Ladataan...
Aavistus sinusta

Meissä ei ole mitään vikaa. Kaikki normaalia. Kaikki kunnossa.

Paitsi, että olen saanut jo kolme keskenmenoa. Mutta kaikki on normaalisti! Mitään vikaa ei ole.

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Kevät ja alkukesä ovat olleet niin kiireisiä, että olen onnistunut unohtamaan tutkimustulosten odottamisen kokonaan. Tänään kuitenkin iski ahdistus tajuntaan. Keskiviikkona lääkäri soittaa ja paljastaa vikamme. Tai ehkä meissä ei olekaan mitään vikaa.

Olen tähän asti ollut siinä ajatuksessa, että todennäköisesti mitään selkeää syytä keskenmenoille ei löydy. Olen miettinyt, että olisi jopa helpotus, jos selkeä vika löytyisikin. Olisi vika, jonka pystyy korjaamaan. Lääkettä naamariin ja seuraava raskaus onnistuisikin.

Vasta tänään tajusin alkaa pelätä sitä vaihtoehtoa, että meissä onkin sellainen vika, joka ei ole parannettavissa. Ehkä selviää, että kromosomimme eivät yksinkertaisesi sovi yhteen ja raskautemme tulevat aina päättymään keskenmenoon tai parhaassakin tapauksessa vaikeasti vammaiseen lapseen. 

Ehkä minussa onkin parantumaton vika. Ehkä olen sopimaton hoitamaan tätä naiseuden tehtävää. Ehkä olen maho. Huono nainen. Äidiksi kelpaamaton.

Mitä sitten? Pitääkö meidän erota toimivasta avioliitosta sen vuoksi, ettemme kykene yhdessä lisääntymään? Voisinko riistää mieheltäni mahdollisuuden isyyteen, jos minä olen viallinen? Jos kromosomimme eivät sovi yhteen, emmekö sovi muutenkaan yhteen?

Keskiviikko, tule pian.

Keskiviikko, älä tule ikinä.

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Kävin tässä hiljattain osteopaatilla. Olin kuullut, että lantion jumit ja virheasennot saattavat vaikeuttaa raskaaksi tulemista ja jopa olla riskinä keskenmenoille. Olen jo vuosia sitten opiskeluaikoinani käynyt fysioterapeutilla vinon lantioni vuoksi. Silloin fysioterapeutti ei huomannut ongelmaa, vaikka itse näen kiertyneen lantioni ihan jo valokuvistakin. 

Osteopaatti puolestaan huomasi lantion virheasennot samantien. Ongelma on onneksi kuitenkin lihaksistossa eikö luustossa. Hänen mukaansa minulla on sen verran paljon jumeja ja virheasentoja, että hän ei poissulje niiden vaikutusta keskenmenoihin ja lapsettomuuteen.

Käynnillä hoidettiin purentaa, rintakehää ja lantiota. Sovittiin, että käyn vielä pari kertaa hänellä, jotta saadaan kaikki jumit varmasti avattua ja lantion tilanne korjaantuisi mahdollisimman hyvin.

En usko, että tämän avulla nyt mitään ihmeitä tapahtuisi, mutta aina voi toivoa parasta.

Share

Pages