Mekkotehdas

Ananas ja Kookos

 

En ole mitenkään erityisen ompelutaitoinen, mutta tämä kirja oli pakko tilata ja kokeilla vähän hernepusseja vaativampien töiden suristelua.

Mekkotehdas on kahden taitavan äidin kirja, jossa on ohjeita ja kaavoja pikkutyttöjen mekkoihin. Kaikkia malleja voi muokata monella tavalla ja erilaisia kankaita käyttämällä saa tehtyä lukuisia erilaisia mekkoja arkeen ja juhlaan. Lisäksi ohjeita ja kaavoja on hauskoihin leikkitarvikkeisiin, kuten nuken ruokalappuun, mekkoon, vaippaan ja kantoliinaan, sekä söpöihin teepusseihin ja kakkuihin!

Kesäiset kuvat lasten leikeistä saavat hyvälle tuulelle ja innostavat etsimään vanhoja verhoja ja lakanoita mekkotarvikkeiksi.

Alkulämmittelynä ompelin liivimekon nukelle. Mallina toimii Liisa, joka on oma vanha nukkeni, ja jota Kookos nyt oikein hienosti hoitaa.

Kun nuken mekko onnistui, uskaltauduin ompelemaan myös ihan oikean pikkutytön mekon. Malli on Riine, ohjeet ja kaavat kirjasta Mekkotehdas. Kaikki kankaat ovat vanhoja lakanoita ja tyynyliinoja.

Suosittelen tutustumaan Mekkotehdas-blogiin. Siellä on söpöjä kuvia mekoista ja leikeistä ja kaunis tunnelma!

 

P.S. Pitäisköhän mun pikkuhiljaa saada niitä vauvoja lisää, kun huomaan pukevani nukelle mekkoa ja valokuvaavani sitä..?!

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Oi mitä mekkoja! Kiitos vinkistä - ihan tekisi mieli alkaa teroittelemaan ompeluneulaa (ööh?) täälläkin!

Helmi K
sivulauseita

Ihana mekko! Molemmat siis.

Onko teillä vielä pitkä odotus edessä?

Ananas
Ananas ja Kookos

Kristaliina: Näillä ohjeilla on hyvä aloitella, mulla ainakin oli neula hyvin ruosteessa ja silti tuli valmista. :)

Helmi K: Kiitos! Odotus loppui reilu viikko sitten ja saatiin kaksi ihanaa tyttöä. Mekoille tuli käyttäjiä. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.