Ladataan...
Anna-Mari

Mitä löydät sun sisäisestä merestä?

EMBODIED FLOW & YIN. YIN & YANG. PRANAYAMA HENGITYSHARJOITUKSET. MEDITAATIO & INTUITIIVINEN KIRJOITTAMINEN. VAPAA LIIKE.

Tuosta kaikesta oli maustettu viime viikonlopun Kotkassa järjestetty HELLI Hetki -joogaviikonloppu joka toi yhteen kymmenen toisilleen (suurimmaksi osaksi) tuntematonta ja eri ikäistä naista kahden päivän ajaksi. Erilaisista taustoista yhteen kerääntyneitä joogajia yhdisti kuitenkin yksi asia. Kaikki halusivat pysähtyä ja helliä itseä hetken.

Viikonlopun joogaporukan oli helppo hymyillä koska sään jumalattaret toivat meille helteet koko viikonlopuksi (oispa nyt juhannuksena ollut yhtä hyvä tuuri...).

Viikonloppu aloitettiin vierailevan opettajan, liikeilmaisun ohjaajan, Minttu Makkosen kanssa merelliseen teemaan liittyvällä liiketunnilla ja intuitiivisella kirjoittamisella.

Aamujen virtaavat slow flow harjoitukset tehtiin sisällä tunnelmallisessa takkatuvassa. Päivällä olikin jo niin lämmin että päästiin ulos terassin terassille joogaamaan.

Upean ruokataikurin, Jennan, tekemät tarjoilut näyttivät yhtä hyviltä kun maistuivat. Ihanaa että Jenna pääsee myös syksyn joogaviikonlopun kokiksi Santalahteen.

Majoituimme kuvan talossa, meren äärellä. Kelpasi katsella edessä aukeavaa merimaisemaa lounaan aikana...

Päiväharjoituksen aika. Yhteensä viikonlopun aikana joogattiin viisi erilaista ja hieman eri pituista harjoitusta (vapaa liike, yin, flow sekä yin & yang jooga). Käytettiinpä myös yhdellä tunnilla tennispalloja apuna kehonhuollossa.

The trees have stories for those who listen....

Jennan taikomat ensimmäisen päivän tervetuliaisdrinkit oli maustettu hedelmin ja mintun lehdillä.

Voimaa luonnosta. <3

Viimeisen päivän irti päästämisen rituaali tehtiin rannalla.

Löydettiin luontopolun päästä aivan sattumalta täydellinen joogapaikka eli niemenkärki, josta avautui näkymä ulapalle. Teimme siellä retriitin päättävän joogaharjoituksen, irti päästämisen rituaalin ja lopetuspiirin.

Niin kiitollinen tästä viikonlopusta ja ihmisistä jotka se saattoi yhteen ja rauhoittumaan luonnon äärelle. Hellimään itseä hetken ajan. Lopetuspiirissä yhteisenä ajatuksena nousi vahva tunne siitä että vasta pysähtymällä voi todella huomata, kuinka sitä tarvitsee. Ihan jokainen meistä.

N A M A S T E!

<3 Anna-Mari

// syyskuun joogaviikonlopusta löydät infoa: annamariyoga.com

Ladataan...

Ladataan...
Anna-Mari

Vapaus on rohkeus riisua suojamuurit.

Urheus näyttää oma haavoittuvaisuus.

Se on tila, jossa ei tarvitse arvottaa tunteita oikeiksi ja vääriksi, hyväksytyiksi ja ei-hyväksytyiksi.

Vapaus on keskeneräisyyden sallimista.

Se on pelkojen hyväksyvää kohtaamista.

Rehellisyyttä itselle.

Vapaus on sitä, ettei anna ajan määrittää itseä.

Se on sitä, ettei anna muiden ihmisten määrittää itseä.

Se on uskallus olla minä ilman selityksiä.

Vapaus on tila hengittää.

Vapaus on omien rajojen tuntemista mutta samalla rajattomuuden tunnustamista; tietoa siitä ettei tarvitse mahtua mihinkään kategoriaan.

Vapaus on ikuinen aaltoliike.

Mitä vapaus on sinulle?

(anonyymisti kerättyjä ajatuksia)

"Vapaa ihminen ei ole tunteidensa orja vaan antaa ajatusten lentää ja laulaa. Vapaa ihminen kohtaa tunteensa ja ajatuksensa ja osaa todeta että jaahas, tänään tällaista, olkoonkin se positiivista tai negatiivista. Vapaa ihminen osaa päästää irti ja antaa tilaa uudelle, vaikka se pelottaakin."

"Mitä vapaus on kellekin? Voiko olla vapaa ja rakastaa, kun päätös välittää toisesta on sitoomus. Onko vapaus riippumattomuutta vai voisiko se olla juuri sitä että on rohkeutta tarvita toista, ihan ihmisenä."

"Vapaus. Ei sotaa eikä kurjuutta. Kaikki olisi saman arvoisia ja kukaan ei kokisi tulevansa alistetuksi. Ei raiskauksia. Ei alistusta. Saan tehdä mitä haluan riippumatta mistään. Unissa olen vapaa. Australiassa olin vapaa. Luonto on vapaa. Eläimien pitäisi olla vapaita. Ei eläintarhoja. Rakkautta. Myötätuntoa. Matkustamista niin paljon ympäri kuin omassa mielessä."

"Vapaus on minussa. Kokemus ja halu vapaudesta voi lähteä ainoastaan vain minusta. Se on eksistentiaalinen tila ihmisessä. Vapaus on myös rohkeutta hypätä ulos mukavuusalueelta ja rikkoa kupla ja rajoja. Uskallusta sanoa vapaasti oma mielipiteensä tilanteessa kuin tilanteessa pelkäämättä muiden reaktioita. Vapaus on uskallusta rakastaa toista kuitenkaan kahlitsematta ja omistamasta ketään. Kaikki me olemme vapaita elämään ja kulkemaan oman näköistä elämää ja polkua olemme sitten parisuhteessa tai sinkkuja. Koska jos joskus kaiken muun sattuu menettämään niin ainakin vapaus sydämeen jää."

(kuva viime viikon HELLI Hetki -joogaviikonlopultaa Kotkan Santalahdesta. Löydät mun seuraavat retriitit ja joogaviikonloput täältä.)

Aurinkoista ja ennen kaikkea vapauttavaa juhannusta!

<3 Anna-Mari

// annamariyoga.com

Ladataan...

Ladataan...
Anna-Mari

 Menneessä, 

tulevassa 

- vai tässä, 

sydämessä?

Vietämme suuren osan ajasta päässä. Mielessä, joka viihtyy joka paikassa paitsi tässä - se on joko murehtimassa mennyttä tai stressaamassa tulevaa. Sydämen viestit vaimenevat helposti mielen kertomien tarinoiden taakse. Ja varmasti jokainen on kuullut useammin kuin kerran toteamuksen "emme ole yhtä kuin ajatuksemme…"

Mieli kahlitsee usein vankilaan, jonka näkymättömät kalterit ovat omia pelkojamme ja häpeän sekä riittämättömyyden tuntemuksia. Sydän on paljon viisaampi ja kuuntelemalla sen ääntä teemme asioita, jotka koemme oikeasti merkityksellisiksi. Näin intuition, sydämen äänen, kuunteleminen edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja onnellisuutta - toisin kuin mielestä ja egosta kumpuavat teot.

Sydämen viisauden seuraaminen ei ole aina helppoa, sillä sisältämme voi nousta asioita, jotka voivat vaatia suuriakin elämänmuutoksia ja irti päästämisiä. Olen koonnut alle asioita, jotka ainakin omalla kohdallani ovat auttaneet seuraamaan oman sydämen viisautta.

Uskalla heittäytyä
Sydän ei puhu samaa kieltä kun järki ja rationaalinen ajattelu. Jos haluaa seurata omaa intuitiotaan, on tärkeää luottaa elämään ja uskaltaa heittäytyä. Joskus se vie meidät nurin ja mukkelismakkelis, toisinaan unelmiemme luo. Kuitenkin ainoastaan hyppäämällä voimme tietää, kannattelevatko siipemme. Oon sitä mieltä että kaikki mitä elämässä tapahtuu, opettaa ja kasvattaa meitä, vahvistaa ja valmistaa siipiämme lentoa varten.

Löysin oman kutsumusammattini opetellessani lentämään, eli olemalla auki ja heittäytymällä elämän eteeni tuomiin mahdollisuuksiin ja luottamalla intuitioon. Se polku ei aina ole helppo - sydämen tien seuraaminen vaati minua paitsi sietämään taloudellista epävarmuutta myös olemaan kasvokkain suurimman pelkoni kanssa (aiheesta lisää toisessa kirjoituksessa myöhemmin). Luottamus elämään oli kuitenkin vahvempi kuin pelon kuristava ote. Se oli kiintotähti, joka piti mut mun sydämen tiellä.

Puoli vuotta sen jälkeen kun valmistuin joogaopettajaksi, jätin mun osa-aikaisen työn, perustin yrityksen ja ryhdyin joogaopettajaksi. Samalla jätin yliopisto-opinnot tauolle vaikka olin juuri päässyt Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmaan. Vähän tämän jälkeen universumi toi eteeni mahdollisuuden toteuttaa lisää sydämen toiveita kun pääsin tekemään töitä sisällöntuottajana - olen aina rakastanut kirjoittamista.

Ole kärsivällinen - pienin askelin kohti suuria unelmia
Seuratessa sydämen totuutta palaset alkavat vähitellen loksahdella paikalleen. On kuitenkin tärkeä muistaa, ettei kaikkea voi tehdä samaan aikaan - tämä on ollut tärkeä opetus itselleni, sillä olen niin monesta asiasta kiinnostunut ja välillä tuntuu vaikealta rajata energiaa yhteen juttuun. Pitkällä tähtäimellä energian keskittäminen kuitenkin kannattaa. Mua tässä asiassa ovat auttaneet pysähtyminen itsen kanssa, asioiden tietoinen pohtiminen sekä sydämestä nousseiden toiveiden ylös kirjoittaminen.

Mikä sinulle on tärkeintä ja merkityksellisintä juuri nyt?


Anna unelmille aikaa - pohdi, mikä oikeasti tekee sinut onnelliseksi äläkä ajattele että pitäisi saavuttaa kaikki tässä ja nyt heti vaan ole kärsivällinen. Usein parhaat asiat tulevat elämään vähitellen, luonnolliseen rytmiin - ei pakottamalla, puskemalla ja suorittamalla. Voit tehdä vaikka aarrekarttoja tai maalata - mikä ikinä toimiikaan sinulle. Tämän jälkeen on helpompaa lähteä kulkemaan kohti unelmia pienin askelin, välietappien kautta.

Vertailusta irti päästäminen
Mielestäni joogaharjoitus on ennen kaikkea kohtaaminen oman itsen kanssa. Aina, kun nousemme matolle on kyse matkasta, sinun matkasta - sillä ei ole mitään väliä, mitä viereisellä matolla tapahtuu. Sama pätee maton ulkopuolella: sormenjälkesi ovat yhtä ainutkertaiset kuin elämänpolkusi mutkat ja kiemurat. Päästä heti alkuunsa irti muihin vertaamisesta, sillä se syö vain energiaa. Jokaisen tie on omanlainen ja tehnyt sinusta sellaisen kuin olet.

Uskon, että jokaisella polkumme koukerolla on tarkoituksensa. Minulle sydämen kutsumuksen löytäminen vei vuosia, ja tuohon aikaan kuuluu myös monia itsensä etsimisen vuosia, epäonnistumisia ja asioita, joita joku ehkä nimittäisi "virheiksi". Mutta mä en usko siihen sanaan enkä halua katua mitään, mitä mun elämän varrella on tapahtunut sillä se kaikki on valmistanut minua tähän hetkeen. Nyt voin yhdistää työssäni kaikkea polun varrella oppimaani , oli se sitten akateemista tietoa tai esimerkiksi joogaopettajakoulutuksessa opittua.

Eli uskalla pysähtyä sydämen äärelle ja kuuntele - älä arvostele tai tuomitse. Kuuntele, vaikka sisältä voi nousta totuuksia, jotka eivät ole "järkeviä" tai  miellytä ympärillä olevia ihmisiä. Älä vertaile itseä ja valintojasi muihin.  Heittäydy - aina voi muuttaa suuntaa jos siltä tuntuu. Ole kärsivällinen.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, rohkene luottaa elämän kantavaan voimaan.

<3 Anna-Mari

 annamariyoga.com

https://www.facebook.com/annamariyoga/

Ladataan...

Pages