foodin - raakasuklaakurssi ja raakasuklaaresepti

ANNA-MATILDA

Vitsit oli muuten hyvä!

Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevassa lifestylemyymälä Herttalassa järjestettiin Foodinin raakasuklaakurssi, johon osallistuin. Olen aina ollut kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista, erilaisista ekologisista ruoista ja etenkin superfoodeista ja siitä, kuinka omilla puhtailla valinnoilla voi vaikuttaa omaan kehoon.

Olen aiemmin kerran kokeillut valmistaa raaakasuklaata kotona täysin tietämättömänä kyseisen raaka-aineen mielettömistä terveysvaikutuksista ja onnistumatta maunkaan puolesta siinä kovin hyvin. Ajattelin, että osallistuttuani kurssille saisin ehkä maistaa hieman parempaa raakasuklaata ja innostuisin sitä kautta valmistamaan itselleni vaihtoehtoisia herkkuja. Hassua sinänsä, koska jos jokin motivoi minut parhaiten se on tieto, vaikka herkkupeppunakin itseäni mainostan. Ja tietoahan kurssilta tosiaan tuli. Puhumattakaan herkullisesta raakasuklaasta, jota pääsimme itse valmistamaan.

Kurssi kesti kaksi tuntia. Valmistimme pareittain raakasuklaata ja saimme kuulla Foodinin Ainon osaamista ja tietoutta raakakaakaosta ja muista aineista, joita käytimme suklaan valmistamiseen. Käytimme siis kaakaovoita, kaakaojauhetta, lucumaa, makaa, tokoa, merisuolaa ja makeutukseen kookosnektariinia. Kaikki nämä raaka-aineet löytyvät Foodinin tuoteperheestä, jota on myynnissä myös Herttalassa. Oli todellakin mielenkiintoista kuulla, että vastaavia suklaapaloja syömällä päivittäin saa monia hyviä ainesosia omaan kehoon. Pari palaa suklaata päivässä kehon ja mielen hyvinvointiin, sallittua ja suotavaa herkuttelua siis. Sen lisäksi sain mielestäni yksinkertaisen ja erittäin hyvän vinkin esimerkiksi siitä, että jauheita lisäämällä ja maistamalla ennen makeutusta, saa koostumuksesta ja mausta juuri sen oman mieltymyksen mukaisen. Ei tarvitse siis sokeasti noudattaa ohjeita. Vaikkakin tiettyjä "rajoituksia" ja suhteita jauheilla toisiinsa ja omaan kehoon nähden onkin. Myös massan koostumuksen tulee olla tarpeeksi sakeaa, jotta voi on "täytetty" kokonaan jauheilla. Erittäin hyviä vinkkejä aloittelijalle ja varmasti tietoa ja makuja oli vaativammallekin harrastajalle.

Tosin raskaana ollessa on syytä perehtyä tarkasti tuotteisiin, jos äkillisesti lisää uusia vahvoja ainesosia ruokavalioon.

Herttalassa miljöö ja tunnelma oli todella kohdillaan. Väsymyksestä huolimatta innostuin ja ilostuin illasta niin kovasti, että aika meni kuin siivillä. Ihania makuja ja naurua riitti, vaikka suurin osa porukasta olikin itselleni tuntemattomia entuudestaan. Kiitos Herttala ja Foodin!

Ps. Foodinin järjestämiä kursseja on tulossa lisää Herttalalle. Pääset seuraamaan Herttalan kurssikalenteria ja muitakin mielenkiintoisia kuulumisia esimerkiksi osoitteessa www.facebook.com/herttala.

Kuvassa on ihana raakasuklaaresepti.

-Anna-Matilda

 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.