Oletko cool girl?

Epäilen, että menneisyydessäni on montakin ihmistä, jotka eivät tajunneet satuttaneensa minua. En näet koskaan kertonut sitä heille. Halusin olla cool girl.

Cool girl on ystäväni määritelmä ihmiselle, joka suhtautuu kaikkeen, no coolisti. Ei näytä negatiivisia tunteitaan, ei vaadi, ei tarvitse. Tai korjaus: cool girl esittää, ettei hänellä ole negatiivisia tunteita, eikä hän tarvitse mitään eikä ketään. 

Minun on aina ollut vaikea näyttää olevani haavoittuvainen ja kertoa tunteistani. Olen mieluummin hymyillyt tai paennut, jatkanut matkaa pää pystyssä. Ajattelin pitkään, että tapahtukoon mitä tahansa, kunhan vain säilytän ylpeyteni.

En myöskään halunnut olla muille vaivaksi. Tuumailin, että en tahdo hankaloittaa kenenkään toisen elämää tarvitsevuudellani. Joten esitin sitten, että en tarvitse. Mitään. Olenhan se tyttö, joka aina pärjää.

Mutta kyllä minuun silti sattuu.

Aloin tuumailla, että coolgirliys ei ole pelkästään hyvä juttu, kun minulle toistuvasti sanottiin tämän kaltaisia lauseita:

”Sä olet niin hygge.”

”Vaikea kuvitella sua vihaisena.”

Sen lisäksi, etten kertonut mielelläni omista tunteistani, yritin myös usein arvailla, mitä joku toinen ajattelee, mutta jätin kysymättä kuitenkin. Eihän se nyt olisi ollut coolia, sillä se olisi kertonut, että olenkin ihminen ja tarvitsen jotain. Tästä arvailusta seurasi elämääni valtava määrä stressiä, epävarmuutta ja ahdistusta. Kaikki ihan turhaan. Olisin päässyt tuskistani todella paljon nopeammin vain avaamalla suuni ja kertomalla, miltä tuntuu ja mitä ajattelen. 

Inhoan konflikteja ja inhoan näyttää haavoittuvaisuuteni. Olen kuitenkin vähitellen huomannut, että paljon enemmän inhoan arvailemista.

Jos ei kerro tunteistaan ja ajatuksistaan ja arvailee toisten ajatuksia ja tunteita, silloin ei kanna omaa vastuutaan tapahtumista. On väärin olettaa, että kukaan osaisi lukea ajatuksiasi tai ymmärtää tunteitasi, jos et kerro niitä hänelle. Se on vastuun pakoilua. Eikä oikeasti kovin coolia. Silloin myös luovuttaa vallan pois: antaa asioiden tapahtua itselleen sen sijaan, että toimisi aktiivisesti elämänsä eteen. 

Ajattelin pitkään, että omista tunteista ja toiveistaan kertominen on ahdistavaa. 

Oikeasti se on vapauttavaa. Kun kertoo, mitä ajattelee ja mitä tuntee, säästää hirveästi energiaa, jonka voi käyttää johonkin paljon parempaan kuin tunteiden salailuun ja arvailuun.

Minulla ja sinulla ja meillä kaikilla on oikeus tuntea ja tarvita. Esittämällä coolia pettää itsensä. Pelkää, ettei tule hyväksytyksi sellaisena kuin oikeasti on: epätäydellisenä, mutta ihanana. Ei anna itsensä olla kokonainen, olla ihminen.

Tunteista puhuminen on yksi tapa ottaa elämä omiin käsiin. Inhoan sitä varmaan ikuisesti, 

mutten aio enää paeta sitä. 

 

Kuva: Saara Helkala

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Share

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana postaus. <3

Mä käytän yleensä "sä oot niin cool" -lausetta sellaisista ihmisistä jotka kertovat nimenomaan mitä haluavat ja uskaltavat tavoitella sitä. :) Se on jäänyt mulle, ehkä siksi koska haluaisin itse olla enemmän sellainen. En pidä "kauhean cooleina" sellaisia ihmisiä jotka ovat oikeasti "cool". (Menipä sekavaksi.)

Anna Vihervaarasta

Ihanasti ajateltu. Mäkin alan ajatella noin. Sitten olisinkin mieluusti cool. <3 Ja ei mennyt yhtään sekavaksi, ymmärrän just, mitä tarkoitat.

Pepa (Ei varmistettu)

Nyt pääsi itku. En tiedä mistä tää ilmesty mun fiidiin tai kuka sä olet, mut et usko, kuinka tää osu ja uppos just nyt.

Sanat ei riitä. Kiitos.

Anna Vihervaarasta

Kiitos sinulle, kun luit ja kommentoit. <3

Ihanaa viikonloppua!

Pillitän töissä (Ei varmistettu)

Eka toi koirapostaus juuri kun mulla on kauhea ikävä koiraa ja se on eksällä hoidossa ja sitten tää kun oon morkkistellu koko päivän mun eilistä ice queen käytöstä nykyistä poikaystävää kohtaan (vaan siksi että mulla oli paha mieli, mutta en halunnut näyttää sitä, joten olin kylmä ja hiljainen ja nyt molemmilla on paha mieli). Ei mahda mitään, itken työpaikalla kahvihuoneessa ja toivon ettei kukaan tulis just nyt sisään. Kiitos tästä postauksesta, otan seuraavaksi projektiksi hyvästellä coolgirlin.

Anna Vihervaarasta

Tiedän niin tuon tunteen.<3 Olen kuitenkin huomannut, että moni asiaa ratkeaa oikeasti puhumalla - sekin, jos on ollut kylmä ja hiljainen, eikä ole kertonut tunteistaan. Senkin voi purkaa jälkikäteen kertomalla: ”Oli paha mieli, koska XX, ja käyttäydyin siksi niin.” Opettelen tätä itse koko ajan.

Ihanaa viikonloppua ja sanotaan hyvästit coolgirleille! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.