Ihan parhaat sipsikaljavegaaniburgerit

 

Kävin eilen ystäväni luona. Hän teki meille salaattia ja kysyi: ”Niin siis syötkö sä vielä leipää?”

Okei, emme olleet nähneet liian moneen kuukauteen, mutta joo, syön. En usko, että ikinä voisin luopua leivästä, enkä keksi yhtään syytä, miksi edes kannattaisi.

Ystäväni taas ajatteli vegaaniruoan ja leivättömyyden liittyvän jotenkin yhteen, ehkäpä vallalla olevan gluteenittoman terveysintoilun tähden. 

No jaa, tällä vegaaniruoan suosimisella ei oikeastaan ole mitään tekemistä terveellisyyden kanssa. Totta kai pyrin syömään suurimmaksi osaksi suht terveellistä ruokaa, mutta eivätkö meistä useimmat? Ja kasvisruoka nyt vain sattuu usein olemaan aika terveellistä, mikä on kiva plussa.

Oikeasti luotan vakaasti 80/20-sääntöön. Eli jos syöt 80 prosenttia jotenkin järkevästi, voit rauhassa herkutella (nyt ei puhuta mistään övereistä tietenkään) sen 20 prosenttia.

 

 

Sen lisäksi, että suhtaudun ruokaan terveysmielessä aika rennosti, en tahdo stressata siitä liikaa muutenkaan. Olen ajat sitten luopunut ajatuksesta, että minun pitää nyt tai koskaan olla se valkoisen astiaston ja kangaslautasliinat omistava emäntä, joka tekee ruoan alusta loppuun itse ja leipoo jälkiruoaksi piirakan. Siinä ei siis ole mitään vikaa, mutta minä en vain koe suurta kiinnostusta asiaan. 

Joten, kun isäni ja veljeni tulivat viime viikonloppuna käymään, tarjosin jälleen kerran burgereita. Tällä kertaa halusin kokeilla, miten vegaaniburgerit onnistuisivat mahdollisimman helposti. Ostin Anamman pihvejä, Violifen pitsajuustoa (koska Alepassani ei myydä muuta vegaanijuustoa), Emilsin mantelimajoneesia ja Reissumiehen ruissämpylöitä. Lisäksi ketsuppia, tomaattia, suolakurkkua ja salaattia. 

Ristin nämä hampparit sipsikaljavegaaniburgereiksi ja aion tehdä niitä vastakin. Aika hyvin nimittäin upposivat sekasyöjäperheelleni.

 

 

Share

Kommentit

punastus
Punastus

Toi on kummallinen seikka, että vegaanius&gluteenittomuus liitetään niin hanakasti yhteen. Meen aina vähän hämilleni kun joku kysyy just vaikkapa leivän syömisestä. Usein esitän vaan reilusti typerystä ja sanon et joo, leipä on useimmiten vegaanista :)

Anna Vihervaarasta

Niinpä! Ehkä se on vain se, että molempiin liitetään terveellisyys. Mut leipä: <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.