Luomupunat testissä

 

Tiesittekö, että nainen syö suunnilleen yhden huulipunan vuodessa (tieto pöllitty Viiskulmalta). Minä punaan huuleni lähes joka päivä ja epäilenkin, että tuo luku on kohdallani paljon korkeampi.

Joten niin paljon kuin Chanelin sävyjä rakastankin, päätin etsiä täydellisen luonnonkosmetiikkapunan. 

 

 

Testasin seitsemän punaa: Kjaer Weisin Rapturen, Dr. Hauschkan 08:n, Absolutionin 19:n, Zuiin Begonian, Bohon 106:n, Treat Collectionin Pop-Tasticin ja Laveran Pink Fuchsian.

Kjaer Weisin Rapture on todella kaunis päiväkäyttöön sopiva sävy, joka levittyy hyvin ja pysyy melko pitkään. Pieni miinus pakkauksesta, vaikka yleensä pidänkin kovasti Kjaer Weisin tyylistä. Tämä huulipuna vaatii kuitenkin siveltimen, joten sitä ei ole niin helppo kantaa mukana (minulla on aina huulipunia laukussa ja takin taskussa). Luksuspuna.

Dr. Hauschkan 08 on tummahko nudesävy, joka ei valitettavasti oikein sovi väreihini, vaan näyttää huulillani hieman epäluonnolliselta. Dr. Hauschkan meikkitaiteilija tosin levitti tätä samaa sävyä huuliini kuukausi takaperin, ja silloin tulos oli kaunis. Taitaa siis olla vähän käyttäjästä kiinni. Puna kestää huulilla pitkään, ja pigmentti on hyvä. Kevyemmän lopputuloksen saa, jos levittää punan siveltimellä. Suosittelisin nudesävyjen ystävälle.

Absolutionin Powerful Pink 19, mitä tästä nyt voi sanoa? Kaikkien aikojen suosikkipunani on Chanelin Ina, ja tämä on hyvin lähellä sitä. Pysyy kuin synti, peittää todella hyvin ja sävy on siis ihana. Testin suosikkini. Ainoa miinus levittyvyydestä: puna on aika kuiva, joten se ei liu'u huulilla kovin hyvin. Kuivahuulinen ei välttämättä tykkää. Jos tämä hurja väri ei miellytä, niin hillitympiäkin löytyy.

Zuiin Begonia on syötävän suloinen pinkki. Tykkään kovasti, vaikka sävy on ehkä aavistuksen vaaleampi kuin minulle olisi hyväksi. Zuiin Butterscotch on vanha lempparini ja tämä on hyvin samanlainen. Luultavasti luottokesäpunani. Pysyy myös hyvin.

Boho Green Revolutionin 106 on edullinen löytö! Puna maksaa muistaakseni noin kympin, hillitty roosan sävy toimii täydellisesti vaikka töissä ja puna myös pysyy yllättävän hyvin. Miinusta tulee holkista, joka tuntuu todella huteralta. Tätä punaa ei kannata levittää kovin ottein. Hintaansa nähden erittäin hyvä puna. 

Treat Collectionin Pop-Tastic ei ole luomua, mutta siitä on vähennetty kemikaaleja. Tämä on sen Chanelin toinen haastaja. Se on Absolutionia kiiltävämpi ja hillitympi huulilla, vaikka näyttääkin pakkauksessa aika räikeältä (tykkään kyllä kunnon väreistä). Minun huulillani tämä ei pysynyt kovin hyvin, siitä vähän miinusta. Sävy hyvin kohdillaan. Oletteko muuten kokeilleet Treat Collectionin kynsilakkoja ja kynsilakanpoistoainetta? Iso suositus niille.

Laveran Pink Fuchsia on myös edullisemmasta päästä. Väri on kaunis kylmä violetin ja pinkin sekoitus. Levittyy ja peittää hyvin, mutta päivän mittaan saa lisätä aika monesti.

Näistä punista Absolution, Zuii ja Boho pysyvät huulillani yhtä hyvin kuin synteettiset punat. Ja tiedättehän toki, miten punan saa pysymään?

Levitä kerros punaa, taputtele ylimääräinen väri talouspaperiin ja toista kolme kertaa. 

Minä pidän erityisesti pinkeistä ja kylmistä sävyistä. Lämpimät sävyt, peruspunainen, nudet sekä vaaleat pinkit tekevät ihoni likaisen näköiseksi, vaikka näyttävät upeilta monella vaaleammalla naisella. Jos olet hukassa huulipunaviidakossa, kannattaa muuten ehdottomasti mennä kivijalkakauppaan ja kysyä sävyn valintaan apua ammattilaiselta tai varata vaikka meikkikonsultaatio. Esimerkiksi Jolie myy monia luomupunia, ja sieltä saa myös neuvoja.

Onko teillä luomupunasuosikkeja?

 

PS Berliini-kuulumisia tulossa pian, kunhan saan kaikki tsiljoonat kuvat valittua ja käsiteltyä.

Osa punista saatu testiin blogia varten.

Kuva minusta: Hannele Salmi ja kuvassa huulilla se Absolution. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.