Miten koiraperheen koti pysyy puhtaana?

 

Yhteistyössä Dyson

 

Kerroin joskus, että imuroin joka päivä. Haluan, että kotona on siistiä, ja ilman päivittäistä imurointia täällä ei ole. Syitä on kaksi.

 

 

Olen aina ollut sitä mieltä, että koirien pitää saada olla koiria. Niiden kuuluu juosta metsissä ja rymytä lätäköissä, ja niistä nyt irtoaa karvaa. Koirien kanssa ei voi elää, jos ei kestä yhtään sotkua. 

Pakkanen ja lumi ovat puhtausmielessä koiranomistajan parasta aikaa. Pahinta ovat kurakelit. Vaikka koiria miten pesisi (ja pesen!) ulkoilun jälkeen, kaikkea kuraa on mahdotonta saada turkin väleistä pois. Kun se kuivuu, se ropisee lattialle. Ei kiva. 

 

 

Kesäisin täällä olisi siistiä, jos tyytyisimme ulkoilemaan asvalttiteitä pitkin. Mutta ei kuulu tapoihin. Metsistä ja puistoista nuo otukset sitten keräävät mukaansa risuja, kuusenhavuja (niitä tarttuu ihan kivasti varsinkin Nanan turkkiin) ja kuivia lehtiä. Niillä on ihan raivostuttava taipumus kulkeutua hännän mukana lattioilleni. 

Karvanlähtöä en viitsi edes mainita. 

Tämän takia imuroin joka päivä. Ja nyt meillä on myös kunnon imuri.

 

 

Sain Dysonilta V6 Animalpro -imurin. Olen nyt siivonnut sillä muutaman päivän, ja ah, melkein nautinto. Imurointi ei kyllä ihan voi koskaan olla. 

 

 

Imuri on vanhaan masiinaani verrattuna minikokoa, mutta tehokas kuin mikä. Varsinkin matot se puhdistaa paljon entistä imuriani tehokkaammin. Siinä ei ole johtoa, ei pölypussia ja se on todella kevyt. Se vie myös puolet vähemmän tilaa vaatekaapistani kuin edeltäjänsä. Kyllä, se on imurini säilytyspaikka. Asun 1960-luvun talossa, eikä talon rakennusaikaan kai tarvittu säilytystilaa tai jotain. Unelmoin siivouskomerosta. 

 

 

Nanalla on kyllä edelleen viha-viha-suhde imuriin, ihan sama kuinka hieno se on.

En ole ikinä tavannut koiraa, joka ei vihaisi imuria. Mistähän se johtuu? Äidilläni on kaksi labradorinnoutajaa, ja hän hyödyntää niiden imurikammoa vähän erikoisella tavalla. Toinen koirista käy näes yksin ollessaan omin lupineen jääkaapilla. No, töihin lähtiessään äitini laittaa imurin seisomaan jääkaappia vasten, ja ahne labbis jää ilman välipalaa. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Share

Kommentit

sallamanteri

Haa, mulla oli tapana jättää imuri kirjahyllyn eteen sillon kun mun koira oli pentu, sain monet kirjankannet pelastettua siten :D

Anna Vihervaarasta

Haha, niin hyvä! Jotain hyötyä tuosta imurikammostakin.:D

tiia_

Kissataloudelle Dyson on ollut pelastus - tosin meillä on isompi, pystyssä seisova kanisterimalli, johon satsaamista en ole hetkeäkään katunut. Olen ihan liian laiska imuroimaan joka päivä, mutta sen sijaan hyväksyn eläväni aina vähän karvaisessa kodissa. ;)

Anna Vihervaarasta

Musta vähän karvainen koti ei niin haittaa. Mutta kurainen onkin sitten toinen juttu.:D

Elinakblogi (Ei varmistettu) http://so-up.fi/elinak

Millaistä ääntä tuo pitää? Minä luovuin Dysonistani, kun en kestänyt enää kuunnella sitä. Lisäksi se johto oli aivan naurettavan lyhyt, oli aika lystikästä vaihtaa pistorasiaa kesken imuroinnin...

Anna Vihervaarasta

Ei yhtään pahaa! Siis en huomaa, että ois ainakaan äänekkäämpi kuin mun vanha imuri. Mutta tämä on kai joku uusi malli, luulen.:)

saarah
visual diary

Kun olin lapsi, meillä oli dalmatiankoira joka RAKASTI imuria :D Se tuli seisomaan etujalat imurin päälle ja halusi että se imuroidaan sillä pienellä suulakkeella, millä yleensä kai imuroidsaan jotain sohvan pikkukoloja. Se oli kyllä muutenkin varsin erikoinen persoona :D

Anna Vihervaarasta

Eikä! Mikä ihana dalmis! <3 Mun koirista toinen yrittää syödä imurin ja toinen on varma, että imuri yrittää syödä sen...

HM
rakastan rakastan

Minä jotenkin ajattelin että pienestä koirasta ei lähtisi niin paljon karvaa. Sitten perheeseen tuli pitkäkarvainen chihuahua, extrapaksulla turkilla varustettu ja voi itku, karvaa riittää. Plussaa on se että peseminen vaikka käsienpesualtaassa onnistuu, mutta kuten totesit, sitä hienoa hiekkaa jää aina silti sinne aluskarvaan, varisee kuivuessaan pitkin sohvia ja sänkyjä... Hommattiin uusi imuri vastenhakoisesti viime vuonna ja voi, kuinka paljon paremmin se imeekään. Ei Dyson kun en luottanut sen imutehoon, nyt kyllä hiukan harmittaa. Olisi ollut paljon nätimpi :) Ehkä sitten se seuraava. Omituisesti kyllä imuri, vaikka sitä käyttääkin koko ajan, tuntuu jotenkin vihonviimeiseltä sijoituskohteelta. Kiitos arvostelusta, pistetään korvan taakse!

Anna Vihervaarasta

Käsienpesuallas on kyllä plussaa. Me juuri ja juuri mahdutaan kolmistaan mun koirien kanssa kylppäriin, kun ne pitää pestä. 

Tuo Dyson kyllä imee tosi hyvin! Siis paremmin kuin se vanha imurini. Ja ymmärrän: imuri ei ole niin jännittävä ostos, mutta arjessa kovin tarpeellinen.:)

ginty
gg and the moon

Dyson on kyllä oikea aarre! Rakastan sitä, ettei tarvitse vaihtaa pölypussia ja se imuteho on taikaa. Kissatalouskin tykkää (vaikka voisikin imuroida vähän useammin...). Kuulostaa tosi kivalta toi uusi malli ilman johtoa!

Anna Vihervaarasta

Pölypussittomuus on tosiaan ihan mahtava juttu! Niin helppoa.:)

Kommentoi