Ladataan...
ANNA-MATILDA

Mä en oo jostain syystä tullut ostaneeksi äitiysvaatteita oikeastaan ollenkaan. Tähän asti olen selvinnyt hyvin vanhoja vaatteita yhdistelemällä ja ostelemalla ihan tavallisia vaatteita kokoa isompana sekä tietysti vähän tähän kroppaan sopivampiin malleihin katsoen. Kesä helpottaa onneksi tosi paljon, kun ei tarvitse olla kuin mekko päällä. Äitiysvaaatteita en ole löytänyt mistään mitään erityisen kivoja ja sillä varmaan niiden ostelu on jäänytkin lukuunottamatta muutamia sukkahousuja. Onneksi nyt on muutenkin isojen huppareiden ja teepaitojen aika muodissa. Aluksi oli "helppo" peittää maha, mutta keskiraskaudessa isoissa vaatteissa näytti vain lähinnä siltä, että on kertynyt muutama lisäkilo, joten silloin aloin suosimaan pääasiassa tyköistuvia paitoja tai mekkoja ja nyt menen aikalailla samalla linjalla, paitsi kotona ei ole mitään väliä, haha. Alla on muutamien päivien asuista kuvia.

Paita: H&M, Laukku: Mango, Kengät: Vamoskauppa

Mekko: New Yorker, Takki, korvikset ja aurinkolasit: H&M, Kengät: Vamoskauppa

Nyt mulla on menossa raskausviikot 30+ ja plussa siitä syystä, että en ole suoraan sanottuna ihan varma tarkoista viikoista ja päivistä. Jostain syystä mä en ole missään vaiheessa ollut muuta kuin suurinpiirtein perillä niistä. Aluksi ajattelin, että no sit sen ensimmäisen ultran jälkeen pysyn perillä, kun on varma laskettuaika jne, mutta sittenhän vasta se aika lähti menemään ja on ollut entistä vaikeampi pysyä perässä. Tietyn väliajoin se aina sitten ultrassa on selvinnyt.

Olo on ollut tosi hyvä edelleen, mutta pienenä haasteena on ollut nukkuminen. Nukun kyllä todella hyvin, mutta herään super aikaisin, jonka takia unet jää monesti aika lyhyeksi. Mahan kasvaessa, myös liikkuessa on täytynyt pikkusen hidastaa tahtia. Pukeutumisessa tulee myöskin suosittua lenkkareita ja hyviä kenkiä, koska painonnousu ottaa tavallista enemmän jalkoihin. Painoa mulle on tullut tässä vaiheessa noin 8 kiloa lisää.

Nyt alkaa jo tosiaan konkretisoitua ajatus vauvan tulosta ja haluaisin laittaa kaikki paikat kotona kuntoon ennen pikkuisen syntymää. Vielä ei ole vain vauvan tavaroiden lajitteluun löytynyt inspistä, mutta eiköhän se vielä tule. Nyt kun on valmistujaiset juhlittu ja jos ensi viikolla paneutuisi vähän hääjärjestelyihin niin sitten voisi olla aika alkaa järkkäilemään vauvan tavaroita.

Ihanaa viikonloppua! 

-Anna-Matilda

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

Meidän viikonloppu meni mukavissa tunnelmissa juhlien poikaystäväni valmistujaisjuhlia. Perjantai meni siivotessa, koristellessa ja valmistellessa ruokia lauantaille, joka olikin itse juhlapäivä.

Koko meidän seurustelun ajan poikaystäväni on opiskellut ja nyt tuntuu ihan mahtavalta, että hänen ahkera koulutaival on vihdoin ohitse. Tuntuu, että hänen opiskeluaikansa on ollut yhtä kiirettä ja haipakkaa. Hän on tehnyt koko ajan töitä opiskelujen ohella ja suoritti koulun odotettua nopeammin vieläpä todella hyvin arvosanoin. Virallinen valmistuminen olisi ollut joka tapauksessa nyt keväällä, mutta hän on aloittanut vakituisesti työt jo vuoden vaihteessa, jolloin suurin osa koulutöistä oli jo takanapäin. Nyt näin jälkeenpäin katsottuna, kaikki se työ niin koulussa kuin työelämässä on todellakin palkittu ja asioiden pitikin mennä juuri näin. Tuntuu, että mäkin oon niin helpottunut, vaikka en itse olekaan koulun penkillä istunut, haha.

Laitoin terassille vain kynttilöitä, valoja ja vilttejä kylmien ilmojen takia, mutta lauantai olikin yllättävän lämmin ja siellä viihdyttiin pitkään iltaan. 

Tämä kakku oli ihan menestys itse juhlakalun ja myös kaikkien vieraiden mielestä. Tilasin kakun Berry Bakes nimisestä kotileipomosta, jota pitää serkkuni vaimo. Berry Bakes tekee kaikenlaisia leivonnaisia niin juhlaan kuin arkeen. Kannattaa käydä kurkkaamassa Berry Bakesin Instagram tai Facebook -sivusto, josta löytyy paljon erilaisia ihania luomuksia ja leipomuksia. Kakku oli poikaystävälleni yllätys, mutta kuvastaa hänen mielenkiinnonkohteita sekä työelämää hauskalla tavalla.

Muuten menu oli hyvin yksinkertainen, jotta sain helpotettua vähän omaa taakkaani keittiössä näin raskaana ollessa. Menuun kuului mm. voileipäkakut, coctailtikut, coctailpiirakat levitteillä, kakku ja naposteltavat sekä booli. Myöhään illalla grillailtiin vielä hodareita, jotka olikin jo siinä vaiheessa iltaa, tai oikeastaan yötä, ihan tervetulleita.

Olipas tosiaan ihanat juhlat ja aika meni kyllä kuin siivillä hyvässä seurassa. Kiitos kaikki vieraat ja apukädet! <3

-Anna-Matilda

 

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

Olen jo pitkään haaveillut uusista seinän sävyistä tänne kotiin. Me asumme siis viime vuonna valmistuneessa puutalossa, joten kaikki seinäpinnat on samaa tylsää kyprokkilevyä. Halusin jotain aikaa kestävää ja neutraalia, mutta pinnaltaan kuitenkin jotain hieman erilaista. Kalkkimaali sopi mielestäni tähän ratkaisuksi loistavasti. Ensinnäkin maali on ekologista ja tämä oli myös yksi valintaperusteista. Maalista jäänyt pinta on ihan matta ja todella luonnollisen näköinen verrattuna normaalin seinäpinnan maaliin. Ero ei ole suuri, mutta on se kuitenkin selkeä ja tekee heti seinästä mielenkiintoisemman ja pehmeämmän oloisen.

Meillä maalattiin kaksi seinää. Yksi seinä makuuhuoneesta ja yksi seinä olohuone- /keittiötilasta. Molemmat sävyt ovat harmaita, mutta halusin seinistä kuitenkin selkeästi erilaiset. Tätä kyseistä kalkkimaalia voi maalata kolmella eri tekniikalla, eli telalla, pensselillä ylös alas vedoin tai pensselillä ristiin rastiin vedoin. Makuuhuoneeseen halusin rauhallisen fiiliksen ja oikein vaaleanharmaan seinän ja valitsinkin sävyksi Kalklitirin San Saccarian, joka maalattiin pensselillä ylös alas vedoin. Tällä tavoin saimme himpun verran elävyyttä seinään. Olohuoneeseen halusin hieman tummemman harmaansävyn, joka tehtiin sävyllä Winter Primo ristiin rastiin vedoin pensselillä, jotta saisimme betoniseinämaisen efektin ja selkeästi erilaisen seinän kuin makuuhuoneessa. Pakko sanoa, että molemmat seinät onnistuivat ihan täydellisesti!

Otin tietoisen riskin tilatessani maalit. Tilaaminen on aina hieman jännittävää, kun on kyse maaleissa, koska joka paikassa on erilainen valo. Värin lopulliseen sävyyn vaikuttaa myös maalattavan seinän sen hetkinen väri ja paikassa olemassa olevat sävyt, kuten muut seinäpinnat, lattiat sekä kalusteet. Katsoin kuitenkin Instagramista sekä Googlesta paljon kuvia eritiloissa näistä sävyistä ja otin selvää, että kyseiset maalit ovat yllättävän peittäviä. Meillä pohjalla oli vaalean laten sävyiset seinät ja silti nämä uudet seinäpinnat eivät taita yhtään rusehtavaan.

Seinän teko oli erittäin helppoa (ainakin sivusta seuranneena, heh). Tilasin maalit Aveo shopista ja ne tulivat kalkkijauheena pussissa. Kaikki alkoi maalien saavuttua sähkökatkasimien irrottamisesta ja listojen poistosta, jotka poistettiin varovasti naulojen kanssa. Tämän jälkeen lattia suojattiin ruskealla paperilla ja muiden seinien sekä katon raja suojattiin teippaamalla. Maali tehtiin jauheesta ja vedestä kannelliseen ämpäriin, sillä valmis maali säilyy jopa vuoden verran. Sitä sai sekoitella useampaan otteeseen vispilällä ja tasaisen koostumuksen saavutettua, ei muuta kuin sutimaan. Maali oli aika vetistä ja siksi mahdollisten roiskeiden kanssa sai olla tarkkana. Molemmat seinät maalattiin kaksi kertaa ja kuivumisväliksi riitti muutama tunti. Alla on kuvia tekovaiheista Winter Primo -sävyllä ja kuva myös kummastakin valmiista seinästä.

Valmiit seinät näyttävät tältä. Laitan isommalta alalta kuvia kodin sisustuspostauksissa.

Iso peukku näille islantilaisille Kalklitir kalkkimaaleille. Kysy ihmeessä kommentoimalla lisää, jos jäi vielä jokin asia mietityttämään esim. sävyistä tai seinänteosta!

-Anna-Matilda

 

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

Juhlat lähenee ja mukavaa hommaa riittää. Eilen öljysin kaikki meidän terassit ja oon aika ylpeä itsestäni, sillä niissä riittää neliöitä. Terassit on tehty viime keväänä ja auringon polttamia oli jo runsaasti. Heti tuli kyllä pelkällä öljyämisellä freesimmät ja huomaa miten puu voi nyt paremmin sekä on varmasti paremmassa suojassa auringon paahteelta. 

Tänään pääsin lempipuuhiin nimittäin shoppailemaan Plantageniin. Rakastan puutarhahommia ja kauniita kukkia ja loppupäivä kuluikin istutellessa. Ostin oliivipuun, hortensian ja muratteja. Mun motto on, että mielummin muutama iso ja näyttävä asetelma kuin kymmenen pientä, vaikkakin pienistäkin saa kootttua erittäin kauniita ja ehkä vähän romanttisemman tyylisiä asetelmia. Meillä on aika simppeli meininki muutenkin pihassa ja sillä tänne sopii mielestäni muutama katseenvangitsija paremmin kuin hyvin.

Istutin oliivipuun omaan ruukkuunsa ja hortensian sekä muratit omaan ruukkuunsa. Tarkoituksena on, että oliivipuu tulee vähän lämpimämmillä keleillä aurinkoiselle paikalle, koska se viihtyy super hyvin valossa ja lämmössä, kunhan vain muistaa säännöllisen kastelun. Hortensia-asetelman on tarkoitus koristaa meidän sisääntuloa ja se sopiikin siihen hyvin, koska paikka on varjoisampi. Hortensia ja muratit viihtyvät puolivarjossa (jos nyt käytän oikeaa termiä), sillä hortensian kanssa saa olla tarkkana, ettei se pala auringossa.

Viimeisimmästä kuvasta huomaa hyvin, kuinka terassipuu näyttää nyt hyvinvoivalta öljyämisen jälkeen. Molemmat ruukut koristaa vielä väliaikaisesti meidän sisääntuloa, niin ne on helppo nostaa sisälle yöksi.

Onko siellä muita yhtä innokkaita viherpeukaloita ja millaisia istutuksia te olette laittaneet?

Käytiin myös ostamassa juhlakalulle uudet kengät lauantaita varten ja pääsin kakkukahville, nam. Laitan päivän asusta vielä oman postauksen lähipäivinä.

-Anna-Matilda

Pages