Helppo parsarisotto

Risotot ovat yksi ehdottomia lempiruokiani. Niissä on jotain kivan lohdullista. Ja tiedättehän, nyt on parsa-aika. Olen siis tehnyt parsarisottoa kerran jos toisenkin ja aion tehdä vielä useasti. Tykkään muutenkin syödä jossain määrin satokausien mukaan. Toinen nyt sesongissa oleva asia on mango. Nam. Se menee ihan sellaisenaan tai smoothiessa banaanin ja kauramaidon kanssa.

Mutta asiaan, se risotto (ohje on vähän suurpiirteinen, nesteen määrä ei ole niin justiinsa. Risotto on valmista, kun riisi on.):

PARSARISOTTO (noin 4 annosta)

oliiviöljyä

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

3 dl risottoriisiä

8 dl kasvislientä

2 nippua vihreää parsaa

1 dl valkoviiniä (ei ole pakollinen, mutta hyväksi)

1 dl kaurakermaa

1 dl raastettua luomuparmesaania

nokare luomuvoita

 

Tee kasvisliemi valmiiksi (1-1,5 luomu kasvisliemikuutiota, 8 dl vettä, kiehauta). 

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää riisi. Kuullota hetki. Lisää nestettä hiljalleen desi kerrallaan ja keitä hiljalleen. Anna nesteen aina imeytyä riisiin ennen kuin lisäät sitä. Kun riisi kypsyy, kuori ja paloittele samalla parsa. Kun riisi alkaa olla kypsää, lisää parsat, valkoviini ja kaurakerma. Lisää lopuksi parmesaani ja voi. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.