Munakoiso-vuohenjuustopitsa

Olen lähiaikoina syönyt järkyttävän määrän pitsaa. Syy: löysin makuyhdistelmän, joka vain on ihan mahtava. Ja koska en ollut tehnyt pitsoja aikoihin, en ihan muistanut, missä suhteessa täytteitä ja kastiketta kannattaa sellaiseen laittaan. Ensimmäisestä pitsasta tuli hyvänmakuista muusia, loput kolme ovat olleet aika oivallisia yksilöitä. 

Olen syöttänyt tätä pitsaa itseni lisäksi isälleni ja kahdelle ystävälleni. Hyvin upposi, joten uskallan jakaa reseptin teillekin. Teen tästä kahta versioita. Parempaan tulee kaksi mozzarellapalloa, arkiversioon (joka maistuu kylllä oikeasti hyvälle sekin) tulee vain yksi. 

 

 

MUNAKOISO-VUOHENJUUSTOPITSA (1 pellillinen)

Pohja: jauhopakkauksen ohjeen mukaan (hiivaa ja jauhoja). Muista varata aikaa kohottamiseen 30 + 30 min.

 

Tomaattikastike: 1 tölkki Muttin tomaattimurskaa

4 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

punaviinietikkaa

Litistä valkosipulinkynnet ja pilko sitten pieniksi. Kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska, loraus öljyä ja samanlainen punaviinietikkaa. Anna hautua hetki.

 

Täyte:

1 viipaloitu munakoiso

puolitettuja kirsikkatomaatteja

1 prk levittyvää vuohenjuustoa

2 luomumozzarellapalloa

 

Kun kastike valmistuu ja pitsapohja on kohonnut, itketä munakoisot. Paista niitä pannulla öljyssä, kunnes ne menevät kasaan. Kun tomaattikastike on valmis, levitä sitä ohut kerros pohjan päälle. Huom. kaikkea kastiketta ei käytetä! Muuten tulee mössöä. Levitä tomaattikastikkeen päälle vuohenjuusto ja viipaloitu mozzarella ja päällimmäiseksi munakoisonviipaleet ja puolitetut kirsikkatomaatit. Paista 250 asteessa noin 12-15 minuuttia. 

Vinkki: Paistan yleensä pohjaa, jolle levitetty tomaattikastike, 5 minuuttia ennen kuin lisään loput täytteet. Näin pitsasta ei tule liian kostea.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

En olekaan maistanut tätä yhdistelmää, joten testiin menee! :)

Anna Vihervaarasta

Jee, kerro sitten, että tykkäsitkö!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.