Image numero 5

Rönsy

Tuollainen kansi tehtiin. Miltäs näyttää?

Ja toimituspäällikkömme Pekka Hiltunen teki valtaisan selonteon Sofi Oksasen Puhdistuksen synnystä, tosin minusta mielenkiintoisinta jutussa on, mitä se kertoo kirjabisneksestä ylipäänsä ja WSOY:n kuvioista erityisesti. Outo, outo maailma.

Ja minä pyörin Aalto-yliopiston startup-yrittäjäporukoissa, vaikutuin, luovuin valtsikalaisesta kyynisyydestäni ja kirjoitin omaksikin yllätyksekseni ylistysjutun heistä. Jotta omat mukavuusalueeni eivät aivan unohtuisi, kirjoitin myös rakkaasta entisestä kotikaupungistani Tukholmasta, jalkapallomamusta ja afrikkalaisesta nykytaiteesta. Heh.

Niin ja toimituksemme kaljanjuojat organisoivat Suomen viilein olut -kilpailun, mikä tarkoittaa, että toimituksemme lattialla on edelleen kori- ja lava- ja pussikaupalla kaljaa. Siideripuolueen edustajana olen katkera. Katkeroitumiseni välttämiseksi päätimme, että ensi kesänä maistellaan siidereitä. Kisa on silloin luonnollisesti Suomen makein siideri. Toivoisin kyllä, että toimituksen lattia silloin täyttyisi myös oikeasti juotavista siidereistä, eikä vain lime-passionhedelmä-päärynäsiidereistä ja metsämansikka-kaneli-omenapiirakkasiidereistä.

Kommentit

LinaS
iivents

Pysähdyttävä kansi - Hieno! Iltalukemisena lehti jäi sängyn viereen ja sainkin herätä aamulla Oksasen katseeseen. :)

Joanna Palmén
Rönsy

No hyvä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielestäni Oksanen-jutussa oli virkistävää se, että naista ei esitetty (miksi epäröin kirjoittaa sanan nainen tähän? Ihan niin kuin se olisi jotenkin vähättelevä ilmaisu, jota ei voisi Oksasen yhteydessä käyttää. Täytyy skarpata) täydellisenä nerona ja myös kustannustoimittajien rooli tunnustettiin (mutta ei skandaalinhakuisesti tyyliin: Kirjoittiko Sofi Oksanen kirjansa itse???).

Joanna Palmén
Rönsy

Kiitos, välitän terveistä kirjoittajalle! Joo, pointtinahan oli nimenomaan kertoa, että Puhdistuksen menestys ei ollut mitään sattumaa, vaan sen takana oli paljon määrätietoista työtä sekä kirjailijalta että monilta muilta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.