Matt & Nat

Annie Mink

neulepanta itse tehty, takki second hand (Volcom), reppu Matt & Nat, neulepoolo second hand (Vero Moda), tekonahkahame second hand (H&M), saappaat Vagabond

Seuraavana esittelyvuoroon pääsee yksi parhaista Montrealin tuliaisistani, nimittäin tämä Matt & Natin vegaanisesta nahkasta tehty minimalistinen Brave -reppu! Matt & Nat on Montrealissa perustettu laukkumerkki, joka on keskittynyt eettisiin ja ekologisiin tuotteisiin. Yrityksen nimi on muodostettu sanoista Material & Nature, eikä suotta. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Esimerkiksi laukkujen sisävuori on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista ja nettisivujen mukaan Montrealin päätoimisto on cruelty free työpaikka, jossa työntekijöiden syntymäpäiviä juhlistetaan vegaanisilla kuppikakuilla.

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut simppelistä ja tyylikkäästä arkirepusta, jonka voisi yhdistää asuun kuin asuun. Montrealissa viime marraskuussa käydessäni poikaystäväni vinkkasi minulle tästä merkistä ja menimme katselemaan Matt & Natin ihania reppuja ja laukkuja. Lähes koko heidän tarjontansa ihastutti minua, tyylikkäitä, yksinkertaisia ja kauniita tuotteita sekä yrityksen luontoa kunnioittavat arvot, jotka ovat lähellä sydäntäni. Kuitenkin jäin vielä pohtimaan asiaa arvioituani jäljellä olevan matkabudjettini ja lähdin harmissani takaisin Suomeen ilman omaa Matt & Nat -reppua. Tästä avautui kuitenkin loistava joululahjatilaisuus poikaystävälleni ja aattona tämä Brave -niminen reppu paljastui paketistani täysin yllätyksenä minulle! Hän oli osannut valita juuri oikean mallin ja värin, vaikka en ollut edes katsellut erityisesti juuri tätä reppua Montrealissa, enkä ollut sanonut haluavani juuri tämän. Ehkä näin yli neljän vuoden yhdessäolon jälkeen sitä tietää aika hyvin toisen tyylimieltymykset :)

Reppu onkin ollut minulla lähes päivittäisessä käytössä joulun jälkeen ja olen todennut sen yksinkertaisesti täydelliseksi. Juuri sopivan kokoinen, ei liian iso eikä pieni, sekä se tosiaan käy asuun kuin asuun! Mukavaa, että tällaista ekologista designiä alkaa olla nykyään enemmän ja laadukas vegaaninen nahka on tullut vahvaksi kilpailijaksi eläinperäisen nahkan rinnalle. Ja että ympäristöystävällinen ei aina tarkoita sellaista perinteistä hippityyliä vaan tuotteet voivat olla oikeasti tyylikkäitä sekä ekologisia. Olen saanut repusta useita kehuja tutuiltani sekä myös ihan tuntemattomilta kaduilla. Matt & Natin simppelit designit tuntuvat vetoavan meihin ja monet ovat luulleet repun olevan skandinaavista muotoilua. Matt & Natilla on tällä hetkellä liikkeitä maailmassa Kanadan lisäksi Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Japanissa ja Australiassa. Uskon, että kysyntää liikkeelle voisi olla myös täällä Pohjoismaissa, mutta ymmärtääkseni tällä hetkellä nettikaupasta pitäisi pystyä tilaamaan myös Suomeen. Olenkin viettänyt aikaa selaillen heidän lompakkovalikoimaansa, sillä tarvitsisin uuden. Ongelmana tuntuu vain olevan potentiaalisien vaihtoehtojen runsas määrä! :D

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän luontoa kunnioittavaan ja kauniita tuotteita valmistavaan merkkiin! Nettisivujen kuvat ovat kauniisti stailattuja ja tuotteet vain niin yksinkertaisen upeita.

http://mattandnat.com/

Iskeekö Matt & Natin minimalistinen tyyli myös teihin ja onko tuotteiden ekologisuus ja eettisyys yleensä teille tärkeitä? Painakaa sydäntä, jos postaus oli mielestänne mukava :) Kaunista viikkoa kaikille!

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Ihana reppu! Ja tunnelmallisia kuvia :)

Annie Mink
Annie Mink

Eikö olekin! Kiitokset kommentista :)

Innej (Ei varmistettu)

Tainnut olla mestarikuvaaja asialla ;) heheheh.. Ihana reppu on, tahtoo kans!

Annie Mink
Annie Mink

Niin olikin titetysti ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.