Ladataan...
Aivan hyvä blogi

Syksy on ollut tosi kiireinen monestakin syystä, mutta yksi iso syy on ollut erään pitkäaikaisen unelman toteutuminen.

Vähintään viimeiset kymmenen vuotta olen haaveillut paitsi Yhdysvaltoihin matkustamisesta, myös siellä asumisesta tai opiskelusta. Noh, syyskuun alussa bongasin yliopiston vaihto-opintojen täydennyshausta jotain mielenkiintoista: Chicagolaiseen North Park Universityyn oli vaihtopaikka avoinna. (Olin hakenut kerran aiemmin Oregoniin, mutta silloin en päässyt. Nyt on vika vuoteni yliopistossa, joten oli aika lailla nyt tai ei koskaan -hetki hakea.)

Kovin kauaa en miettinyt, hakemusta viilasin melko pitkään ja reilun viikon jännitin. Kenellekään en ollut maininnut asiasta mitään, vanhemmilleni olin heittänyt vitsillä että ehkä haen. 

Muistan vieläkin sen aivan älyttömän riemun, joka valtasi mut, kun luin hyväksymissähköpostin syyskuun lopulla. Nauratti ja itketti samaan aikaan. Soitin parhaalle ystävälleni ja sain sanottua, että muutan Jenkkeihin (ehkä hitusen ylidramatisoin asiaa). Sen jälkeen perheen WhatsApp-ryhmään viestiä "Mä muutan vissiin Chicagoon kevääks. Siis sinne jenkki-Chicagoon.".

 

Asiat menivät aika vauhdilla siitä eteenpäin. Koska lähtö on tammikuun alussa (!), mulla oli huomattavasti vähemmän aikaa kaikkeen valmisteluun kuin heillä, jotka tietävät vaihdostaan vuotta ennen lähtöä. Jotenkin kummasti kaikki kuitenkin sujui hirveän sujuvasti. Viisumihakemusta ja varsinkin -haastattelua jännitin eniten, mutta sekin meni hyvin. 

Edelleen on hieman epätodellinen fiilis sen suhteen, että olen oikeasti alle kuukauden päästä lähdössä. Tuntuu, että vielä olisi paljonkin tehtävää ja kavereita moikattavana. Samalla en malta odottaa, koska tää on ollut mulle niin suuri unelma tosi pitkään. 

 

Lisäksi tässä on mun mielestä hirveän hauskaa se, että Lahen tyttö lähtee sinne oikeaan Chicagoon! Hahaa. 

Vinkkejä Chicagoon otetaan vastaan, ja kevään aikana on tarkoitus matkustella muuallakin Yhdysvalloissa, joten kaikenlaiset neuvot ovat tervetulleita! Niin ja saako sieltä mistään gmo-vapaata ruokaa??

Share

Ladataan...
Aivan hyvä blogi

Kaikkien aikojen lempparisarjani, Greyn anatomian 14. kausi alkaa tänään Yhdysvalloissa tuplajaksolla. 13. Kausi päättyi jaksoon, jossa Grey Sloan Memorial Hospitalissa riehui tulipalo, ja lääkäri Stephanie Edwards päätti traumaattisen kokemuksen jälkeen lopettaa lääkärihommat ja lähteä elämään sairaalan ulkopuolella.

Owen Hunt ja etääntynyt vaimonsa Amelia Shepherd lähtivät yhdessä Nathan Riggsin kanssa vastaanottamaan Owenin kauan kadoksissa ollutta siskoa, joka on lisäksi Riggsin eksä (luonnollisesti). 

Kaikki nämä jännittävät kuviot tuovat vähän lisäyksiä roolituksiin. Ehkä lemppariuutinen mulle oli se, että Kim Raverin näyttelemä Teddy Altman palaa tälle uudelle kaudelle. Sisko-Huntia eli Megania näyttelee Abigail Spencer, joka korvaa roolissa Bridget Reganin. Lisää italialaisverta sarjaan tuo Andrew DeLucan sisar Carina (Stefania Spampinato), joka jostain syystä päätyy myös seikkailemaan Grey Sloan -sairaalaan. 

Jerrika Hintonin näyttelemän Edwardsin lisäksi myöskään Leah (Tessa Ferrer) ja Eliza Minnick (Marika Domińczyk) eivät palaa sarjaan uusimmalle kaudelle.

Mitä muuta uudella kaudella on luvassa? Promojuliste lupailee kuvioita neljälle alkuperäiselle hahmolle, eli Meredithille, Alexille, Baileylle ja Webberille. To be honest, mun mielestä sama virsi oli viime kauden alussakin, että en nyt tiedä kuinka paljon uusi kausi tulee poikkeamaan entisestä. DeLucan näyttelijä Giacomo Gianniotti vihjasi, että tuleva kausi olisi tunnelmaltaan hauskempi ja keveämpi kuin aiempi. Se olisi kyllä tervetullutta!

Mielenkiinnolla seuraan, millaisia tapahtumia 14. kausi pitää sisällään. 

Nelosen Ruutu+-palvelussa sarjaa voi seurata lähes jenkkitahtiin, kun avausjaksot pamahtavat palveluun maanantaina 2.10. Maksuttomasti sarjaa voi seurata 30.10. alkaen Liv-kanavalla klo 21.

 

kuva: ABC

Share

Ladataan...
Aivan hyvä blogi

1. #linkkibiossa. Tämä on hämmentänyt jo pidemmän aikaa. Ymmärrän kyllä, mitä tällä Instagramissa tarkoitetaan: linkki milloin mihinkin löytyy käyttäjän tieto-osiosta. Mutta mutta, bio-sanasta tulee aina ensimmäisenä mieleen vain ja ainoastaan biojäte. Että siellä roskiksessa on nyt linkki. Kohtalotovereita?

2. Meidän tarina. Ihan sympaattinen ohjelma, mutta unohtuiko jotain? Kenties POSSESSIIVISUFFIKSI TUOSTA OHJELMAN NIMESTÄ??!? Miten olisi Meidän tarinamme? Argh.

3. Päivämäärät, kun ne kirjoitetaan näin: 27.9 -> Newsflash: Siihen kuukauden jälkeenkin tulee piste. Ei ole sellaista päivämäärää kuin 27.9, on vain 27.9Erityisen paljon tympäisee, kun tätä näkee ammattikirjoittajien teksteissä, koska sieltähän se sitten tarttuu kaikkiin muihinkin (esimerkiksi elokuvien mainoksiin, kuten yllä Miami-leffaan).

4. Kumpi on rankempi: alamäki vai ylämäki? Tarkoitan tietysti henkiseltä kannalta: yleensähän jos menee huonosti, puhutaan että asiat menevät alamäkeen. Kuitenkin jos miettii fyysisesti alamäkeä, niin sehän on helpompi kuin ylämäki. Sitten taas käsittääkseni avioliittosysteemeissä puhutaan myötä- ja vastamäistä. Tämän lyhyen pohdinnan perusteella ylämäki on aina perseestä, alamäki voi olla kontekstista riippuen hyvä asia?

Share

Pages