Nettihuutokauppa se on joka kannattaa

Olen jo pariin otteeseen maininnut myyneeni tavaraa Huuto.netissä. Kaikkihan palvelun tuntevat, mutta yllättävän monet jaksavat vielä hämmästyä, miten hyvin huonekalut käyvät siellä kaupaksi ja miten mielenkiintoisia esineitä sieltä voi löytää. Olemme itse päässeet siellä eroon kaikista ylimääräisistä huonekaluistamme ja myös löytäneet merkittävän osan nykyisistä sisutuselementeistämme sieltä. Myyjänä Huuto.netissä ei rikastu, mutta ostajana tekee erinomaisia löytöjä.

Kaksi antiikkista vaatekomeroa, tiikkinen design-sohvapöytä, tiikkirunkoiset lasipöytä ja sohva sekä ruokapöytä ovat löytyneet Huuto.netistä ja kuuluneet sisustukseemme jo aiemmin. Uuteen keittiö-olohuoneyhdistelmäämme olemme löytäneet sieltä jo hienon liukuovellisen matalan kaapin, josta tulee keittiöömme saareke, massiivisen 28-laatikkoisen miljoonalipaston sekä upean metallisen 80-laatikkoisen arkistokaapin, joka on palvellut alunperin amerikkalaista vankilaa. Tulevaa kylpyhuonettamme koristaa puinen ja lasiovellinen kaappi, jonka Rouva T suunnitteli spray-maalaavansa valkoiseksi.

Uskomattomin löytö on kuitenkin toinen Smeg-jääkaappimme. Suunnittelimme jo aiemmin, että ostamme kermanvärisen Smeg Fab32 -kaappimme rinnalle toisen samanlaisen vasenkätisenä. Eräänä päivänä Rouva T sattui hakemaan Huuto.netistä Smegiä, ja törmäsi juuri siihen jääkaappiin, jonka olimme päättäneet ostaa. Kaappi oli käyttämätön, mutta myyjä ei ollutkaan saanut sitä mahtumaan omaan asuntoonsa. Saimme kaapin 1 000 euroa halvemmalla kuin kaupasta.

Nyt molemmat kaapit odottavat pääsyä lopulliseen remontin jälkeiseen sijaintiinsa, joka sijaitsee kuvan ulkopuolella vasemmalla. (Kuvassa näkyvä astiakaappi muuten yhdistetään nurkan takana olevaan siivouskomeroon ja muutetaan isoksi ruokakomeroksi, johon olemme suunnitelleet siirtävämme pariovet, jotka jäävät ylimääräisiksi nykyisen ruokasalin ja olohuoneen välisen seinän kaatuessa.)

Kannattaa seurata myös ulkomaisia nettihuutokauppoja. Jokunen vuosi sitten löysimme kahdeksan kappaletta Jacobsenin seiskatuoleja tanskalaisesta Lauritzista (http://www.lauritz.com/), ja ne tulivat rahteineenkin edullisemmiksi kuin Suomesta ostettaessa.

Hyvää huuto-onnea kaikille!

Share

Kommentit

backyardbambie

Vau, olettepa te tehneet ihan mielettömiä löytöjä huuto.netistä! Mä en ole oikein vielä oppinut käyttämään sitä palvelua. Se haku on mun mielestä vähän huono enkä koskaan löydä sieltä etsimääni. Tai sitten hakusana tuottaa niin paljon tuloksia, että niitä ei jaksa kahlata läpi. Ja tuotteiden kuvat on liian pienellä siinä listassa eivätkä ne siltikään lataudu kunnolla. Mutta tästä sun kirjoituksesta inspiroituneena yritän opetella käyttämään huuto.nettiä (paitsi juuri nyt koko sivusto ei edes toimi)! Voitko antaa jotain vinkkejä, millä hakusanoilla löytäisi vaikkapa tuollaisen hienon miljoonalipaston?

Kimmo T

Heh, kommenttisi inspiroi minua avautumaan Huuto.netin käytettävyydestä ja kehityksestä (tai sen puutteesta) niin pitkästi, että päätin säästää tekstin toista postausta varten :D

Tee sulkeutuneisiin huutoihin haku hakusanalla 'miljoonalipasto'. Sieltä löytyy sellainen 56-laatikkoinen upea laatikosto, jota harkitsimme, mutta pidimme kuitenkin hieman liian massiivisena. Rouva T taisi löytää lipaston alunperin ihan vaan hakusanoilla 'lipasto' tai 'laatikosto'. Kannattaa opetella käyttämään myös sanan katkaisuja *-merkillä, jotta suomenkielen taivutusmuodot ja yhdyssanat eivät haittaa hakuja.

Mutta sitten ne tulokset pitää vaan jaksaa kahlata läpi. Huuto.nethän laskuttaa myyjältä siitä, että kuvat tulisivat näkyviin hakutuloksiin, joten niitä ei useinkaan sieltä löydy.

Rouva T myös muistutti, että Huuto.net on vähän kuin kirpparit, kierrätyskeskukset tai vintage-liikkeet: jos käyt siellä kerran, et ehkä löydä mitään. Kun käyt niissä säännöllisesti, etsiminen alkaakin tuottaa tuloksia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.