Tiedätkö kehosi biologisen painon? Kuuntele ensimmäinen Lily Talks podcastini!

Tiesitkö, että jokaisella ihmisellä on biologinen paino? Se on samanlainen asia kuin pituus tai kengännumero, eli sitä ei voi muuttaa. Tai oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että vaatekauppa määrittää aika pitkälti sen, mitä pidetään normaalikokoisena. Eikä nyt puhuta vain ylipainosta. Tai että tutkimusten mukaan vain 13 prosenttia normaalipainoisista 24-vuotiaista naisista on tyytyväisiä painoonsa. Näistä ja monesta muusta asiasta juttelemme ravitsemusterapeutti ja kehoaktivisti Katri Mikkilän kanssa ihka ensimmäisessä Lily Talks -podcastissani, jonka voit kuunnella tästä:

Podcastini aloittaa Lilyn uuden podcast-sarjan, Lily Talksin. Olen superinnoissani ja otettu siitä, että pääsin mukaan ja sain kunnian aloittaa! 

Valitsimme toimituksen kanssa ensimmäisen podcastini aiheeksi kehopositiivisuuden, sillä surullisen moni nainen on tyytymätön kehoonsa. Jos kuulut heihin, olet enemmistössä, sillä vain 13 prosenttia 24-vuotiaista normaalipainoisista naisista on tyytyväinen painoonsa. Eikä kyse tietenkään ole pelkästä painosta. Liian moni meistä näkee vartalossaan ennen kaikkea virheitä. Joku painaa mielestään liikaa, joku liian vähän, toisella on liian pienet rinnat, toisella liian paksut reidet. Ei niin voi elää! Tai ei ainakaan kannattaisi. 

Tiedän, mistä puhun, sillä opin hyväksymään kehoni vasta noin kahdeksan vuotta sitten. Silloin olin tilanteessa, jossa laskin jokaisen syömäni kalorin ja treenasin pakonomaisesti. Lopulta en enää jaksanut. Ymmärsin, että en voi elää painoani kytäten, päätin luottaa kehooni ja antaa sille vetovastuun. Luotin siihen, että se löytää balanssin ja sille sopivan painon, kun vain annan sen tehdä sen. 

Niin kävi, ja vähitellen opin luottamaan kehooni ja rakastamaan sitä yhä enemmän. 

Toivon, että podcastini tarjoaa ajateltavaa ja sen kuunneltuasi sinäkin tykkäät kehostasi enemmän. On jo aika naisten lakata vihaamasta kehojaan ja muokkaamasta niitä ulkoa tulevan paineen tähden, olemme tehneet sitä ihan tarpeeksi monta vuosisataa. Rakastutaan vartaloihimme ja eletään täysillä, eikö? 

Seuraavat mieleen ja hyvään elämään liittyvät podcastini ilmestyvät 9.5. ja 16.5. Pysy kuulolla ja kerro mielipiteesi osallistumalla kyselytutkimukseen! Vastauksesi on tärkeä ja auttaa kehittämään kiinnostavia podcast-sisältöjä. Kaikkien 31.8. mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Trendin vuosikerta (arvo 89,10 e).

Vastaa tästä

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.