Vielä Huuto.netistä

Perjantaiseen kirjoitukseeni (http://www.lily.fi/juttu/nettihuutokauppa-se-joka-kannattaa) tullut kommentti Huuto.netin hakutoiminnosta inspiroi minua jatkamaan samasta aiheesta. Ainoa syy hehkuttaa kyseistä palvelua ovat ne löydöt, joita sieltä voi tehdä, mutta samalla pitää hyväksyä, että käyttäjäkokemus on jämähtänyt 2000-luvun alkuun. Se tarkoittaa, että käytettävyydelle ei ole tehty juuri mitään sen jälkeen, kun saitti on pistetty pydeen vuonna 1999.

Yli kymmenen vuotta ilman minkäänlaista merkittävää uudistusta ulkoasussa on melko pitkä aika ottaen huomioon WWW:n ja HTML:n kehityksen. Uudistukseksi en laske sitä, että Sanomat ovat tunkeneet sivuille mainoksia ylös, alas ja sivulle ja ympänneet samaan hässäkkään myös Ilta-Sanomien ja Hesarin uutiset, Oikotien ilmoitukset ja Keltaisen Pörssin.

Ajax-tekniikoiden käyttöönotto hakutoiminnoissa, pieni muutos värimaailmassa ja elementtien uudelleensijoittelu auttaisivat jo kummasti. Lisää kehitysideoita voi hakea vaikkapa eBaystä. Mahdollisuus lisätä useampia kuvia per tuote olisi tervetullut lisä omien ilmoitusten ylläpitoon. Ostajana olisi kiva, että tuotteiden kuvat näkyisivät hakulistauksessa ja ne voisi suurentaa siitä avaamatta tuotteen sivua, sillä palvelu toimii välillä toooooodella hitaasti. Toisaalta myyjänä en halua maksaa euroa siitä, että tuotekuva näkyy listassa, joten käytettävyyden kannalta ehdottaisin tästä tulonlähteestä luopumista.

Mutta eipä Huuto.netille ole myöskään ilmestynyt varteenotettavaa kilpailijaa, ja käyttäjät ovat oppineet elämään kökön käyttöliittymän kanssa. Ja miksipä ylläpidon pitäisi tehdä mitään, kun homma näyttää kelpaavan tarpeeksi monelle käyttäjälle, ja palvelu on ihan hyvä.

Mutta juu, jos Huuto.netistä haluaa tehdä löytöjä, pitää olla kärsivällinen ja käydä siellä usein. Huuto.net on vähän kuin kierrätyskeskus tai Fida-kirpparit: jos käyt siellä kerran, tavara näyttää pelkältä roskalta. Kun käyt niissä säännöllisesti, vaivannäkö alkaa tuottaa tuloksia. Mutta silloinkin on jaksettava kaivella. Rouva T onneksi jaksaa.

Ja jos lähtöhinta tai Osta heti -hinta vaikuttavat liian kalliilta ja tuotteella ei ole yhtään huutoa, kannattaa ottaa riski: Odota huudon sulkeutumista, ota myyjään yhteyttä yksityisviestillä ja tingi hinnasta. Toimii erityisesti kalliimmilla huonekaluilla.

Kommentit

Roosa
Mangomalen

Asiaa! Juuri tuo kuvien puute listauksessa nyppii itseä kaikkein eniten. On niiiiiiii-in hidasta availla välilehtiin kymmeniä, kökösti nimettyjä ilmoituksia, joista valtaosan vosii karsia pois sillä pelkällä pikkukuvalla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.