Ladataan...
ANNA-MATILDA

Olen jo pitkään tehnyt yleensä iltaisin itselleni chia-vanukkaan iltapalaksi ja ajattelin jakaa ohjeen tänne blogin puolelle myös. Chia-vanukas menee todellakin herkusta, vaikka se ihan super terveellinen onkin. Vanukas on helppo valmistaa ja sitä voi tehdä vaikka parinkin päivän annoksen kerralla. Tarvitset vain chia-siemeniä ja esim mantelimaitoa. Lisukkeeksi sopii melkein mikä vain. Hedelmät, marjat, siemenet, pähkinät, hillot, hyydykkeet, mysli, jogurtti. Itse laitan yleensä banaania, pakastemustikoita ja cashew pähkinöitä. Tänään laitoin pähkinöiden tilalle kiiviä, sekin toimi yllättävän hyvin. 

Tarvitset:

vajaa 2dl mantelimaitoa/kookosmaitoa

n. 2 rkl chia siemeniä

maustamiseen olen käyttänyt ihan pikku ripauksen sormisuolaa ja vaniljasokeria, mutta esim hunaja, kaneli ja kardemummakin sopii vanukkaaseen hyvin. 

ja lisukkeet mielesi mukaan.

Sekoita mantelimaito ja chiasiemenet sheikkerissä tai lasissa lusikalla. Paras lopputulos tulee, kun sekoittelee vaikka ensimmäisen viiden minuutin ajan muutamia kertoja seosta ja laittaa jääkaappiin tekeytymään. Vanukas valmistuu vajaassa puolessa tunnissa, mutta pehmein lopputulos tulee jos malttaa odottaa yön yli ja käy alussa sekoittelemassa vanukasta muutamia kertoja. Sitten vain lisää lisukkeet ja vanukas on valmis.

Chia-siemen on superfoodia parhaimmillaan ja terveysvaikutuksia on lukuisia. Chia-siemenet sisältävät mm. omega-3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, kalsiumia ja magnesiumia, joten ne eivät ole suotta hehkutettuja terveyspommeja. Chia-siemenet on helppo ujuttaa mukaan ruokavalioon ja helppouden takia niitä tulee munkin syötyä arjessa. Chia-siemenissä piisaa energiaa ja kuitujen vuoksi vatsakin tykkää. Kannattaa käydä lukemassa netistä lisää näiden hyvistä terveysvaikutuksista. Itse olen käyttänyt Foodin tai Puhdistamo -merkkisiä siemeniä.

Sit vaan herkuttelemaan!

Ps. Chia-siemeniä ei kannata käyttää isoja määriä sellaisenaan, koska ne turpoavat. Sen takia kannattaakin liottaa nesteessä (niin kuin yllä olevassa ohjeessa) ennen käyttöä. 

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

Arjen kiireiden keskellä treffailu sen tärkeimmän kanssa jää helposti. Arki jättää parisuhteen huomaamatta jalkoihin ja treffailuaikaa tulee helposti aina siirrettyä mukamas tärkeämpien asioiden edestä. Kahden keskinen laatuaika on parisuhteen hoitoa parhaimmillaan, silloin näkee taas niitä puolia toisesta ja itsestäkin, jotka perus arjessa jää piiloon. Sopimalla vaikka jo hyvissä ajoin treffit oman puolison kanssa ja laittamalla sen ylös kalenteriin tulee helpommin oikeasti vietettyä säännöllisesti sitä spessuaikaa yhdessä.

Meilläkin meinaa välillä lipsahtaa treffien väli turhan pitkäksi ja ideoitakin tekemiseen välillä tarvittaisiin. Siksipä aloin miettimään muutamia kivoja, simppeleitä ja helposti toteutettavia treffi-ideoita, joista itse tykkäisin.

1. Viime viikonloppuna toteutettu kahdenkeskinen laatuaika. Käytiin kelkkailemassa ja oli taas niin super kivaa. Ja ainakin ihan erilaista ajanvietettä kuin esimerkiksi arki-iltoina. Meillä Eetu harrastaa kelkkailua ja käy pääsääntöisesti Pohjoisessa ajamassa. Nyt kuitenkin kelin salliessa täällä Keski-Suomessakin hän oli lähdössä kelkkailemaan ja päätettiin heittää osa reissusta kaksin. Tämä ensimmäinen vinkki siis haastaakin miettimään molempien harrastuksia ja sitä, voisiko niitä toteuttaa välillä yhdessä. Silloin on myös ihana huomata kuinka toinen on ihan omassa elementissään ja se tuo taas omaa kipinäänsä takaisin suhteeseen.

2. Perus leffassa ja syömässä käyminen. Toimii aina. Yhdessä valittu leffa, hetki aikaa ilman mitään muuta, käsi kädessä pimeässä leffateatterissa ja mahat täynnä herkullista ruokaa. Parhaimmillaan hyvä leffa herättää uusia ajatuksia teidän molempien välille ja dinnerillä tulee ehkä juteltua muustakin kuin arjen aikatauluista tai työkuvioista.

3. Pieni patikointi kauniissa maisemissa metsässä ja vaikkapa makkaran paisto. Ihastellessa kauniita maisemia arjen huolet unohtuvat ja liikunta sekä ulkoilu tekee hyvää aina. Yhdessä tehdessä ja sytytellessä nuotiota pääsee viimeistään just tähän hetkeen kiinni, mikä on ensiarvoisen tärkeää. Yksinkertainen ja halpa idea, mutta mieli oikealla asenteella varustettuna (etenkin näin talvella) reissusta jää varmasti paljon hyvää käteen. Tämmöiselle reissulle suosittelen varaamaan kuitenkin näin talvisaikaan repullisen reissumieltä ja jos nuotion teko näissä arctisissa oloissa ei ole arkipäivää kannattaa varata myös muutama kuiva halko ja tulitikut mukaan. ;)

4. Talvella on aina ihana käydä kylpylässä. Itse olisin mielissäni jo pelkästään tästä, mutta dinneri kylpylän jälkeen on aika sopiva nälkäiselle pulikoijalle. Tai jos tykkää käydä salilla ja haluaa viettää aktiivista yhteistä päivää, sali ennen kylpylää voisi toimia aika hyvin. Ai että, tää täytyy kyllä toteuttaa itsekin. Hyvä sali ja ihana romanttinen kylpylähetki kuulostaa täydelliseltä. 

5. Jonkun mieleisen artistin keikka. Tähän kannattaa varata tietty muitakin aikuisia ystäviä mukaan, mutta sitä ennen voisi käydä kahdestaan vaikka drinksuilla tai järjestää kotona romanttinen saunahetki. Kynttilöitä palamaan, illan artistin musiikkia soimaan ja kylmää saunajuomaa. Toki ihan yksinkertaisimmillaan pelkästään tällainen saunahetkikin on arjenluksusta.

Ai niin, melkeinpä tärkeimpänä! Puhelin kannattaa unohtaa treffien ajaksi. Se jos joku pilaa tunnelman jos molemmat tuijottavat vähän väliä puhelinta. Kohta on ystävänpäivä, eli ei muuta kuin suunnittelemaan treffejä <3

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

 

Vihdoin Beadan huone alkaa olla suurin piirtein valmis. Jotain sisustuksellisia juttuja varmasti tulee vielä lisättyä ja neidin kasvaessa käytännöllisiä säilytysratkaisuja sitten myös. Esim joku iso paperi- tai kangassäkki leluille voisi olla aika kiva. Sänky vaihtuu myös tässä lähiaikoina vähän isompaan mustaan Brion pinnasänkyyn. Musta tuo kivasti kontrastia huoneeseen. Tuo Stokken pinnis menee pienelle huhtikuussa syntyvälle serkulle. <3

Beadan huoneessa monilla esineillä ja tauluilla on tarina ja siitä tykkään tosi paljon. Mummin tekemää taidetta ja mummilta monia muitakin juttuja, tädeiltä, kummisedältä ja ystäviltä saatuja tauluja sekä esineitä ja viimeisimpänä isopapalta saatu suloinen siili. Mukava päästä joku päivä neidille kertomaan tarinoita tavaroiden takaa. 

Seinällä roikkuu muutama koukku, jossa on kiva pitää esillä vaikka vaihtuvastikin neidin vaatteita. Ne käy niin nopeasti pieneksi, että ihana ihastella niitä esilläkin välillä. Huoneen yksi seinä on maalattu kauniilla ihan vaaleanharmaalla ekologisella kalkkimaalilla. Vaalean roosan kanssa niin suloinen yhdistelmä ja tuon seinän ja muutaman mustan jutun kanssa huoneessa säilyy hempeydestä huolimatta kontrasti.

 

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

 

Ihan hullua miten aika menee niin nopeasti eteenpäin. Meillä asustelee jo puoli vuotias, niin reipas, iloinen, päättäväinen, utelias, vilkas ja äänekäs pikku neiti. Ihan rehellisesti sanottuna tämä puoli vuotta on mennyt niin vauhdikkaasti että hyvä jos on perässä pysynyt itsekään. Isolta osin siihen on vaikuttanut myös loppu syksyllä perheessämme sattunut onnettomuus. Elämä heitti silloin häränpyllyä ja isosti. Jos on pakko miettiä positiivisia puolia, yhtäkkiä vauva-arki ei tunnukaan yhtään niin raskaalta, kun tuli järjetön perspektiivi elämään. On aina se kaikista kauhein tunne mihin verrata niitä arkisia "pikku huolia". Nyt todella on osannut nauttia vauvasta ja väsymys ei ole saanut isoa roolia, vaikka ei yhtään liikaa olekaan tullut nukuttua.

Olen jaksanut pääsääntöisesti hyvin käydä salilla, hiihtämässä, hoidella hääjärjestelyjä ja veljeni paritalon rakennussuunnitelmia. Ja tietysti tärkeimpänä olla apuna ja läsnä perheelleni. Jaksamiseen on varmasti myös auttanut väsymyksen iskiessä armollisuus itseä kohtaan. Silloin olen suosiolla tietoisesti luistanut siivoamisesta ihan ykkösenä ja liikunnastakin jos olo on sen vaatinut. Suuri helpotus on myös ollut, kiitos rakkaan tulevan mieheni, nukkua välillä vierashuoneessa. Hyvät yöunet silloin tällöin saavat kyllä ihmeitä aikaan. Tsemppia teille kaikille kohtalotovereille, jotka painii myös huonojen yöunien kanssa. Sitä tsemppia ainakin meillä nimittäin välillä tarvitaan. ;)

Beada on terve, kasvanut ja kehittynyt niin hienosti ja se on tärkeintä. Päivät on alkanut rytmittyä hyvin kiinteiden syömisten ja päiväunien ympärille. Yöunet on välillä vähän rauhallisempia ja välillä vähän levottomampia. Joskus ei millään malta päivällä syödä ja yöllä iskee sitten hirmuinen nälkä. Kaiken kaikkiaan sitä parasta perus vauva-arkea onneineen, iloineen ja väsymyksineen.

En olisi pari kuukautta sitten ikinä uskonut, että elämä voisi maistua nyt aika kivalta! Ihanaltakin! Kaikista tärkeintä on terveys ja tässä kohtaa 100% vahva usko siihen, että perheessämme kaikilla tulee vielä olemaan kaikki hyvin, riittää.

Ps. Ihmeellistä miten sitä onkin jo melkein unohtanut miltä tuntui olla raskaana. Ihana silloin tällöin selailla vanhoja kuvia.

Share

Pages