Täydellinen kesämekko

Annie Mink

Esittelen nyt vuoron perään asukuvissa näitä tuoreimpia vintage-löytöjäni, mutta ei tällaisia ihanuuksia vaan malta pitää kaapissa odottelemassa! Varsinkin kun tämä Marimekon vintage-mekko on ihan täydellinen kesävaate, joten täytyy ehdottomasti hyödyntää uutta mekkoa heti kun kelit ovat olleet näinkin suotuisat. :)

Olin todellakin onnessani, kun bongasin tämän mekon Uffin rekissä. Marimekon vanhat Suomessa tehdyt vaatteet herättävät aina kiinnostukseni, sillä laatu on niissä yleensä vuosikymmenienkin jälkeen vielä priimaa. Niin myös tämäkin vuonna 1977 Suomessa valmistettu ohuilla vaaleanharmailla raidoilla kuvitettu mekko. En itse löytänyt googlailulla tarkempaa tietoa tämän mekon suunnittelijasta, mallin tai kuosin nimestä, mutta jos joku teistä tietää, niin ilahtuisin kaikesta lisäinfosta suuresti! :) Mekko on hieman kimonomainen ja minusta se henkii vahvasti aasialaista tyyliä. Ehkä väljät puolipituiset hihat ja yläosan malli v-kaula-aukolla tuovat erityisesti kimonot mieleeni. Liekö joku 60- ja 70-lukujen aikana tulleista Marimekon ensimmäisistä japanilaisista suunnittelijoista ollut tämän mekon takana?

Mekon kangas tuntuu ihanan pehmeältä ihoa vasten, sillä puuvilla on jo ajan saatossa päässyt pehmenemään hieman. Vaate tuntuu miellyttävältä päällä ja kangas hengittää hyvin, eikä se hiosta kuumallakaan kelillä. Pidemmät hihat ja polvet juuri ja juuri peittävä helman pituus ovat myös minunlaiselleni herkästi auringossa palavalle suuri helpotus. Tässä mekossa voi siis huoletta viettää aikaa auringossa ilman pelkoa olkapäiden käräyttämisestä. Niin kuin jo mainitsin, kyseessä on aivan täydellinen kesämekko, en voisi olla löytööni tyytyväisempi :)

hattu Cubus, mekko vintage (Marimekko), sandaalit Esprit

Ihanaa tulevaa juhannusta kaikille! Toivottavasti saamme viettää juhlaa kesämekoissamme :) ♥

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.