Lily leffassa: Painostava Ole luonani aina

Toimitus

Näyttelijäkaarti ja elokuvan nimi johdattavat harhaan: Ole luonani aina ei ole kepeä romanttinen draama vaan masentava kuvaus ihmisen itsekkyydestä.

Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) ja Ruth (Keira Knightley) opiskelevat 1970-luvun englantilaisessa sisäoppilaitoksessa tietäen, että heitä odottaa julma tulevaisuus. Nuoret pyrkivät silti elämään mahdollisimman tavallista elämää.

Päähenkilöiden välille kehkeytyy kolmiodraama, joka syvenee heidän aikuistuessaan. Suhdesotkut jäävät kuitenkin kakkoseksi nuorten karmivan kohtalon toteuttamiselle.

Katso Ole luonani aina jos... dystopiat ja kauhukuvat ihmiskunnasta kiehtovat sinua.

Varaudu siihen... että elokuvaa katsoessa tulee pahoinvointiseksi, vaikkei verta tai väkivaltaa näytetä. Oksennus väijyi kurkussani leffan puolestavälistä loppuun saakka. Sairaalakohtaukset ovat loistavan inhorealistisia.

Ylläty siitä... että Keira Knightely ei olekaan niin kaunis kuin luulit. Tai sitten hänet on meikattu hienosti näyttämään sairaalloiselta tytöltä, jolla on aina bad hair day.

Vertaa... Ole luonani aina on rakennettu samalla idealla kuin The Island -elokuva. Kazuo Ishiguron Never Let Me Go -kirja (2000) ilmestyi ennen The Islandia (2005). Silti Ole aina luonani -leffaa katsoessa tulee sellainen fiilis, että eikö tämä ole jo kerran tehty – vaikkakin eri genressä.

Mitä opimme? Ihminen on julma egoisti, jolle tärkeintä on aina oman edun tavoittelu. Uuttako? Päätä itse.

Arvosana: 3/5

Ensi-ilta: 6.5.

Teksti: Julia Thurén

Kuva: FS Film

 

Kommentit

Vierailija_ (Ei varmistettu)

Huomaa, että elokuvan arvostelija ei todellakaan tajunnut millaista elokuvaa katsoi ;).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.