Ladataan...
Aavistus sinusta

Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että lomalla minua ahdistaa tilanteemme enemmän kuin normaalisti. On vihdoinkin aikaa ajatella ja niinpä sitä huomaa aina päätyvänsä ajattelemaan lapsettomuutta. 

Olen jo pitkään ollut pääsääntöisesti tosi tyytyväinen elämääni ja keväällä mietin taas useaan otteeseen, että meillä ei ole mikään kiire saada lasta. Paras ajoitus rehellisesti sanoen olisi, jos tulisin raskaaksi aikaisintaan vuoden kuluttua. Järki ja tunteet - eiväthän ne kuitenkaan kulje käsi kädessä. 

Olen vieraantunut lapsellisista kavereistani näiden yritysvuosien aikana yllättävän paljon. Oikeastaan kaikki ystäväparinkuntamme ovat tulleet raskaaksi ja saaneet lapsen sinä aikana, kun me olemme yrittäneet. Se on ollut raskasta. On vaikeaa seurata muiden lasten kasvua, kun itse voi vain haaveilla omasta lapsesta. Ymmärrän, että ystävillekin on haastavaa, kun meidän seurassa pitää "varoa" sanomisiaan. Ei toki oikeasti pidä, mutta moni tietysti ajattelee, että lapsista puhuminen on meille kipeä aihe ja heille taas sitä arkipäivää. Olenkin huomannut, että monien kanssa on puheenaiheet vähentyneet huomattavasti.

Pahinta ahdistusta tällä hetkellä aiheuttaa kuitenkin veljelleni tuleva lapsi. En osaa iloita siitä yhtään, mikä on aivan hirveää. Heidän raskautensa tuntuu kuitenkin niin kipeältä, etten olisi koskaan olisi osannut uskoa etukäteen. 

Tuntuu siltä, että tälle pahalle ololle ja ahdistukselle ei vaan voi mitään. Kai se on osa asian käsittelyä. Onneksi tiedän, että kun loma loppuu, osaan keskittyä taas muuhunkin ja elämä tuntuu jälleen täydeltä ihan ilman lastakin.

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Nyt olen päivän kerinnyt sulattelemaan tutkimustuloksia. Eli sitä, ettei meissä ole yhtään mitään vialla. Jostain syystä tulos suututti minua. Keskenmenot ovat siis oikeasti olleet "vain huonoa tuuria". Miksi juuri meillä on näin huono tuuri? Suututti myös se, että myös seuraava raskaus voi mennä kesken, koska mitään parannuskeinoa ei ole.

Suututti lääkärin sanavalinnat. Mitään hoitomuotoja tai lisätutkimuksia ei tehdä, koska kaikki oli normaalisti. Olisin toivonut, että olisimme saaneet lisätutkimuksia. Sitä ei otettu ollenkaan huomioon, että edellinen raskautuminen kesti yli vuoden. Meiltä ei tutkittu samoja asioita kuin lapsettomuustutkimuksissa, vaikka selkeästi raskaaksi tuleminen ei ole enää meille kovin helppoa.

Tietysti tulokset olivat myös helpotus. Meidän kromosomeissamme ei ole mitään vialla. Voimme aivan hyvin saada terveen lapsen yhdessä. Oli helpotus myös, ettei mitään sairautta löytynyt minulta. Esimerkiksi kilpirauhasen ongelmien yhteydessä voisi mennä helposti vuosikin, ennen kun on löydetty oikeanlainen lääkitys. Nyt olemme valmiita yrittämään ja onnistumaan saman tien.

On tietysti myös iso helpotus, että kun seuraavan kerran tulen raskaaksi, pääsen julkiselle puolelle  alkuraskauden ultraan. Kroppani ja mieleni olisivat jo täysin valmiita uuteen raskauteen. Nyt vaan odotellaan taas niitä maagisia viivoja.

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Meissä ei ole mitään vikaa. Kaikki normaalia. Kaikki kunnossa.

Paitsi, että olen saanut jo kolme keskenmenoa. Mutta kaikki on normaalisti! Mitään vikaa ei ole.

Share

Pages