Itsetehty Mysli

A&A at HoMe

Siis miksi mä en ole tehnyt tätä aikaisemmin? 

(ehkä siksi, koska en yleensä syö mysliä, tai ainakaan osta sitä kaupasta.... Joskus kun olen ostanut onneissani jonkun pussin, mikä näyttää niin herkulliselle mansikoineen kaikkineen, niin sitten siellä pussissa on kaikki ne kolme mansikkaa, eikä se näytä ollenkaan sille kun kuvassa. Lisäksi niissä on usein aika lailla sokeria. Oikeastaan mä en tykkää kaupan myslistä, mutta tää onkin ihan eri juttu!

"Päädyin tekemään tämän vähän erilaisena ystävänpäivälahjana, mutta sit mä söinkin sen itse, kaiken... Ihan hullun hyvää, voin kertoo!"

Nyt päätin äkkiä säilöä ohjeen tänne, koska tänä aamuna koitin toisella ohjeella, ja se oli ihan pahaa (siinä oli mm. aivan liikaa öljyä, lisäksi siinä sanottiin uuniin 20 minuutiksi, ja se oli liikaa, heitin lopulta roskiin koko pellillisen. Ainakin pekaanipähkinät maistu jo ihan palaneille). 

Ja mulla kesti ikuisuus etsiä, että mistä tän ohjeen olinkaan alunperin ottanut, lopulta löysin sen me naisten sivuilta (vaikka onhan noita ohjeita nyt koko netti pullollaan, mutku tää oli niin hyvä, ettei edes lahjaksi kerinnyt....)

Tuossa alla siis tuo peruspohja, mistä voi muokata mieleisensä!:

1. Laita ensin hiutaleet, leseet, siemenet ja pähkinät leivinpaperille, uunipellille. Laitoin Kuudes maku -kaupasta ostamaani luxus-pähkinäsekoitusta, jossa oli ainakin saksanpähkinää, parapähkinää, manteleita, cashew-pähkinöitä ja maapähkinöitä. Sitten vielä kurpitsan siemeniä kourallinen. 

2. Laita pieneen kattilaan öljy, hunaja ja pari ruokalusikallista vettä , kuumenna nopeasti liedellä ja sekoita (niin vain, että siitä tulee juoksevaa).Minä laitoin öljyksi avokadoöljyä, mutta oliiviöljy ja kookosöljy käy myös.

3. Kaada öljy-hunaja-seos leseiden päälle, ja nostele ja kääntele niin, että se on tasaisesti lese-pähkinäseoksen seassa.  Ripottele suola pinnalle.

4. Laita uuniin, 175 asteeseen, keskitasolle, 10 minuutiksi.

5. Ota pois uunista, anna jäähtyä, ja lisää joukkoon kuivatut hedelmät ja marjat! Koska sen piti olla ystävänpäivälahja, niin halusin purkkiin punaista, joten ostin sieltä samaisesta Kuudes maku -kaupasta piene pussin kuivattuja karpaloita ja jotain metsämarjasekoitusta, jossa oli vadelmaa, mustaherukkaa, mansikkaa jne.

Yhtä hyvin tähän kävisi kuivattu banaani, kookos, ananas, papaija, aprikoosi, pehmeät taatelit, rusinat jne... Ihan siis oman maun mukaan! Suosittelen!

Oih, täytyykin hakea uudet tarvikkeet ja tehdä tänään uusi satsi! 

Mukavaa perjantaita!

Anna <3

Kuvat: Anna / A&A at home

 A&A at HoMe Facebookissa

Kommentit

Aamu123 (Ei varmistettu)

Hei, ihanan kuuloista mysliä, itsekin teen usein itse kotona. Sen verran kommentoisin kuitenkin, että hunajahan on käytännössä pelkkää sokeria. Jostain syystä ihmiset eivät miellä sitä sokeriksi vaan joksikin terveellisemmäksi... Eli tuossa sinunkin myslissäsi on käytännössä ehkä noin 1/5 osa sokeria eli aika paljon. Ihan vaan kun mainitsit, että kaupan mysleissä sokeria on paljon, mikä on aivan totta. Luomumysleissä on usein kuitenkin vain noin 1/10 sokeria, mikä on jo suht kohtuullinen määrä...

annaandandyathome
A&A at HoMe

No ihan totta! Rehellisesti, en minäkään kyllä tuota ihan hirveästi ajatellut, hupsista! 

Ehkä mä laitan ens kerralla vähemmän hunajaa, tai sitten voisin kokeilla kokonaan ilmankin? 

Kiitos kommentista! :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.