Pähkinäinen papu-herkkusienipasta

 

Olen ihastunut valkopapuihin. Ne ovat niin mietoja, että sopivat proteiiniksi melkein mihin tahansa kasvisruokaan. Pastan lisäksi ripottelen niitä esimerkiksi sosekeittoihin ja pyttipannuihin. 

Proteiini on minulle kasvissyönnissä se vaikea pala. Tai siis, sanon toisin: elelisin täysin tyytyväisenä leivillä, sosekeitoilla ja erilaisilla itämaisilla ruoilla suomatta proteiinille ajatustakaan. Mutta kun sitä proteiinia pitäisi kuitenkin kuulemma saada ja mahdollisimman monipuolisesti vielä, lisään jokaiseen lämpimään ruokaan jotain kasvisproteiinin lähdettä. Käytännössä se tarkoittaa tofua, Härkistä ja papuja. Nyhtökaura pääsisi mielellään listalle, jos onnistuisin saamaan sitä käsiini jostain. Nythän kauppoihin on tullut myös Nyhtöherne, mutten ole vielä ehtinyt maistamaan.

Mutta takaisin asiaan. Tein yhtenä päivänä pastaa, johon tulee valkopapujen lisäksi muitakin suosikkiruoka-aineitani: valkosipulia, herkkusieniä ja persiljaa.

Lisäsin mukaan myös parapähkinöitä tuomaan sellaista pehmeyttä ja kermaisuutta, jonka juusto yleensä tekee. Toimivat mielestäni aika hyvin ja ovat sitä paitsi todella terveellisiä: parapähkinät ovat luonnon paras seleenin lähde. Seleeni vaikuttaa maksaan, silmiin, hiuksiin ja ihoon. Supertärkeä aine siis. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parapähkinöitä ei suositella syötäväksi kuin pari kappaletta päivässä. Ei siis kannata tehdä tällaista pastaa joka päivä.

 

Tässä vielä ohje:

Pähkinäinen papu-herkkusienipasta kahdelle (sopii myös perunoiden kanssa, vink vink)

täysjyväspagettia tai muuta pastaa

1 rasia herkkusieniä

3-4 valkosipulinkynttä

1 tölkki kypsiä valkopapuja

2 dl kaurakermaa

10 parapähkinää

persiljaa

suolaa

mustapipuria

oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Viipaloi herkkusienet ja silppua valkosipulit. Rouhi 6 parapähkinää murskaksi. Kuullota valkosipulit. Lisää sienet ja paista niin, että ne saavat väriä. Lisää valkopavut, kerma ja rouhitut pähkinät. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua, kunnes pasta on kypsää. Rouhi loput pähkinät ja ripottele annosten päälle yhdessä persiljan kanssa.

 

Lisää vegaaniruokaa:

Oppeja keittiömestarilta ja vegaanipyttis

10 minuutin Härkis-pasta ja vähän ruokapuhetta

Vähän liikaa, tarpeellinen kirja ja hyvä keitto

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Share

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Herkullisen kuuloinen ja näköinen pasta. :)

Muistan kun vuosi (tai pari? En oikein muista) sitten luin vegaanihaasteestasi. Olit ehkä ensimmäisiä kenen postauksia ja kokemuksia luin kun olin itse vielä sekasyöjä. Nyt olen vegaani ja haluan kiittää siitä että oon saanut lukea sun blogista monia sellaisia tekstejä ja reseptejä, jotka ovat kannustaneet aloittamaan vegaanisen ruokavalion ja myös pysymään siinä.

Siispä kiitos ihana ja kaikkea hyvää sulle aina. xx :)

Anna Vihervaarasta

Mulla on mennyt tämä sun kommentti ihan ohi! Grrr.

Se oli toissa syksynä.:) Ja niiiiin ihana kuulla, että olet saanut täältä inspiraatiota! 

Ihanaa pääsiäistä Saranda! <3

Kommentoi