Oppeja keittiömestarilta ja vegaanipyttis

 

Tapailin kerran erästä keittiömestaria. Annosten kaunista asettelua en häneltä selvästikään oppinut, mutta pari muuta asiaa kyllä:

1. Mutteripannukahvit. Myin Chemexin ja nykyään keittelen vain näitä. Ja maito: se kuuluu lämmittää. Aina. Oatlyn Kaffe-kauramaito toimii tosi hyvin. 

2. Tofu paistetaan kuumalla pannulla runsaassa öljyssä. Niin pinnasta tulee rapea. 

3. Kevätsipuli ei ole koskaan väärin. Kokeile tahinin ja avokadon kanssa leivän päälle.

4. Viinietikka tuo ruokiin hapokkuutta. Lorauta kaikkiin pannuruokiin ja pastakastikkeeseen.

5. Ruusukaali. 

6. Avokadot kannattaa säilyttää jääkaapissa. Säästyt hermostumasta, kun eilen raaka hedelmä onkin tänään ylikypsä. Jääkaapissa avokadot kypsyvät hitaammin ja ehdit huomata, milloin ne kannattaa syödä. 

7. Puuro keitetään niin, että kaurahiutaleet kipataan kiehuvaan veteen ja sitten kattila otetaan heti pois liedeltä. Kansi päälle ja odota 20 minuuttia. Se on siinä.

8. Perunoita kannattaa keittää kerralla paljon. Ylimääräiset voi paistaa seuraavina päivinä. 

9. Porkkana kuuluu veistää salaattiin juustohöylällä ohuiksi lastuiksi, ei paloitella veitsellä palasiksi.

10. Hmm. Siinä se, kai. Tyyppi, joka kokkaa työkseen ei välttämättä tahdo kokata vapaa-ajallaan. Ajattelin kertoa, jos joku siellä vaikka haaveilee omasta kotikokista (ei niin, että minulla olisi sellainen agenda ollut...).

Juu, sitten se pyttipannu:

2 annosta

6-8 perunaa

1 paketti Jalotofun marinoitua tofua

20 retiisiä 

pari vartta kevätsipulia

oliiviöljyä

suolaa

1 rkl valkoviinietikkaa

Keitä perunat kypsiksi. Paloittele kypsät perunat, retiisit ja tofu sopiviksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista tofu rapeaksi molemmilta puolilta. Lisää perunat ja retiisit ja paista, kunnes ovat saaneet vähän väriä. Lisää joukkoon valkoviinietikka. Mausta suolalla ja ripottele päälle kevätsipulia.

 

Lue myös:

10 minuutin Härkis-pasta ja vähän ruokapuhetta

Vähän liikaa, tarpeellinen kirja ja hyvä keitto

Uunibataatit vegaanitäytteellä

Bloglovin, Facebook, Instagram

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä käytän porkkanoihin perunankuorimaveistä. Samalla veitsellä ensin kuoret pois (jos ei siis tykkää syödä kuorineen), ja sitten siivutellaan porkkana salaattiin. Siitä saa paremman otteen kuin juustohöylästä, ja vielä vähän ohuemmat siivut.

Anna Vihervaarasta

Totta muuten, pitääkin kokeilla tätä!:)

Riikkkka (Ei varmistettu) https://www.instagram.com/riikkamaarian/

Tää oli kiva! Hei mä sain mutteripannun, mutten osaa valmistaa sillä kahvia. Viittisitkö kertoa miten sinä teet sen?

Vierailija (Ei varmistettu)
Anna Vihervaarasta

Tuossa alla onkin jo ohje.:)

Tikamo

Kiva ohje, näyttää hyvältä! 

Kommentoi