Ladataan...
Aavistus sinusta

Kuten jo IG- ja FB-seuraajat tietävät, me kävimme tänään rakenneultrassa. Kaikki oli pikkuisella hyvin. Hän oli kasvanut juuri niin, kuten pitääkin. Ihana kyllä kuulla, ettei huoleen ole mitään aihetta.

Saimme tietää myös sukupuolen. Oikeassa olivat sekä hömppätestit, että myös oma aavistukseni -  meille syntyy pieni poika! <3

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Tämän kolme vuoden odottelun aikana olen ehtinyt kerryttää meille aikamoisen vauvanvaatevaraston. Tähän kun lisää vielä äitiyspakkauksesta tulevat tuotteet, meidän vauva ei tarvitse enää yhtään vaatekappaletta lisää. Olenkin nyt alkanut miettimään, mitä muuta meidän tulee hankkia vauvaa varten. Suurimman osan ostoksista teen varmaankin joulun jälkeisistä alennusmyynneistä ja loput helmikuussa jäädessäni äitiyslomalle.

Isot hankinnat

Isoista hankinnoista isoimmat ovat varmasti lastenvaunut. Tuntuu, että vaunujen ostosta on tehty kilpavarustelua, jossa tulisi tajuta teknisistä ominaisuuksista jotakin. Suurimmalla tunteella ja paatoksella asiasta on meille luennoinut vuoden ikäisen pojan isä. Vaunut taitavatkin olla se miehiä eniten kiinnostava asia tässä raskaudessa. Minulla kriteereinä vaunuille on näppärä koko, siisti ulkonäkö ja käyttömukavuus. Merkillä ei ole mitään merkitystä minulle, enkä tiedä onko kalliimmissa vaunuissa "brändilisää" vai ovatko ne oikeasti laadukkaammat. Vaunut kuitenkin tulevat olemaan käytössä todennäköisesti monta vuotta, ensin vaunukopalla ja sen jälkeen rattailla, joten toivoisin niiltä myös sitä kestävyyttä.

Vauvansänky taitaa olla se toiseksi isoin hankinta. Me todennäköisesti ostamme samantien pinnasängyn, joka tulee aivan oman sänkymme viereen. Sänkyvalikoimaa emme ole kauheasti vielä tutkineet, mutta tuskinpa panostamme siihen ihan älyttömiä summia. Sänkyyn pitää muistaa ostaa myös patja, patjansuojus, lakanoita ja peitto.

Hoitopöytä kuuluu ehkä kokonsa puolesta vielä näihin isoihin hankintoihin. Me asumme kahdessa kerroksessa ja yläkerrassa hoitopöytänä saa toimia lipasto, jonka päälle täytyy vain ostaa hoitoalusta. Lipastossa on tällä hetkellä kaikkea epämääräistä sälää, mutta siitä tulee vauvan vaatteiden ja vaippojen säilytyspaikka. Alakerran vessaan täytyy ostaa hoitopöytä, joka mielellään vie mahdollisimman vähän tilaa. Muita kriteerejä hoitopöydälle ei olekaan ja todennäköisesti ostamme sellaisen käytettynä.

Pienemmät hankinnat

Asumme rivitalossa, joten vauva varmasti nukkuu ulkona vaunuissa päivisin. Tämän vuoksi täytyy hankkia itkuhälytin. En ole vielä yhtään tutustunut itkuhälyttimiin ja ostammekin sellaisen varmaan joulualeista, kuten myös rintapumpun. Haluaisin, että myös mies pääsee syöttämään vauvaa, joten rintapumppu on varmasti meille hyvä ostos. Eihän sitä toki koskaan tiedä, jos maitoa ei tulekaan tai vauva ei suostu syömään tuttipullosta. Täytyy muistaa ostaa myös liivinsuojia ja imetysliivejä. Ne tosin ehtii varmaan vasta äitiyslomallakin hankkimaan.

Kylpyamme pääsee majailemaan yläkerran kylpyhuoneeseen. Alakerran vessaan puolestaan täytyy ostaa isompi roskis vaipoille. Äitiyslomalla täytyy hankkia valmiiksi kasat vaippoja, harsoja ja korviketta

Ei-niin-pakolliset ostokset

Edellä mainitut tarvikkeet taitavat olla sellaisia, joita ilman on hankala pärjätä. Kaikki vauvatuotteet eivät ole kuitenkaan yhtä pakollisia ja muhivat vielä mielessäni, että ostetaanko vaiko ei. Yksi näistä on babynest. Unipesä olisi kätevä monessakin mielessä. Se voisi olla pinnasängyssä ja vauva voisi nukkua siinä. Sen voisi myös kantaa päiväksi alakertaan ja vauva voisi oleilla ja nukkua siinä. Se toimisi myös kätevänä reissusänkynä, jos kesällä käymme esim. isovanhemmilla. Toisaalta vauva ei mahdu siihen kovinkaan pitkään, joten jääkö se nopeasti turhaksi?

Imetystyyny saattaa olla maailman paras keksintö tai sitten täysin turha kapistus. Kai saman asian ajaa tavallisetkin tyynyt? Onko joku kokenut imetystyynyn ihan ehdottomaksi ostokseksi?

Tietysti mietinnässä on myös kaikki virikeleluista mobileen. Varmaankin näitä ei-niin-pakollisia juttuja tulee osteltua vasta vauvan synnyttyä, jos tuntuu siltä, että tarvetta on. Eiköhän myös isovanhemmat ja muut läheiset anna jotakin lahjoja vauvalle. Jos toivetta saa esittää, niin mitä vaan muuta kuin vaatteita. :D Nimimerkillä Vauvalla on jo enemmän vaatteita kuin miehellä.

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Blogi tosiaan löytyy nykyään sekä facesta että instasta. Molempiin tulee vähän erilaista sisältöä. Faceen laittelen sellaisia arkipäivän juttuja, jotka eivät välttämättä päädy blogiin koskaan ja instassa samoin on kuvia siitä arjesta. Blogin nimellä löytyy molemmista. :)

Säikähdin eilen, kun en vuorokauteen oikein tuntenut vauvan liikkeitä. Tänään vauva on kuitenkin jatkanut taas aktiivista liikkumista, joten kai siellä kaikki on hyvin. Poikaolo on vahvistunut vahvistumistaan ja yllätyn kyllä todella paljon, jos ultrassa paljastuu vauvan sukupuoleksi tyttö. Tyttökin olisi ihana saada, mutta jostain syystä mulla on ihan tosi vahva tämä poikafiilis. Ultra on ensi maanantaina, joten ajattelin sitä ennen testailla vanhan kansan uskomuksia sukupuolen selvittämiseksi.

 

Vau.fi -sivuston testi

https://www.vau.fi/testit-ja-tyokalut/odotatko-tyttoa-vai-poikaa-testi-paljastaa/

Tulos: Poika

 

Kiinalainen syntymäkalenteri

Äidin iästä hedelmöittymishetkellä ja hedelmöittymiskuukauden perusteella lasketaan jotenkin vauvan sukupuoli.

Tulos: Poika

 

Maya-intiaanien syntymäkalenteri

Tässä puolestaan vertaillaan äidin ikää synnytyshetkellä ja vauvan syntymävuotta. Jos molemmat luvut ovat parillisia tai parittomia, vauva on tyttö. Vauva syntyy vuonna 2018 ja olen silloin 29-vuotias.

Tulos: Poika

 

Vauvan syke

Tyttöjen syke korkeampi kuin poikien. Meillä on vauvan syke ollut aina 160.

Tulos: Tyttö

 

Vauvan aktiivisuus

Jos vauva potkii paljon, kyseessä on poika. Nyt kun liikkeitä tuntuu, niin aika aktiivinen tapaus on kyllä kyseessä.

Tulos: Poika

 

Ulkonäköön liittyvät uskomukset

  • Maha: Vatsa kasvaa eteenpäin ja on alhaalla -> poika
  • Linea negra: Löytyy navasta alaspäin -> tyttö
  • Iho-ongelmat: Naama ja rintakehä ovat kyllä temppuileet raskauden aikana -> tyttö
  • Hiukset: Hiukset ovat paksuuntuneet ja näyttävät hyväkuntoisilta -> poika

Tulos: Tyttö 2 / Poika 2

 

Raskausoireet

  • Pahoinvointi: Raskausajan pahoinvointia on todellakin ollut -> tyttö
  • Närästys: Närästystäkin on ollut ihan riittävästi -> poika
  • Rintojen koon muutokset: Ovat kasvaneet ja aristaneet alusta asti -> tyttö
  • Karvojen kasvu: Karvat ovat kasvaneet nopeammin ja tuuheampina (myös mahaan on tullut karvoja!) -> poika
  • Kiukkuisuus: Kärsivällisyys on kyllä kadonnut kokonaan ja hermostun aiempaa nopeammin -> tyttö

Tulos: Tyttö 3 / Poika 2

 

Ruokahimot

Jos raskausaikana tekee mieli makeaa, on kyseessä tyttö. Jos taas suolaista tai kirpeää, on kyse pojasta. Minun ei ole kauheasti tehnyt mitään erikoista mieli, mutta sekä suolainen että makea on kyllä maistunut.

Tulos: Tyttö/Poika

 

Sormustesti

Jos sormus narun päässä alkaa pyöriä ympyrää vatsan päällä, on kyseessä tyttö. Jos taas se heiluu heilurina, niin poika. Minulla sormus alkoi heilua edestakaisin.

Tulos: Poika

 

Tyttö: yhteensä 7

Poika: yhteensä 10

 

Testien mukaankin olisi siis poika tulossa. Eivätähän nämä varsinaisesti mitään oikeasti kerro, mutta hauska nähdä, osuuko oma fiilis ja "testien" tulokset oikeaan. :)

Share

Ladataan...
Aavistus sinusta

Olen tuntenut nyt päivittäin vauvan liikkeitä. Vauva möyryää eniten aamupäivisin ja illalla. Tunne on jännä, eikä yhtään sellainen kuin kuvittelin etukäteen. Välillä tulee aika koviakin potkuja, mutta pääasiassa tunnen kuperkeikkoja.

Mies on yrittänyt tuntea liikkeitä kädellä vatsan päältä, mutta ei ole vielä oikein onnistunut. Välillä tuntuu siltä, että vauva rauhoittuu juuri silloin, kun käsi tulee vatsan päälle. Itse olen tosin välillä onnistunut tuntemaan myös vatsan päältä liikkeitä.

Tällä hetkellä nautin raskaudesta enemmän kuin aiemmin. Vauvasta on kerrottu muille (paitsi työpaikalla ei kovin moni edelleenkään tiedä), pahoinvointi on pääasiassa takanapäin (toivottavasti!) ja pikkuinen ilmoittelee itsestään päivittäin. Maha on ottanut kasvuspurtin ja nyt joudun oikeasti jo miettimään, mitä laitan päälle töihin.

Otin myös influenssarokotteen tällä viikolla ensimmäistä kertaa elämässäni. Olen ollut nyt flunssassa jo muutaman viikon, enkä haluaisi enää raskauden aikana sairastua. Olen kuitenkin töissä lasten parissa, missä kaikki taudit kiertävät. En muista saaneeni aiemmin influenssaa, mutta raskausaikana vastutuskyky ei ole niin vahva kuin normaalisti.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Rv 19+2

Ps. Instan lisäksi minut löytää nyt myös facebookista @aavistussinusta.

Share

Pages