Lily lounastaa: 3 x ehommat eineslihapullat

Toimitus

 

Eineslihapullat ovat kätevä eväs – mutta turruttava makuelämys. Kampita teollinen maku helpoilla vinkeillä. Kilon pussi kaupan valmiita lihapullia riittää vaikka kolmeen erilaiseen lounaaseen. Ne voi korvata broileri- tai kasvispyöryköillä.

Päivä 1: Pullea pikapasta

Keitä 1,5 desiä tummaa makaronia. Valuta kypsät makaronit siivilän läpi ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon purkki (400 grammaa) valmista maustettua pastakastiketta (esim. Raguletto), ja lihapullia. Lämmitä.

Päivä 2: Lihapullapita

Leivo pitaleivät tai osta ne valmiina kaupasta. Täytä pita suosikkivihanneksillasi (salaatti, kurkku, tomaatti…), juustolla, halkaistuilla lihapullilla sekä ruokalusikallisella ruokajogurttia. Syö heti.

Päivä 3: Pyörykkämunakas

Voitele vuoka ja peitä pohja lihapullilla. Sekoita neljä kananmunaa, desi juustoraastetta ja puoli desiä ruokakermaa yhteen ja mausta suolalla ja oreganolla. Lorauta seos lihapullien päälle.  Koristele tomaattisivuilla ja juustoraasteella ja paista 200 asteessa puoli tuntia.

Innostuitko pyöräyttämään lihapullat itse? Resepti löytyy esimerkiksi täältä.

Jutussa auttoi ruokatoimittaja Emilia Kolari

Teksti: Ida Valpas

Kuvat: A-lehtien kuvatoimitus, Shutterstock

Neliosainen juttusarjamme neuvoo, miten yksinkertaisiin perusruokiin saa uutta makua viikon jokaiselle päivälle. Lue myös edellinen reseptivinkki pakastekeiton tuunaamisesta. Uusi annos reseptejä ensi viikolla!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ööh... Korvaan pullat ehkä jollain muulla (http://www.lily.fi/juttu/tiedatko-mita-syot-lihapullissasi)

Saara AK's

Samaa mieltä kuin edeltävä vierailija. Mun mielestä ruokajuttu on jo aika alhaista tasoa, jos pitää valmislihapullista kirjoittaa. Kuitenkin yleisessä tiedossa alkaa olla se minkälaista moskaa ne ovat.

*kaivataan dislike-nappia*

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisitte suositella jotain valmislihapullia missä ei oo kanannahkaa yms mömmöjä ja mielellään ois naudanlihasta!:) löytyykö valmiina vai pitääkö tehdä omin kätösin? :/

Ida Valpas

Hyviä huomioita kaikki! Tottakai parhaat pullat saa itse tekemällä, mutta jutun tarkoitus on jelpata myös niitä, jotka eivät osaa/ehdi/halua kokata :)

Kuluttaja-lehti teki maaliskuussa vertailun eineslihapullista, kannattaa tsekata se! Suosittelen myös jutussa mainittuja kasvispyöryköitä. Ainakin Saarioisten versiossa näyttäisi olevan 81 prosenttia kasvista. Falafelit toimivat myös.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.