Vintage-vinkit Roomaan

Annie Mink

Kuten jo ennen matkaamme kirjoittelinkin, päätin sisällyttää myös hieman vintage-shoppailua Rooman reissulle. Otin selvää etukäteen, missä kannattaa käydä ja laitoin ylös muutamia paikkoja, jotka kuulostivat lupaavilta. Aika moni näistä paikoista sattui olemaan kätevästi lähellä majoituspaikkaamme Montin alueella, joten vintage-kierros on helppo tehdä yhden iltapäivän aikana kaikkien paikkojen ollessa näppärästi toistensa läheisyydessä. Pari löytöä lähti mukaan, kuten ostoskasseista voi päätellä, niistä lisää myöhemmin. :) Hintataso kaikissa käymissäni liikkeissä oli suurinpiirtein sama kuin muissakin vastaavissa valikoidun vaatteen vintage-puodeissa yleensä. Eli ei mitään itsepalvelukirppis-hintoja vaan ihan kivijalkaliikkeisiin kuuluva hinnasto. Mielestäni kuitenkin varsin sopiva, ei liian kallis. Mutta pidemmittä puheitta, tässä minun vinkkini vintage-puoteihin Roomassa!

Humana Vintage Roma
Via Cavour 102, 00184 Roma
www.humanavintage.it/humana-vintage-roma/

Humana Vintage on hieman verrattavissa Suomen Uffiin. Vaatteet ovat sekä vintagea että second handia ja taustalla on hyväntekeväisyys. Liikkeessä oli käydessäni käynnissä melkoiset kevät-alet, jotka olivat ehkä jo tyhjentäneet parhaat tuotteet puodin rekeiltä parempiin käsiin. Valikoimaa näytti kuitenkin olevan paljon laidasta laitaan, sekä miehille että naisille. Humanan tilat ovat myös maininnan arvoiset, erittäin kaunis ja valoisa liike, jossa oli miellyttävää etsiä aarteita.

Pulp Vintage
Via del Boschetto 140, 00184 Roma
www.facebook.com/pulpvintage.roma
 

Tämä oli ehkä reissun sympaattisin pikkupuoti! Liike on siis aika pieni ja valikoima rajattu, mutta sanoisin täällä laadun korvaavan määrän. Paljon ihania vintage- ja retro-mekkoja, hameita, paitoja sekä asusteita naisille. Puodin myyjä, ilmeisesti paikan omistaja, oli erittäin ystävällinen ja herttainen. Lähdin täältä hymyssä suin ihana kesäisen keltainen pallokuviollinen hihaton kauluspaita mukanani. :) Jos olet etsimässä jotain kaunista ja somaa vintage-vaatetta, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Pulp Vintagessa!

Pifebo Vintage Shop
Via dei Serpenti 135 ja 141, 00184 Roma
www.pifebo.com

Tässä erittäin suloisen logon omaavassa vintage-liikkeessä oli ehkä reissun kattavin ja laajin valikoima! Pifebolla on kaksi erillistä liiketilaa, molemmat kuitenkin saman kadun varrella lähellä toisiaan. Toinen on tavallinen kahdessa kerroksessa oleva vintage-kauppa, jossa kaikilla vaatteilla on omat hintalappunsa, ja toisessa pienemmässä liikkeessä vaatteet myydään kilohinnoin. Perinteisessä liikkeessä oli selkästi parempi valikoima, mutta uskon, että kilokaupastakin voisi hyvänä päivänä tehdä huikeita löytöjä verrattain edullisesti. Pifebon tyyli on kuvien mukaisesti aika räikeä ja "retro-amerikka-henkinen", mutta laajasta valikoimasta löytyy varmasti vaihtoehtoja kaiken tyylisille vintage-tyypeille, naisille sekä miehille. Jos sinulta puuttuu esimerkiksi ylisuuri farkkutakki, Leviksen 501:set tai joku muu "kliseinen" vintage-löytö, voi Pifebo olla vastaus puutteeseesi. Itsekin löysin täältä yhden ihanan vaatekappaleen, jota olen jo pitkään etsinyt. Punaiseen koirapussiin päätyi nimittäin täydellinen ruskea mokkanahkainen minihame!

King Size Vintage
Via Leonina 78, 00184 Roma
www.facebook.com/kingsize.vintage
 

King Size Vintage oli ehkä putiikeista hauskimman valikoiman omaava vintage-liike! Esimerkiksi kuvissa näkyvä persoonallinen kala-printillä koristettu asu kertoo puodin huumorintajusta! Täälläkin oli hyvä ja laaja valikoima molemmille sukupuolille, vaikka liiketila ei ole päätähuimaavan suuri. Erilaisia hienoja kuoseja pystyi myös bongaamaan rekkejä selatessa, täältä löydät varmasti jotain persoonallista ja sellaista, joka ei heti kävele kadulla vastaan!

Mercato Monti Urban Market Roma
Via Leonina 46, 00184 Roma
Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-20
www.mercatomonti.com

Viimeinen vinkki ei ole aivan täysin vintageen painottunut. Rooman Montissa järjestetään aina viikonloppuisin Tampereen Designtoriin verrattavissa oleva urbaani myyntitapahtuma, jossa on eri myyjiä designin ja muodin parista. Muutamia vintage-myyjiäkin tapahtumassa oli ja esimerkiksi sain ihastella yhdessä rekissä roikkuvaa kaunista Pradan vintage-pikkumustaa. Hinnan vuoksi mekko jäi vain ihastelun asteelle, vaikka myyjä yrittikin kovasti vakuutella mekon olevan minulle täydellinen. Hieman vieläkin haikailen sen perään, mutta tällä kertaa Nuuskamuikkusen minun ei tarvitse omistaa kaikkea kaunista -asenne piti. :D Täältä voit siis bongailla vintage-löytöjen lisäksi myös esimerkiksi pienten italialaisten toimijoiden ja käsityöläisten koruja, taidetta, sisustustavaraa ja vaatteita. Tapahtuma järjestetään samalla kadulla King Size Vintagen vieressä, joten jos ajoitat vintage-kierroksesi viikonlopulle, kannattaa myös käydä tutustumassa Mercato Montin Urban Marketiin.

Tällaiset olivat minun tärppini Rooman vintage-liikkeisiin! Toivottavasti näistä on jollekin Roomaan reissaavalle hyötyä, kaikki esittelemäni liikkeet olivat ainakin minun mieleeni. Suosittelen lämpimästi vintage-kierrosta Roomassa, valikoimaa löytyy runsaasti, joten kannattaa varata matkalaukkuun paljon tilaa tuliaisille. :)

Kommentit

eerika - värikästä (Ei varmistettu) http://weatherischancing.blogspot.fi/

Voi iiks, mitä ihania kenkiä tuolla King Size:ssa !

Annie Mink
Annie Mink

Niinpä! Tuolla olisi kyllä ollut sinulle paljon ihania popoja sovitettavana :)

marja8486

Apua, miten ihania kauppoja! Olisin aivan pidättelemätön tuolla. Onneksi Rooma ei ole nyt matkalistalla, kun siellä on jo tullut käytyä. Kuitenkin tosi hyvä vinkkipostaus ja jos jostain syystä kuitenkin päädyn Roomaan, käyn varmasti nuo kaupat läpi. :)

Annie Mink
Annie Mink

Kiitos kommentista ja toivottavasti nämä vinkit pääsevät käyttöön ja sinä vielä joku päivä taas Roomaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.