kukista kauneutta terasille

ANNA-MATILDA

Juhlat lähenee ja mukavaa hommaa riittää. Eilen öljysin kaikki meidän terassit ja oon aika ylpeä itsestäni, sillä niissä riittää neliöitä. Terassit on tehty viime keväänä ja auringon polttamia oli jo runsaasti. Heti tuli kyllä pelkällä öljyämisellä freesimmät ja huomaa miten puu voi nyt paremmin sekä on varmasti paremmassa suojassa auringon paahteelta. 

Tänään pääsin lempipuuhiin nimittäin shoppailemaan Plantageniin. Rakastan puutarhahommia ja kauniita kukkia ja loppupäivä kuluikin istutellessa. Ostin oliivipuun, hortensian ja muratteja. Mun motto on, että mielummin muutama iso ja näyttävä asetelma kuin kymmenen pientä, vaikkakin pienistäkin saa kootttua erittäin kauniita ja ehkä vähän romanttisemman tyylisiä asetelmia. Meillä on aika simppeli meininki muutenkin pihassa ja sillä tänne sopii mielestäni muutama katseenvangitsija paremmin kuin hyvin.

Istutin oliivipuun omaan ruukkuunsa ja hortensian sekä muratit omaan ruukkuunsa. Tarkoituksena on, että oliivipuu tulee vähän lämpimämmillä keleillä aurinkoiselle paikalle, koska se viihtyy super hyvin valossa ja lämmössä, kunhan vain muistaa säännöllisen kastelun. Hortensia-asetelman on tarkoitus koristaa meidän sisääntuloa ja se sopiikin siihen hyvin, koska paikka on varjoisampi. Hortensia ja muratit viihtyvät puolivarjossa (jos nyt käytän oikeaa termiä), sillä hortensian kanssa saa olla tarkkana, ettei se pala auringossa.

Viimeisimmästä kuvasta huomaa hyvin, kuinka terassipuu näyttää nyt hyvinvoivalta öljyämisen jälkeen. Molemmat ruukut koristaa vielä väliaikaisesti meidän sisääntuloa, niin ne on helppo nostaa sisälle yöksi.

Onko siellä muita yhtä innokkaita viherpeukaloita ja millaisia istutuksia te olette laittaneet?

Käytiin myös ostamassa juhlakalulle uudet kengät lauantaita varten ja pääsin kakkukahville, nam. Laitan päivän asusta vielä oman postauksen lähipäivinä.

-Anna-Matilda