Ladataan...
ANNA-MATILDA

Nyt alkaa olemaan kaikki valmista vauvan tuloa varten ja onkin, mutta tämä pesänrakennusvietti ei ota millään loppuakseen. Jos ihan totta puhutaan niin olen aika poikki, mutta samalla niin innoissani kaikesta tekemisestä ja kodin laitosta, etten osaa pysähtyä. Tämän päivän koitan, vaikka vähän väkisin lepäillä. Unet ovat olleet aika lyhyitä ja päivät tosi touhukkaita ja pitkiä. Nyt alkaa olemaan sellainen fiilis, että voisi keräillä jo vähän voimia tulevaan synnytykseen. Vielä kun saisin järjen lisäksi mielenkin käännettyä samaan asentoon tästä touhottamismoodista. Kropassakin tuntuu vauvan painon lisäksi tämä jatkuva jaloillaan oleminen ja kumartelu. Mutta kaikesta huolimatta fiilis on silti tosi odottava ja iloinen, ainakin just nyt. Ehkä sit kun väsymys iskee kunnolla voi olla aivan toista mieltä, haha.

Monesti toivoisin olevani tasaisempi luonne, mutta ei sitä määräänsä enempää itselleen mitään mahda ja ehkä ei tarvitsekaan. Nyt touhuan menemään ja sitten kun se väsymys iskee kunnolla, täytyy osata levätä hyvällä omalla tunnolla niin monta päivää kun se ikinä vaatiikaan.

Kuvissa oleva vauvannurkkaus löytyy siis meidän makuuhuoneesta. Vauvalle on sänky ja hoitopiste heti meidän sängyn vieressä. Lipaston ylimpään laatikkoon olen laittanut pienimpiä vaatteita, vaippoja, puhdistusliinoja, harsoja ja muita pikkutarvikkeita, jotta vauvan kanssa toimiminen olisi mahdollisimman helppoa. Laatikkoa on näppärä pitää auki vauvaa hoidettaessa hoitotasolla. Vaipparoskis löytyy sängyn ja lipaston välistä. Olen yrittänyt miettiä mahdollisimman järkevästi kaikki toiminnot, mutta totuushan on se, että lopulta vasta käytännössä huomaa mikä toimii parhaiten. 

Huomenna lähden käymään Ikeassa, katsotaan mitä kivaa sieltä löytyy. Niin jännää ajatella, että laskettuaika on jo ensi viikolla. <3 Miten ihmeessä aika on mennyt tässä lopussa niin äkkiä? Millaisia fiiliksiä muilla odottavilla äideillä siellä on? :)

-Anna-Matilda

 

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

Joka päivä ei jaksa syödä samoja ruokia ja siksipä tänään panostin välipalaani, vaikka se ei lopulta panostusta vaatinutkaan. Ohessa siis vinkit herkkuun, helppoon ja terveelliseen välipalaan. Olen yleensä tehnyt siemennäkkäreitä itse, mutta nyt laistin ja ostin valmiita kaupasta. Nämä kaura chiasiemen näkkärit ostin Cittarista. Päälle laitoin puolikkaan avokadon, josta muussasin suolan ja mustapippurin kanssa tahnan, mozzarellasiivuja, tomaattisiivuja sekä basilikaa. Ja maun mukaan päälle vielä pikku ripaus suolaa. 

Tähän väliin poikkean vähän aiheesta ja iloisten täälläkin, kuinka mun hyötypuutarha (tosi suuri sellainen, eli yksi kasvulava ;) alkaa tuottamaan tulostaan. Ihmeen hyvän fiiliksen saa, kun saa pidettyä salaatit ja yrtit, ei pelkästään hengissä vaan jopa ihan hyvässä kondiksessa, haha. Melkein jokaisen ruoan kaveriksi löytyy joku yrtti tai salaatti tuosta pihalta. Muuten on ollutkin sit just sään mukainen päivä, eli oikein mikään ei ole onnistunut. Yritin värjäillä pesukoneessa muutamia tekstiilejä ja maalasin jo valmiiksi mielikuvissa niistä ihan täydelliset lopputulokset. Ikävä kyllä lopputulos oli, että suurin osa meni vain huonompaan. Huhheijakkaa, kun joskus vaan mikään ei onnistu, mutta onneksi lopulta sillekin voi vaan nauraa. :D

Välipala oli sen verran hyvä kahvikupposen kanssa, että nyt taidan lähteä järkkäilemään vauvan kaappia. Laitan siitä postauksen joku päivä. Toivottavasti muilla on sujunut arjen askareet tänään paremmalla menestyksellä! ;)

-Anna-Matilda

 

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

Viimeisiä hetkiä viedään kahdestaan ja moni perheellinen on sanonut, että tämä on se hetki kun kannattaa nauttia parisuhdeajasta. Siihen on vaikea suhtautua, koska nyt odottaa niin paljon pikkuisen syntymää. Muistaen kuitenkin hetkessä elämisen tärkeyden, olemme tehneet kivoja ihan extempore juttuja vielä kun se on helppoa. Olen halunnut huvipuistoon tänä kesänä ja enää ei viitsi lähteä kovin kauas ja tässä tilassa hurjat laitteet ei välttämättä ole paras vaihtoehto, joten kävimme lähellä sijaitsevassa Nokkakiven huvipuistossa viime viikonloppuna. Vitsit oli mukava kokemus, vaikka oltiin kahdestaan siellä lapsiperheiden seassa. Yksi lapsi taitaa allekirjottanutkin olla, niin innoissaan siellä nimittäin pyörin, haha. Vaikka maisemat eivät ole puistossa mitenkään erikoiset, puiston laitteiden sijoittelu ja kaikki ne kirkkaat värit tekevät paikasta kyllä tosi mukavan visuaalisenkin elämyksen. Nokkakiven huvipuisto on varmasti varsinkin pienten lapsien ja heidän perheiden mieleen. Paikka ei ole iso, joten siellä ei tarvitse pelätä lasten katoavan ja laitteita on moneen lähtöön pikkuisille. 

Tuollaisessa paikassa ihastellessa kaikkea, elää kyllä niin hetkessä. Emme olleet siellä kovin kauaa, joten kävimme vain yhdessä laitteessa, mutta olipas se mukavaa! Yleensä tykkään aika hurjista laitteista, mutta nyt riitti kyllä vähän pienemmätkin vauhdit. Katsotaan sitten taas uusiksi, kun en kanna vauvaa mahassa. ;)

Täytyy kyllä sanoa, että kannattaa tehdä ihan pieniäkin arjesta poikkeavia juttuja ja vaikka vähän hölmönkin tuntuisia, niissä sitä tuntee elävänsä. Tällaiset jutut hymyilyttää vielä monta päivää. <3

-Anna-Matilda

Share

Ladataan...
ANNA-MATILDA

H-hetki lähestyy kovaa vauhtia! Olen samalla niin innoissani, että vauva on kohta täällä ja jo nyt hieman haikeinkin mielin siitä, että kohta mun rakas vauvamaha on poissa. Vaikka pakko myöntää, että paljon enemmän odottaa kuitenkin tuota ensimmäistä. On tämä kyllä niin ainutlaatuista aikaa ja olen super kiitollinen, että saan kokea raskauden. Varmasti mun ajatuksiin vaikuttaa se kuinka hyvin pääsääntöisesti olen voinut, että jaksaa näin positiivisesti ajatella.

Eniten sitä kuitenkin odottaa, että saisi oman rakkaimman pienen syliin, tutustua ja kokea hänet tässä. Nähdä hänen kasvavan ja elää elämää perheenä. Ihan ihmeellisen mahtavaa, että kohta meitä on kolme. <3

Synnytystä odotan välillä jopa innoissani ja välillä aika isollakin jännityksellä. Toisena hetkenä luotan, että kaikki menee hyvin ja on aika seesteinen fiilis asiasta ja toisena hetkenä mietin ja huolehdin, että meneehän kaikki varmasti hyvin. No onneksi tässä on vielä kaikenlaista mitä haluaisi tehdä ennen vauvan syntymää, niin saa ajatuksia hyvin muihin juttuihin.

Vielä on noin kolmisen viikkoa laskettuun aikaan ja "tehtävälistalla" (jota en kylläkään ota kovin vakavasti :D) on kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin hommaa. Onneksi niissä isommissa hommissa toimin täällä kotona vaan työnjohtajana, haha. Meidän etupiha on laatoittamatta ja siihen olisi tarkoitus vielä sellainen tehdä. Tässä välissä on pakko hypätä asiasta ihan kukkaruukkuun ja kysyä, että kuinka moni muu höyryää näin epäolennaisista asioista vauvan kannalta näin lähellä laskettua aikaa? Välillä huvittaa itseänikin, kun päässä pyörii pihakivetykset, rima-aidoitukset, pihamökin rakentaminen sun muut. :D

No mutta palatakseni asioihin, joita tehtävälistalla olisi vauvan kannalta (ehkä sopii paremmin tähän aiheeseen). Turvakaukalon telakka täytyy asentaa autoon, lajitella muutaman kokoiset pienimmät vaatteet laatikkoon, ostaa vaippoja ja muita pikkutarvikkeita ja samalla laittaa hoitotaso kuntoon, laittaa vauvan sänky valmiiksi ja pakata sairaalakassi. On kyllä kivaa valmistautua vauvan tuloon, vaikka en siitä mitään stressiä otakaan. Ymmärrän sen, että vauva tulee kun tulee ja ne hommat mitkä on tekemättä kerkeää kyllä myöhemminkin.

Olen jaksanut touhuilla edelleenkin kaikenlaista, mutta alaselkä kipeytyy kyllä nyt aika herkästi. Unet on välillä tosi sikeitä ja pitkiä ja välillä taas herään kuuden seitsemän maissa ilman mitään syytä. Meidän vauva on aika rauhallinen tapaus ja ei sinänsä liikkeillä pidä minua hereillä, mutta joku muu tuntematon asia välillä kyllä pitää.. blaah. Väsymys vaivaa aina välillä ja lantion seutu on selvästi muutostilassa ainakin ajoittaisista säryistä päätellen.

Loppuun täytyy vielä mainita ihanasta Raskauskeijun imetyskorusta, joka kuvassakin näkyy. Imetyskoru tuntuu omaankin käteen tosi kivalta ja voin kuvitella sen olevan todella sitä myös vauvalle. Raskauskeijun imetyskoruja on paljon erilaisia, mutta minä valitsin korun, jossa on vaaleanpunaista ja puuta. Koru on hempeän kaunis ja mikä parasta vauva voi sitä turvallisin mielin pitää suussaan sen turvallisten materiaalien ansiosta.

Niin jänniä aikoja tässä elellään. Täytyy vielä sekin sanoa, että on ollut ihana seurata erilaisista blogeista ja instasta myös muiden raskausmatkoja. :) Hyviä hetkiä viikonloppuun kaikille!

"Vaatii enemmän energiaa olla huolissaan kuin luottaa."

-Anna-Matilda

 

Share

Pages