Luonnonkaunis-messujen satoa

Annie Mink

 

Viime viikonloppuna vietettiin luonnonkosmetiikan ystävien onnenpäiviä, sillä Helsingin Messukeskuksen Talvipuutarhassa järjestettiin jälleen ihanat Luonnonkaunis-messut Pro Luonnonkosmetiikka ry:n toimesta.. Olin itse paikalla lauantaina ja tämä oli minulle ensimmäinen kerta kyseisillä messuilla, vaikka olenkin muinakin vuosina halunnut päästä mukaan. Aiempina vuosina minulle on sattunut muita menoja juuri tälle viikonlopulle ja tänäkin vuonna piti tehdä hieman kompromisseja, jotta pystyin viimein lähtemään messuille. Hassua, että minulla aina sattuu jotain päällekkäistä tämän viikonlopun kanssa, mutta olen todella onnellinen, että sain järjestettyä menoni ja pääsin kokemaan Luonnonkaunis-messut hyvässä seurassa siskoni ja ystävämme Idan kanssa. :)

Tapahtuma oli täynnä toinen toistaan ihanimpia näytteilleasettajia luonnonkosmetiikan parista! Messuille oli valittu vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten kaikkia tuotteita pystyi ihastelemaan ilman sertifikaattien etsimistä ja syynäystä. Oli myös kiva päästä tutustumaan fyysisesti tuotteisiin, joita on tullut tutkittua vain verkkokaupoissa, sekä tietenkin löytämään uusia tuttavuuksia. Kävimme myös kuuntelemassa ihanan Katja Kokon luennon ihonhoidosta ja siitä, miten lähestulkoon kaikki elämässämme vaikuttaa ihomme kuntoon. Kannattaa käydä lukemassa Katjan blogista tiivistelmä tästä luennosta, jos ette olleet sitä kuulemassa. :) Todella ihanaa, että Katja koosti luennon pääpiirteet vielä ylös blogiin, itsekin kävin vielä lukemassa postauksen muistin virkistämiseksi, sillä en huomannut ottaa muistiinpanovälineitä luennolle. Ja onpa tuossa jutussa paljon sellaisia asioita, joita on hyvä käydä myöhemmin tarkistamassa, jos jotkut seikat pääsevät unohtumaan. :)

 

 

Messujen tapahtumapaikka Messukeskuksen Talvipuutarhassa oli kyllä aivan täydellinen luonnonkosmetiikan tapahtumalle! Tilat olivat sopivan avarat, mutta eivät liian hallimaiset, ja lasikaton ansiosta paikka kylpi kauniissa luonnonvalossa. Näytteilleasettajien pisteet olivat myös oikein kauniisti laitettu, mielestäni kaunein piste oli ehdottomasti Mia Höytön upea ilmapalloseinällä varustettu päätypaikka. Tuli niistä palloista otettua useampikin kuva ja oli tietenkin pakko vielä itsekin pällistellä ilmapallojen kanssa ihanan Nouki-mekkoni kanssa, josta on tulossa parempi esittely myöhemmin. ;)

Luonnonkaunis-messut olivat siis kaikin puolin varsin onnistuneet ja hyvin järjestetyt! Omat ostokseni jäivät aika maltillisiksi, sillä tilasin pari kuukautta sitten Hyvinvoinnin Tavaratalosta alennusmyynneistä sen verran paljon täydennystä varastoihin, että ostoslistani oli aika lyhyt. Minulle messut olivatkin enemmän tutustumista uusiin tuotteisiin ja niiden tallentamista muistiin tulevaa varten. :) Muutaman jutun kuitenkin ostin ja voisin ne vielä esitellä!

 

 

Hampaiden valkaisu luonnollisesti kookoksen kuoresta valmistetulla aktiivihiilellä on kiinnostanut minua siitä asti, kun näin ensimmäisiä tällaisia purnukoita sosiaalisessa mediassa. Omat hampaani eivät kuitenkaan ole kovin keltaiset, eivätkä ne nyt varsinaisesti valkaisua kaipaa, mutta eivät ne aivan vitivalkoisetkaan tietenkään ole. Tuote oli messuilla erittäin edulliseen hintaan tarjolla, muistaakseni 12,60€, eli lähes puolet halvemmalla mitä normaalisti, joten oli pakko ostaa tämä musta purnukka ihan testausmielessä! Innolla ja uteliaisuudella odotan, miten tuo hiili hampaitani vaalentaa ja tuleeko hymyyni selvää muutosta. Se jääköön nähtäväksi. :)

 

 

Zao oli se merkki, johon tutustumista odotin messuilla eniten. Kyseessä on ammattilaiskäyttöön suunniteltu meikkisarja, jolla on sekä luonnonkosmetiikan sertifikaatit että myös eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny -merkki. Tuotteet ovat vielä tämän lisäksi suurimmaksi osin vegaanisia, ympäristöystävällisesti pakattuja sekä uusiotäytettäviä. Koska Zao on ammattimeikkisarja, ei sitä ole myynnissä tavallisille kuluttajille kovinkaan monessa paikassa. Olen jo useamman kerran miettinyt Zao-tuotteiden tilaamista nettikaupoista, mutta värikosmetiikan kanssa haluaisi kuitenkin ensiksi iholle kokeilemalla löytää oikeat sävyt ennen ostoa. Onneksi Zao oli mukana Luonnonkaunis-messuilla ja vietinkin hyvän tovin tutkiessa heidän valikoimaansa, sillä kaikki tuotteet olivat -20% alennuksessa. :)

Minulla oli ostoslistalla uusi rajausväri sekä ripsari, ja toinen näistä lähtikin sitten messuilta mukaan. Ripsivärin ostoa jäin vielä odottelemaan, sillä juttelin aiheesta Zaon edustajan kanssa ja hän kertoi  Zaolta olevan tulossa luonnollinen vedenkestävä ripsiväri ehkä jo tänä vuonna! Ihan huikeaa, toivottavasti tuote on hyvä, sillä vedenkestävyyttä olen luonnollisissa ripsareissa monen muun tavoin kaivannut. Mielenkiinnolla myös odotan, miten he aikovat sen toteuttaa, sillä käsittääkseni vielä yhdelläkään luonnonkosmetiikkabrändillä ei ole vedenkestävyyttä ripsiväreissään? Toivotaan, että tuotteesta tulee hyvä ja että sitä pääsisi jo pian testaamaan! :) Tuo eyeliner ainakin vaikuttaa lupaavalta ja hyvin kestävältä, joten ehkä se ripsivärikin on mahdollinen. ;) En vielä ole päässyt testaamaan uutta rajausväriä kunnolla arkimeikissäni, mutta ainakin messuilla käteen tehdyt testiviivat pysyivät hyvin iholla. Voin raportoida tarkemmat fiilikset tuotteesta sitten kun se pääsee kunnolla käyttöön!

 

 

Viimeisenä onkin vuorossa tuote, jonka löytämistä olen odottanut. Monen monta kertaa suihkussa käynnin jälkeen olen tuskaillut tavallisella iholle levitettävällä vartalovoiteella läträtessäni toimenpiteen hitautta ja hankaluutta. Tämä Naturativin suihkutettava kosteusvoide taitaa olla vastaus ongelmaani, ainakin se ensimmäisellä käyttökerralla tuntui todella helposti levitettävältä ja tuote imeytyi nopeasti ihooni. Vähän niin kuin suihkutettavien aurinkosuojien levitysmekanismi kosteusvoiteessa! Voide on aika ohutta, mutta ainakin minun ihoni, joka ei ole kovin kuivuuteen taipuva, kosteutui hyvin. Tuoksu on hyvin sitruunainen ja kirpeä, mutta mielestäni oikein hyvä ja raikas, sillä tykkään sitruksisista ja pirteistä tuoksuista. Karpalo tuoksuu myös, mutta sitruuna on mielestäni ehkä hieman dominoivampi tuoksu. Karpalo ja sitruuna ovat kyllä yllättävän hyvä yhdistelmä! Luulisi tuon tuoksun ainakin piristävän aamuisin suihkun jälkeen ja herättävän kunnolla uuteen päivään. :) Tämäkin tuote oli nyt messuilla varsin edulliseen hintaan, vain 5€, kun normaalisti näyttäisi olevan 15 euron luokkaa.

 

Sellaiset tunnelmat Luonnonkaunis-messuista minulle jäi. Hyviä löytöjä ja uusiin kiinnostaviin tuotteisiin tutustumista, sekä uuden tiedon saamista ja luonnonkosmetiikasta inspiroitumista. :) Voi kuin olisi tällaisia tapahtumia useamminkin! Ihana kyllä huomata, miten luonnonkosmetiikka on herättänyt yhä useamman kiinnostuksen ja hyviä tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti. Jospa joskus tulevaisuudessa synteettisesti valmistettua kemikaalien täyttämää kosmetiikkaa ei enää edes tehtäisi. Ainakin minussa herää tällaisia paremman tulevaisuuden haaveita Luonnonkaunis-messujen kaltaisten onnistuneiden tapahtumien jälkeen, ikuinen haaveilija kun olen. :)

 

 

Kaunista pääsiäistä!
♥: Annie Mink

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.