Naiset ja miehet

Rönsy

Naiset on niin ylimielisiä ja töykeitä baarissa!

No kun miehet on aina niin kännissä ja vonkaavat ja kourivat.

Eksyin lauantaiyönä kotiin tultuani lukemaan Tiitin palstan saamis- ja antamiskeskustelua, ja menin vasta tunnin lukemisen jälkeen nukkumaan, hyvin ahdistuneena. Minua ahdistaa aina, kun lause alkaa "naiset tekevät niin ja niin" tai "miehet aina sitä ja tätä". Tämä ei tarkoita, että kieltäisin biologiset erot tai jotkut tilastolliset todennäköisyydet, mutta se ahdistaa, että sukupuolta pidetään tekemisiäni absoluuttisesti määräävänä tekijänä. Pelkästään sukupuoleni takia saan kantaakseni milloin mitäkin, kuten juuri pihtauksen, valtapelin ja ylimielisyyden, mutta myös esimerkiksi matemaattisen lahjattomuuden, sairaalloisen shoppailuhulluuden ja holtittoman tuhlauksen, naistenlehdet, pallonheittotaidottomuuden ja muun urheiluosaamattomuuden (ja vastapainoksi ryhmäliikuntatunnit ja painontarkkailun), autoavuttomuuden, kenkähulluuden, tunteellisuuden ja pms-ailahtelevaisuuden. Kiitos vaan näistä, kaverit.

Jos jollain naispuolisella ystävälläni on miessuruja, en lohduttaessani suostu alentumaan "miehet on sikoja" -lauseeseen, koska sehän nyt ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Sitä paitsi "miehet on sikoja" -lauseen käyttäjällä ei juuri koskaan ole mitään käsitystä siitä, kuinka sikoja naiset ovat. Ainoastaan tasaisesti kumpaankin sukupuoleen suuntautuvilla biseksuaaleilla on yhtään kaikupohjaa näihin väitteisiin, joskaan se ei tee niistä tosia.

Tästä voisi toki helposti laajentaa vaikka rasismikeskusteluun, jossa somalit sitä ja tätä, mutta enpä nyt tällä kertaa.

Vielä saamisteemaan liittyen, olipa ilahduttavaa lukea Nytistä, että Timo Hännikäinen on nyt saanut. Eikä malttanut jätkä olla rehvastelematta, että on saanut jopa "saman perheen äidiltä ja tyttäreltä". Tuo maininta jotenkin kivasti tasapainottaa sitä sivistymysverhoa, johon hän itse ja jotkut muutkin pyrkivät Ilman-kirjaa pari vuotta sitten peittelemään. (En sano kirjasta mitään, jätin sen kesken alkuunsa aivan liian monen ahdistavan "naiset sitä ja tätä" -lauseen jälkeen.)

Share

Kommentit

tiiti
ite puin

Sama reaktio ja mun sentään olisi jotenkin pitänyt arvata.  

Hämmenny. Ahdistu. Toista. Se noiden joidenkin kommenttien ahdistus, raivo ja vakaumus on lähes pelottavaa. Siellä ne istuu yksin pimeässä ja huutaa intternettiin turhautumistaan kokonaiseen sukupuoleen. En edes tajua, että ihmiset, jotka siteeraavat kaikenmaailman tilastoja sujuvasti ja kehittävät monimutkaisia matemaattisia malleja pariutumisesta eivät kuitenkaan tosielämässä erota "yhtä naista baarissa" koko sukupuolesta.

Lisäksi, jos naiset todellakin salakavalasti pyörittävät maailmaa, meidän täytyy olla hommassa todella surkeita, koska esim. talouselämän tai politiikan huipulla naisia ei kuitenkaan juuri näy muuten kuin ex-vaimon tai perijättären ominaisuudessa.

Noihin keskusteluihin osallistuminen on vähän niinkuin astuisi iloisesti laulellen vaaleanpunaisen yksisarvisen juoksupaskaan (vrt. juoksuhiekka). Sitä tietää jo etukäteen, että uppoaa jätökseen vaikka mitä tekisi, mutta millään ei tahdo uskoa sitä todeksi, kun koko tilanne tuntuu täysin absurdilta.

Tiivistäen: ahdistaa vieläkin.

Noora Katariina (Ei varmistettu)

NIINPÄ. Ja apua, miksi menin lukemaan tuota kommenttiketjua. Ahdistus iskee.

"Miehet on sikoja" on surkea tapa lohduttaa. Sen lisäksi, että se ei pidä paikkaansa, se antaa heteronaisen tulevaisuudesta aika ankean kuvan. Näin bissenä (huom. ennen niin trendikäs ilmaus) voisin vaikka sanoa, että ihmiset on sikoja. Tosin se olisi ikävä loukkaus sikoja, noita siistejä ja fiksuja eläimiä, kohtaan. Tai yhtä hyvin voisin sanoa, että ihmiset on mahtavia. Sukupuolesta se ei kuitenkaan ole kiinni.

Naiset sitä ja miehet tätä -diskurssin lisäksi inhoan puhetta antamisesta ja saamisesta. Toivoisin, että ihmiset harrastaisivat seksiä ainoastaan omasta vapaasta tahdostaan, eivät vastentahtoisesti ja passiivisesti "antaen" tai onnekkaasti ja aktiivisesti "saaden". Yleensä nainen on tietysti se antaja ja mies saaja - vähän kuin mies onnistuisi aina joskus huijaamaan naiselta seksiä. Naisen rooli jää siinä hommassa aika pieneksi. Yäääh.

Joanna Palmén
Rönsy

Joo, Tiiti, siinä keskustelussa oli sangen paljon muutakin ahdistavaa kuin vain tämä molemminpuolinen sukupuoliyleistysajattelu, mutta ajattelin pysytellä erossa siitä juoksupaskasta. Ihailtavasti jaksoit vääntää niiden kanssa!

Noora Katariina, ihan täsmälleen noin ja myös tuo antaminen ja saaminen! Seksisanastossa on paljon muutakin ärsyttävää tai ainakin huonosti asioita ja tekemisiä kuvaavia. Taidan silti jättää tästä aiheesta avautumisen jollekin muulle areenalle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.