa ;)

Fanitan eniten päätöstänne siirtää keittiö! Ihanan avarakatseista ja rohkeaa! Tsemppiä!

Kimmo T

Mahtavaa, tervetuloa seuraan! Vielä ehtii mukaan. Lisäilen silloin tällöin teksteihini linkkejä taustoittaviin juttuihin, joten ei haittaa, vaikka jokin juttu alkupäästä olisi jäänyt näkemättä.

Totta kai suosittelen lämpimästi kaikkien juttujen lukemista, sillä ne ovat tieysti lukemisen arvoisia ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.