Ladataan...
Äiti jumppaa

Meillä muksut rakastaa pannaria. Sitä tehdään kerrran viikossa iltapalaksi ja seuraavalle päivälle siitä saa vielä hyvän välipalan. Pannari ei todellakaan ole rasvaista sokerihuttua vaan olen itse pienentänyt reseptistä rasvan ja sokerin määrän minimiin. Tykkään itsekkin ottaa pannarisiivun vaikka välipalaksi tai ennen salitreeniä antamaan energiaa. Herra A nostaa peukkunsa mielummin lätyille.

Meillä tehdään pannari monesti kasvimaitoihin(kaura,manteli tai cashew)ja silloin vauvakin pääsee syömään sitä. Lisäksi hyödynnän esimerkiksi riisipuuron tai mannapuuuron jämät(nekin tehdään yleensä kasvimaitoon). "maitopuuron" jämät antavat kivan rakenteen pannarille. Ja pannariin voi lisätä ihan mitä mieleen tulee. Meillä on tehty ainakin banaanipannaria,mustikkapannaria,kinkku ja juustopannaria. Muksut ehdotteli suklaapannaria, mutta sitä ei vielä olla tehty. Treenaajahan lisää taikinaansa tietenkin proteiinijauhetta ;)

Pannari Äiti jumppaa-tyyliin:

0,5 litraa kevytmaitoa tai kasvimaitoa (toki rasvaton maitokin käy).

3 kananmunaa

1 tl vanilijasokeria

0,5 tl suolaa

2,5 dl vehnäjauhoa(gluteeniton jauhoseoskin käy ihan hyvin, mutta koostumus ei ole ihan samanlainen).

1 rkl valitsemaasi rasvaa, itse käytän öljyä tai maidotonta juoksevaa rasvaa, joskus voita.

Tee näin:

  1. Vatkaa munat maitoon.
  2. Lisää suola ja vanilijasokeri.
  3. Sekoita jauhot tasaiseksi taikinaan.
  4. Anna turvota 30 minuuttia.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen.
  6. Lisää rasva.
  7. Kaada uunipellille, jossa leivinpaperi (HOX! itse käytän peltinä 35 x26cm vuokaa, taikina ei ole riittävä ainakaan 60cm leveän uunin pellille).
  8. Lisää nyt haluamasi lisukkeet, esimerkiksi banaaniviipaleita, mustikoita yms. Jos käytät suolaisia lisukkeita jätä vanilijasokeri pois taikinasta :)
  9. Paista taikinaa uunissa noi 35-45 minuuttia, itse tykkään että pohja ei ole ylikypsä.

Tarjoile lisukkeiden kanssa ja nauti <3

Makrot: (Laskin kevytmaidon kanssa ja ilman lisukkeita).

1425 kcal

125 g hiilihydraatti

54 g proteiini

32 g rasva

Meillä tuosta pellistä tulee noin 10 palaa pannaria. Rasvaa ja sokeria on vähemmän perinteiseen ohjeeseen verrattuna mutta hyvin maistuu silti, kokeile esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa tai vanilijaskyrin kera.

-Mammanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...
Äiti jumppaa

Haluan itsekin osallistua Lilyn #uraoivallus kampanjaan. On hienoa että näitä juttuja pohditaan ja moni bloggaaja on tuonut oman uraoivalluksensa esille, niiden lukeminen on ollut todella antoisaa ja ainakin itse olen miettinyt paljon oman työurani mahdollisuuksia. Varsinkin kun jatko-opinnot ovat nyt pyörineet mielessä. 

Vaikka olenkin ollut välillä poissa työelämästä lasten syntymien ja äitiyslomien takia ei se tarkoita ettenkö olisi ehtinyt tehdä oman alani töitä jo useita vuosia, ja oikeastaan aina olen ollut jossain töissä siitä asti kun olen täyttänyt 17.  Oma alani on siitä hieno että voi tehdä niin monenlaista työtä. Itselläkin on nyt selkeä visio siitä mihin suuntaan haluan fysioterapeuttina keskittyä ja pyrin nyt kerryttämään taitoja opiskelun sekä harjoittelun kautta.

Mutta sitten siihen pääasiaan eli mun #Uraoivallukseen. Mun uraoivallus on ollut se, että haastan itseni, niin homma pysyy mielenkiintoisena. Yritän aina keksiä jotain uusia juttuja joilla saisin helpotettua asiakkaideni oloa. Koska olen työskennellyt viime vuodet ikäihmisten parissa ei siellä aina lähdetä ihan älyttömiä extreme-temppuja tekemään. Mutta juuri tuolla haasta itsesi työntekijänä ajatuksella olen saanut monen asiakkaan elämänlaatua parannettua. On lähdetty kokeilemaan sellaisia juttuja joita ei ehkä heti ekana tulisi mieleen kokeilla esimerkiksi 90-vuotiaalla, mutta sitten se juttu onkin ollut todella toimiva. Ei kannata ajatella liian kapea-alaisesti. Kun haastaa itsensä ajattelemaan laajemmin voi löytyä todella hyviä menetelmiä tai kehittää ihan omia toimivia tapoja.

Olen muutenkin ihmisenä sellainen että tykkään asettaa itselleni tavoitteita, haastaa itseni oppimaan jonkun uuden asian. Siksi tuo homma toimii niin hyvin työssäni. Haluan olla kokoajan parempi fysioterapeutti ja kehittää kuntoutustapoja. Kun asiakas kuntoutuu tai elämänlaatu paranee on se parasta kiitosta työssäni. 

Kun asettaa itselleen haasteita on kokoajan jotain mitä kohti kulkea. Kuten tämä bloggaaminenkin. Se on rakas harrastus mutta kokoajan siitä on tulossa isompi ja sekin on oikeastaan juuri tuon haasta itsesi-ajattelumallin tulosta. kun luo itselleen tavoitteita ja pääsee niihin on se parasta palautetta ja antaa kyllä hyvän fiiliksen että pystyy mihin vain. 

Lyhyestä silti virsi kaunis, eli haasta itsesi. Se lisää motivaatiota vaikka työ olisi kuinka tylsää ja samoihin kaavoihin kangistuvaa. Monesti sitä huomaa tekevänsä asioita kuten on opetettu tai kirjoissa sanotaan, mutta kun haastaa itsensä ajattelemaan eri tavalla ja kokeilemaan monia eri juttuja niin sieltä löytyy sitä uutta kipinää tehdä työnsä hyvin.

Vaikka nytkin olen äitiyslomalla ollut, olen kokoajan opiskellut uusia asioita ja yritän kehittyä työntekijänä, vinkki siis kaikille äitiyslomalaisille on että ihan kokonaan niitä työjuttuja ei kannata puskea kaapin perälle koska sinne töihinkin mennään joskus takaisin. 

Haastetta siis kehiin. Toimii varmasti jokaisessa työssä.

-Mammanen

Share

Pages