Ladataan...
Anna-Mari

"Oon tähän saakka elämääni huhkinut mielummin salilla, kuin vääntänyt kroppaa erilaisiin asanoihin, koska jos totta puhutaan, mulla ei oo mitään käryä joogahommista oikein vieläkään. Ehkä sitä sit alkaa tulla vähän vanhaksi, tai ymmärtää vihdoinkin rauhoittumisen tärkeyden, kun kerrankin tunsin lilluvani matolla, kuin jossain puhtaassa tyhjyydessä." - Pajun mietteitä harjoituksen jälkeen (pajupurovuo.fi)

 

T O R S T A I täynnä hyvinvointia, rentoutumista ja suussa sulavan samettisia makuelämyksiä. Sain olla luomassa PR toimisto Sugar Helsingin kanssa yhteistyössä hyvinvointipäivän heidän bloggaajilleen Iso Roban lumoavassa Bohom Yoga studiossa. Päivän joogaohjelmaan kuului neljä erilaista, chakrojen inspiroimaa tuntia, lyhyitä meditaatioita ja pranayama hengitysharjoituksia. Matolle nousi myös ihan vasta-alkajia joogan suhteen ja musta on aina yhtä ihana huomata, kun ihmisissä syttyy inspiraation kipinä joogaan liittyen.

We need strong roots to grow soft wings. Päivä aloitettiin energisoivalla, ensimmäisen ja toisen chakran innoittamalla slow flowlla ja lyhyellä meditaatiolla. Chakrat ovat kehossa kulkevia energiakeskuksia ja kun ne ovat tasapainoisessa tilassa energia pääsee virtaamaan sujuvasti läpi koko kehon.

Chakrasysteemi juontaa juurensa Intiaan ja Tiibetiin. Päächakroja kehossa on seitsemän, joista ensimmäinen,juuri chakra, eli Muladhara, sijaitsee selkärangan juuressa ja siihen liittyy maadoittuminen, selviytyminen, ruumiilliset tarpeet ja seksuaalisuus sekä heimovoima. Juurichakran elementti on maa. Toinen chakra, sakraalichakra eli sanskritin kielellä Svadhisthana, sijaitsee ensimmäisen chakran päällä, alavatsan kohdalla. Sen elementti on vesi ja siihen liittyy tunteellinen hedelmällisyys, luovuus, sensuaalisuus ja ihmissuhteet sekä halu nautiskella. Tunnilla teimme siis maadoittavan, mutta samalla lempeästi eteen päin virtaavan harjoituksen.

Mun mielestä juurruttavat harjoitukset ovat tärkeitä kesällä, sillä valon lisääntyessä ja päivän pidetessä olen ainakin itse huomannut että unen laatu kärsii ja tulee helpommin levoton olo kuin talvella. Teimme myös maadoittavan meditaation, joka muistuttaa yhteydestä luontoon ja ihan kaikkeen meitä ympäröivään.

L E T the melting happen in it's own rhythm. Seuraavilla tunneilla jatkoimme chakroja ylös päin, päätyen päivän päättävällä, rentouttavalla yin joogalla lopulta kahteen viimeiseen, silmien välissä sijaitsevaan kuudenteen chakraan eli Ajnaan, johon liittyy intuitio, tunneäly sekä mielen voima, ja päälaella sijaitsevaan kruunuchakraan, Sahasraraan, johon liittyy henkisyys ja puhdas tietoisuus. Palkitsevina työssäni on aistia tunnin jälkeinen levollinen tunnelma ja huomata, että jotain on pehmennyt, jotain on sulanut. Jos minulta kysytään, niin ihan jokainen meistä tarvitsee pysähtymistä ja sisäänpäin kääntymistä aika ajoin.

Kun se on yhtä hyvää kuin miltä se näyttää. Bloggaajia hemmoteltiin paitsi joogatunneilla myös sekä makuhermoja että visuaalista silmää miellyttävillä ruoka-annoksilla. Nää ruokataideteokset loihti lahjakas Jasmin Helmi. MMMM NAM!

Syö värikkäästi ja nauti jokaisesta suupalasta - hyvässä seurassa.  Mun simppeli hyvinvointivinkki. ;-)

"Mulle parasta on rauhallinen jooga just sen vuoksi, että siinä on oikeesti aika olla läsnä, rentoutua ja olla suorittamatta. Oli niin hyvin opettajalta sanottu, että siksi hidasta flowta kun on muualla on koko ajan kiire kuitenkin. Tykkäsin tosi paljon ja mun lemppareita on just yin, restoratiiviset tunnit ja tällaiset, joissa kehon kuuntelu on tiiviisti läsnä" - urheilija ja valmentaja Eveliina Tistelgren  (eevsku.fi)

 

N A M A S T E kaikki tähän lempeään päivään osallistuneet ja Sugar Helsingin supertiimi: oli ihan mahtavaa olla mukana toteuttamassa tällainen pumpulinen hemmottelupäivä.

<3 Anna-Mari

annamariyoga.com

Ladataan...

Ladataan...
Anna-Mari

Tuntuu, että kevätaurinko säteilee inspiraatiohippuja,  nyt on nimittäin monta ihanaa projektia meneillään tai väreilee ilmassa idean tasolla. Tuntuu, että sydän heittää onnen kuperkeikkoja kaikista niistä merkityksellisistä asioista, joita saan olla mukana tekemässä tällä hetkellä.

En usko et keväällä on tällainen kupliva vaikutus ainoastaan minuun, onko muilla ollut viime aikoina erityisen inspiroitunut olo?

Yksi tällä hetkellä meneillään oleva asia, jonka koen erityisen tärkeäksi on yhteistyö Sylva Ry:n kanssa. Käyn joka viikko pitämässä joogaa syöpää sairastaville nuorille ja nuorille aikuisille järjestön tiloissa Kampissa. Suurin osa osallistujista ei ole koskaan aikaisemmin joogannut ja tunnit on koettu mieleisiksi ja saaneet paljon positiivista palautetta. Jooga on ollut minulle kuin kannatteleva ystävä raskaissa elämäntilanteissa, joten oon kiitollinen että saan jakaa sen antamaa toivoa ja tukea eteen päin.

Toinen palkitseva projekti liittyy joogaopettajuuteen: ensi viikon sunnuntaina on taas aika kutsua joogaopettajat yhteen tukemaan toisiaan ja jakamaan. Yogoben* YOGA365 miittejä joogaopettajille on järjestetty jo yli vuoden ja oon ollut tapahtumatuottajana järjestämässä niitä alusta asti. Ollaan kokoonnuttu muutaman kuukauden välein eri joogastudioissa Helsingin keskustassa ja Kaisa Kärkkäisen kotijoogastudiossa Espoossa. 

Mun mielestä tällaiset tapahtumat ovat äärimmäisen tärkeintä - joogaopettajan työ on nimittäin usein yksinäistä, ja monet heistä (kuten allekirjoittanut) ovat yrittäjiä ja jäävät usein yksin erilaisten ongelmien/kysymysten äärelle. Myös jälkeen päin tulleen palautteen perusteella yhteiset kokoontumiset on koettu merkityksellisiksi ja tärkeiksi.

Halusin kirjoittaa aiheesta, jos joku lukijoista on mun joogaopettajakollega: oot sydämellisesti tervetullut sunnuntaina 6.5.2018 Pihasalin miittiin. Tällä kertaa teemana on oman polun löytäminen joogaopettajana ja oman äänen vahvistaminen. Tapahtuma aloitetaan Meri Mortin kanssa "maasta mantraten" ja lopetetaan ääniparantaja Suvituuli Siikasaaren johdolla loppurentoutukseen, jota kannattelee shamaanirummut, kannel ja äänimaljat. Varmasti jotakin ainutkertaista luvassa.

Löydät infon ja ilmoittautumisohjeen Facebookista

Aurinkoista viikonloppua - ja tän hetken lempparibiisi loppuun... :-)

<3 Anna-Mari

/ annamariyoga.com

(*Yogobe on digitaalinen hyvinvointipalvelu, jonka videokirjastosta löydät satoja jooga-, meditaatio- ja treenivideota. Yogobella on myös verkkokauppa, jossa on myynnissä monipuolinen valikoima joogavälineitä ja -vaatteita. Voit tutustua Yogoben videokirjastoon seitsemän päivän ajan ilmaiseksi linkin takaa: https://yogobe.com/fi/register/account )

Ladataan...

Ladataan...
Anna-Mari

Lainasanat ”Mieli on salakavala vankila. Jos vakuuttaa itselleen, ettei tästä mitään tule, ei siitä varmasti tulekaan. Siksi onkin tärkeää tunnistaa, mihin sävyyn itsellensä puhuu.” - psykologi Satu Kaski onnistumista koskevassa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Joogavyö yinjoogan venytysten tukena on kuin kannatteleva ystävä. Ehdoton suositus jos et ole vielä kokeillut joogavyön käyttöä. <3

Kauniit asiat sisustuksessa piristää niitä harmaitakin päiviä... kuten tämä ihana Esmeralda Soulin tekemä kiviteos mun kotijoogastudiossa ( http://www.instagram.com/esmeraldasoul/ )

Biisi: Highasakite: "Out of order" : Bändin laulajan, Ingrid Helene Håvikin, ääni menee ihon alle... ihmettelen, miks ei tätä norjalaisbändiä ole jo kutsuttu Flow festareille? Toinen (usean) kuuntelemisen arvoinen biisi on "Lover, where do you live?" . Kyseisen biisin löysin SKAMista ja se on ollut siitä lähtien vakiosoitossa mun joogatuntien soittolistalla.

Ja viimeiseksi kestosuosikki eli KUKAT! Mun mielestä jokainen päivä on oikea päivä ostaa itselle kukkia.

Mikä on susta parasta just nyt? Erityisesti biisisuosituksia otetaan vastaan, rakastan uuden musiikin ja lahjakkaiden artistien löytämistä.

Ihanaa viikonloppua!

xoxo Anna-Mari

annamariyoga.com

Ladataan...

Pages