Iso Numero ja ostohaaste!

Ladataan...
Rönsy

Puffataan välillä muitakin lehtiä. Tämä on niin hieno juttu:

 

Kulttuurilehti, jota saa myydä kuka tahansa (eli siis ensisijaisesti vähäosaiset). Myyjä ostaa lehden eurolla ja myy neljällä ja saa pitää voiton. Lisäksi, kun ulkomaisia esikuvia ja tekijälistaa katsoo, Iso Numero on todennäköisesti laadukas ja mielenkiintoinen lehti.

Lupaan ostaa jokaisen numeron. Luvatkaa tekin!

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Share
Ladataan...

Kommentit

PAnderson (Ei varmistettu)

Iso numero? Aika ontuva nimi. Big issueta vissiin haettu? :/

(oho, mun nimimerkki on varattu :O, kauhistus)

Joanna Palmén
Rönsy

Joo, niin. Mulla oli tuo sama ajatus heti. Sitten googlasin "ison numeron" (ja tämä siis ennen kuin tiedotteet lehdestä valtasivat netin) ja hymähtelin hiteille. Kovasti oli erilaisia asioita, joista oli "tehty iso numero", mutta mikään niistä ei todentotta ollut köyhyys tai syrjäytyminen.

Iisa

Hei hienoa! En ollut kuullutkaan. Joko siis eka nro ilmestynyt?

Joanna Palmén
Rönsy

Maanantaina tulee myyntiin!

Tirlittan

Tukholmassa asuessani oli tapana silloin tällöin ostaa heidän vastaavaa lehteään. Kiva, että tulee Suomeenkin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen juuri tekemässä kantelua verottajalle tästä veronkierrosta.

Joanna Palmén
Rönsy

Köyhien, kerjäläisten ja asunnottomien veronkierto, tuo valtaisa yhteiskunnallinen epäkohta. Täällä on vastauksia verokysymyksiin Ison Numeron osalta.

Tirlittan

Vierailija (29.5.2011 21:16) toivottavasti muistat kannella verottajalle myös muista vastaavista. Itse myin yläasteikäisenä WWF:n avaimenperiä, jäiköhän siitä käteen ehkä 20 euroa itselle. Kyllä olisi niitäkin pitänyt verottaa!? Vaan kas kun olivat liian pienet myyntitulot jopa verotettaviksi ;)

Ennenkuin tekee kantelua jostakin asiasta, toivottavasti perehtyy vähän verolainsäädäntöön, niin säästyy verotoimistossakin ylimääräistä työaikaa, kun ei tarvi kaikenlaisia kanteluita vastaanottaa.

Joannan postaaman linkin takaa verolainsäädännön mukaisesti löytyy:

"Myyntituotot per myyjä jäävät selvästi alle YEL-rajan, joka on 5000 euroa. Myyntivoitosta on alettava maksaa veroa, kun summa ylittää 8500 euroa. Nämä rajat eivät tule ylittymään kenenkään kohdalla. Lehteä saa kerralla ottaa myyntiin korkeintaan 20 kappaletta."

Köyhyyttä on monenlaista. Toisilla ehkä vain köyhä elämä? Jotenkin huvittavaa on, että suomalainen peruskateus tuntuu puskevan esiin tässäkin. "Noniin, nyt noi saa tienata rahaa verotta ja mun tätyy maksaa veroja mun työstäni." Enkä tarkoita nyt vain Vierailijan kommenttia. Tottakai veroja pitää minunkin mielestäni maksaa yhtälaisesti kaikkien (progressiivisesti yhtälaisesti), mutta ihan jokaisella palkkatyöläiselläkin on ansiotulorajat. Jos tienaat tiettyä summaa vähemmän vuodessa, veroprosenttisi on nolla. 

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Huhhuh! Hyvä, että Vierailijalla on ylimääräistä aikaa, verottajalla sitä tuskin on. Ainakin Englannissa nuo Big Issuen myyjät käsittääkseni rekisteröityvät myyjiksi. Lähes poikkeuksetta heillä on rinnuksillaan merkki, joka kertoo heidän olevan valtuutettuja myyjiä. Jonkilaista kontrollia tuonkin asian suhteen siis harjoitetaan (jos se nyt lohduttaa Vierailijaa). Luulisi, että Suomessakin joku vastaava systeemi tulee käyttöön. Tämä hanke on ilmeisemmin aiheuttanut paljon kohua, mikä on mielestäni outoa. Toivon, että ihmiset olisivat avarakatseisia ja ostaisivat lehteä. Kun aina jaksetaan valittaa kerjäläisistä, niin tässä on nyt otettu askel parempaan suuntaan.

Kommentoi

Ladataan...