Bodybalance - kymmenes kerta toden sanoi

ZenDayz

Ensivaikutelma on äärimmäisen tärkeä. Joskus se kuitenkin voi olla väärä. Näin kävi minulle lajin nimeltä Bodybalance kohdalla.

Bodybalance on yhdistelmätunti pilatesta, joogaa ja tai chitä. Se kuuluu Les Mills -tuoteryhmään. Tunti alkaa aina tai chi-alkulämmittelyllä, jonka jälkeen kehoa lämmitetään joogan aurinkotervehdyksillä. Yksi kappale tehdään tämän jälkeen jalkojen voimaa, eli usein joogasta tuttuja soturiliikkeitä. Lisäksi balancessa on tasapainoliikkeitä, lonkkaa avaavia liikkeitä, eteenpäintaivutuksia, selän kiertoliikkeitä ynnä muita liikkuvuutta, voimaa ja ryhtiä lisääviä liikkeitä.  Yksi kappale tehdään pilatesliikkeitä vatsalle ja toinen on omistettu selälle. Tunti päättyy noin 10 minuutin loppurentoutukseen.

Kokeilin ekaa kertaa Bodybalancea noin 5 vuotta sitten. En kuitenkaan taipunut mihinkään suuntaan ja ohjaaja oli mielestäni tekopirteä. En saanut tunnista oikein mitään irti,  ja vaati monta, monta perättäistä tuntia, ennen kuin laji aukeni minulle.  Olen tajunnut, että aina tunnin tehoa ei voi mitata seuraavan päivän kipeytyneinä lihaksina tai hien määrällä. Bodybalancessa parasta on se, mitä liikuntamuoto tekee mielelle.

Ensinnäkin lajissa on viime aikoina ollut ihan mielettömän kaunista musiikkia.  Nautin tai chi:n hitaista, soljuvista liikkeistä. Pidän siitä, että tunnilla minulla ei ole kiire mihinkään ja voin kuunnella kroppaani ja tehdä sulavia, kauniita liikkeitä tai venyyttää kireitä lihaksia. Lisäksi olen huomannut, että selkärankani liikkuvuus on parantunut. Myös tunnin Pilates-osio on lyhyt mutta sopivan rankka, ja tuo mukavaa vaihtelua rentoon venyyttelyyn. Jalkojen voimaosuudestakin saa tehot irti, kun uskaltaa mennä tarpeeksi alas. Loppurentoutuksessa on äärimmäisen hyvä, levollinen ja rauhallinen olo.

Bodybalancessa liikutaan paljain jaloin. Varusteeksi riittää kuntosalin joogamatto. Tunti sopii mielstäni myös aloittelijoille. Ohjelma vaihtuu kolmen kuukauden välein kuten muillakin Les Millsin tunneilla ja ohjelma on sama ympäri maailman. Tällä viikolla lanseerattiin juuri uusi ohjelma.

Ensivaikutelma siis joskus voi olla väärä. Minkä lajin sinä olet löytänyt äskettäin?

Ps. Bodybalanceen voit tutustua myös dvd:n kautta, jota saa Kellogsin Fitness & Fruits muropaketista. Liikkeitä voit opetella myös täällä.

Kommentit

HaLo

Itse olen sellainen ylikierroksilla käyvä ihminen, jolle Bodybalance on ihan pelastus! Siellä saa rentoutua ja keskittyä vain olennaiseen.. Haastaa omaa kroppaa oman fiiliksen mukaan tai väsyneenä päivänä tehdä vain "pakolliset". Ohjaaja vaikuttaa kyllä paljon siihen miten tunnin kokee. Useimmat kun eivät taivu heti tai tasapaino ei ole vielä kehittynyt ja silloin on tärkeää, että ohjaaja on positiivinen eikä ota itsekään kaikkea niin vakavasti. Taidanpas taas keskiviikkona hilpaista tunnille pienen tauon jälkeen.

Janiq
ZenDayz

Kyllä tota puhut, balancessa on väliä kuka ohjaa. Meidän tuntiamme ohjaa sellainen,  jonka pehmeä, lempeä ja kannustava ääni on kuin luotu balanceen ;) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.