Lily leffassa: Kevään 7 odotetuinta ensi-iltaa

Toimitus

Toimitus valitsi kevään ensi-illoista seitsemän erilaista elokuvaa, jotka kannattaa nähdä valkokankaalta.

 

Sovinto

ensi-ilta 11.3.

Juoni: Kolmekymppinen perheidyllissä elävä Leena (Noomi Rapace) matkaa kuolevan äitinsä luo. Paluu lapsuudenkotiin saa Leenan muistelemaan rankkoja aikoja alkoholistiperheessä. Perustuu Susanna Alakosken Sikalat-romaaniin.

Odotettavissa: Sovinto on ruotsalais-tanskalais-suomalainen yhteistuotanto, jonka kaava on perinteinen: melankoliaa ja väkivaltaa. Lisäjännitystä tuovat suomalaiset näyttelijät, kuten Outi Mäenpää ja Ville Virtanen. Taipuukohan heiltä toinen kotimainen?

Oho! Millenium-trilogiasta tuttu Rapace näytteli leffassa avioparia miehensä kanssa, mutta haki eroa kuvausten jälkeen.

Tykkäät tästä, jos tykkäsit: Musta jää -leffasta.

Huom! Lue Sovinnon arvio toimituksen palstalta torstaina 10.3.!

http://www.youtube.com/watch?v=RIvz3m0gpWc

 

Iltapäivä Toscanassa

ensi-ilta 18.3.

Juoni: Ranskalaissyntyinen Elle (Juliette Binoche) on galleristi, joka kohtaa Etelä-Toscanassa englantilaisen taiteen tutkijan ja kirjailijan Jamesin. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat yhteen iltapäivään, jonka kaksikko viettää kierrellen Toscanaa ja keksien itselleen yhteisen historian avioparina.

Odotettavissa: Nokkela ja ajatuksia herättävä draama italialaisilla viinitiloilla ja Julietten ihanalla aksentilla höystettynä.

Oho! Oscarinkin voittanut Juliette sai tämän elokuvan ansiosta ensimmäistä kertaa tunnustusta Cannesin elokuvajuhlilla, joissa maanmiehet palkitsivat hänet parhaan näyttelijättären palkinnolla.

Tykkäät tästä jos tykkäsit: Mistä tahansa Binochen elokuvasta.

 

 

Howl - Huuto

ensi-ilta 25.3.

Juoni: Tositarinaan perustuva leffa samannimisestä runosta, joka ponnahti julkisuuteen, kun sen julkaisijaa vastaan nostettiin siveettömyyssyyte. Runon kirjoittaja Allen Ginsberg päätyi kohun myötä osaksi kulttihistoriaa.

Odotettavissa: Oikeussalidraaman ja psykedeelisen taideleffan sekamelska niille, jotka eivät ole Huuto-runosta tai Beat-sukupolvesta kuulleetkaan.

Oho! Kevään komein leffakasvo James Francon asetti nenälleen paksusankaiset nörttilasit, jotka eivät ainakaan vähennä miehen seksikkyyttä.

Tykkäät tästä, jos tykkäsit: Alaston lounas -leffasta.

 

 

Elokuu

ensi-ilta 1.4.

Juoni: Kotimaisessa road moviessa 19-vuotias Aku (Eppu Paastinen) ahdistuu lukion päättymisestä ja kavereiden kaikkoamisesta, joten hän lähtee baarissa tapaamansa näpsäkän tytön kanssa Itä-Suomeen.

Odotettavissa: Idyllistä peltomaisemaa, joka herättää kipeän kesäkaipuun. Luvassa myös ”Oliko se ylioppilaskesä oikeasti noin vaikeaa aikaa” -huokailuja.

Oho! Samanniminen suomalaisleffa ilmestyi jo vuonna 1956. Sen juonta kuvattiin lauseella: ”Alkoholistin kriittinen piste kesäyössä”. Sittemmin juonen mukainen tarina onkin nähty joka toisessa suomalaisleffassa.

Tykkäät tästä, jos tykkäsit: Sisko tahtoisin jäädä -elokuvasta.

 

http://

 

Sanctum

ensi-ilta 1.4.

Juoni: Toimintaraina kertoo sukeltajaryhmästä, joka lähtee tutkimaan Etelämeren vedenalaisia luolastoja. Trooppinen myrsky yllättää sukeltajat ja pakottaa heidät etenemään yhä syvemmälle vaarallisiin luoliin.

Odotettavissa: Kun vedenalainen 3D-spektaakkelin vastaavana tuottajana on James Cameron, voi sisällöstä olla varma: komeita ja aidontuntuisia maisemia, henkeäsalpaavaa jännitystä sekä päälle liimattu ihmissuhdekoukero.

Oho! Elokuva perustuu käsikirjoittaja Andrew Wrightin kokemuksiin. Ahtaanpaikankammoisten on syytä varautua paperipussein.

Tykkäät tästä, jos tykkäsit: Avatar-leffasta.

 

 

Red Riding Hood – Punahilkka

ensi-ilta 8.4.

Juoni: Romantiikkaa, fantasiaa ja trilleriä yhdistävässä elokuvassa eteerinen Valerie (Amanda Seyfried) ja hänen sydämensä valittu suunnittelevat pakoa tuppukylästä, mutta metsässä vaaniva ihmissusi muuttaa suunnitelmat.

Odotettavissa: Todennäköisesti myötähäpeää, kun romanttisissa draamoissa kunnostautunut Amanda pakenee petoa sulokkaasti kiljahdellen. Mutta se leffassa onkin parasta.

Oho! Jännityksellä odotamme, onko elokuvan ihmissusi kuuma kuin Twilightin Jacob vai karski kuin Kaunottaressa ja hirviössä.

Tykkäät tästä, jos tykkäsit: Twilight-saagasta.

 

 

Vettä elefanteille

ensi-ilta 22.4.

Juoni: Draamaleffassa orvoksi jäänyt 23-vuotias Jacob (Robert Pattinson) päätyy tienaamaan leipänsä sirkuksesta ja rakastuu sen hevosia kouluttavaan päätähteen (Reese Witherspoon). Leffan sivuroolissa söpö norsu.

Odotettavissa: Pala entisajan sirkuksen taikaa, pitkiä kaipaavia katseita ja Robertin vino hymy. Jännityksellä odotamme, voiko leffa olla yhtä valloittava kuin Sara Gruenin romaani, johon elokuva perustuu.

Oho! Robert esitti Reesen poikaa Turhuuden turulla -pukudraamassa vuonna 2004, mutta kohtaus leikattiin pois. Jos leffan nimi ei sano mitään, ei ihme – se päätyi Suomessa suoraan dvd-hyllyihin.

Tykkäät tästä, jos tykkäsit: Sofia Coppolan leffoista.

 

 

Teksti ja kollaasi: Ida Valpas

Minkä leffan sinä aiot mennä katsomaan?

Kommentit

Toot (Ei varmistettu)

Musta tää leffakevät on aika vaisu. Ei mitään kummosta. Juliettea Toscanassa voisin käydä kattomassa.

jeminal (Ei varmistettu)

Kamalasti ihania elokuvia tulossa, ylläolevien lisäksi tämä leffafriikki odottaa innolla myös Hanna - leffaa! Nimestään huolimatta jenkkiproduktio, mutta sijoittuu Suomeen ja kuvauksia työstettiin mm. Rukalla. Pääosissa upeat Saoirse Ronan,  Eric Bana ja Cate Blanchett :)

Mimmu (Ei varmistettu)

"Elokuvan tapahtumat sijoittuvat yhteen iltapäivään, jonka kaksikko viettää kierrellen Toscanaa ja keksien itselleen yhteisen historian avioparina." Kuulostaa ihanalta! Siis iltapäivä Toscanassa. Just siltä, että tulee hyvä mieli ja leffan jälkeen on mentävä viinilasilleselle.

Mikaela (Ei varmistettu)

Minä nostaisin kevään ehdottomaksi ihanuudeksi never Let Me Go:n jonka onnistuin näkemään vähän aikaa sitten. Se on koskettava, kaunis ja erilainen, pääsosassa Andrew Garfield <3

Geek Is the New Black

prefecta
Hieno päivä

Epookki rocks! Hawwwwwwwwwwwllllll!

Kardemumma (Ei varmistettu)

Sanctum on ainut, jota en varmuudella aio katsoa. Muuten oli monta kiinnostavaa tarjolla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.