Ladataan...
Annie Mink

takki kirppis (Volcom), hattu Bik Bok, hanskat kirppis, huivi kirppis, harmaa college kirppis (H&M), nahkahame vintagelöytö äidin kaapista, Chelsea bootsit Wildflower (Ellos)

Olen tässä jo pidemmän aikaa yrittänyt etsiä itselleni klassista nahkahametta kirppiksiltä. Olen kokeillut monia vaihtoehtoja, mutta mikään ei tuntunut istuvan minulle hyvin. Sitten yksi päivä vaatekaappiani tutkiessani välähti. Minullahan on ollut yli viisi vuotta jemmassa äitini vanha nahkahame! Äiti antoi tosiaan vanhan nahkahameensa minulle viitisen vuotta sitten, mutta silloin en vielä oikein osannut yhdistää hametta tyyliini. Hame tuntui vähän kummalliselta, mutta kuitenkin mielenkiintoiselta ja käyttökelpoiselta. Jätin sen siis silloin kaappiini odottelemaan parempia päiviä. Tässä ajassa pieni pääni sitten unohti koko hameen olemassaolon ja se hautautui muiden hameiden alle kaapin peränurkkaan. Kummallista sinänsä, sillä olen tuona aikana muuttanut muutamaan otteeseen. Onneksi hame on säilynyt matkassani ja tajusin viimein ottaa sen oikeasti ansaitsemaansa käyttöön. Vaatekaapin perusteellinen sekä tarkkasilmäinen siivous olisi siis kannattavaa aina silloin tällöin. Ja myös hyvä tapa virkistää muistia.

Kuvat Tiina / Tiiti's

Ladataan...
Annie Mink

oranssi neule kirppis (Selected Femme), kukallinen kauluspaita Cubus, housut kirppis (Samuji), nilkkurit Skopunkten, laukku Ellos, kello Daniel Wellington

Helmat ovat vielä tänäänkin jäänet kaappiin odottamaan lämpimämpiä päiviä. Onnekseni löysin tovi sitten Bonus Kirppikseltä kuvassa näkyvät Samujin suorat housut 8 eurolla!  Olin hieman kaipaillut siistejä mustia housuja tapahtumiin, joissa täytyy olla asiallisesti pukeutunut. Olin jo varautunut etsimään housuja "oikeista" kaupoista, mutta tälläkin kertaa uskomaton kirppishaukan tuuri iski kohdalleni. Tuollaiset väljät housut ovatkin mainiot näillä pikkupakkasilla kun niiden alle mahtuu helposti useammat sukkahousut alle pelkäämättä sitä inhottavaa puristettua tunnetta, joka saattaa farkkujen ja sukkahousujen kanssa kohdata.

Kerrospukeutuminen onkin järkevin ratkaisu talvisin. Ja mikä piristäisi pakkaspäivää paremmin kuin värikäs lämmin neule ja kauluksista puskevat pienet kukkaiset. Selected Femmen pehmoisen neuleen löysin eurolla Radiokirppikseltä. Neule oli hieman nukkaantunut, mutta kun huolsin sen kuntoon, oli paita lähes uudenveroinen. Alla olevan kukallisen kauluspaidan löysin Cubuksen alennusmyynneistä viime vuonna. Käyn siis välillä myös tutkimassa muitakin puoteja kuin kirppiksiä, mutta yleensä ostan vaatteita uutena vain alennusmyynneistä. Minulle on ajan saatossa kehittynyt jonkinlainen silmä sille, mitkä vaatteet tulevat myöhemmin alennukseen. Tuokin kukkapaita oli yksi näistä tutkani kohteista, jonka jätin normaalihintaisena liikkeeseen odottelemaan oikeaa hetkeä.

Olen kyllä nyt viime aikoina viihtynyt ihmeen paljon housuissa. Osasyyksi sille varmaan selittyy nämä vallitsevat sääolosuhteet, mutta toisaalta näkisin tämän saman asun käyttöpotentiaalin loistavana plusasteiden noustessa keväällä. Nilkkurit vaihtaisin keveisiin ballerinoihin tai avokkaisiin ja paidan hieman ohuempaan. Jäädään siis odottelemaan minkälainen housukansalainen mahdollisesti olen keväämpänä.

Kuvat Tiina / Tiiti's

Ladataan...
Annie Mink

hattu kirppis (H&M), pilkullinen kauluspaita kirppis (Cubus), mustat farkkuhaalarit kirppis (Cubus), Chelsea bootsit Wildflower (Ellos)

Olen tyttömäisen tyylin, mekkojen ja hameiden, elävä esimerkki suurimman osan ajasta. Minusta on mukavinta pukea päälleni joku kaunis mekko ja sievät kengät. Tuntea oloni sieväksi ja kauniiksi tyttöseksi. Kaiken naisellisuuden sisällä minusta löytyy kuitenkin myös pieni herrasnaisen alku. Välillä on virkistävää laittaa housut jalkaan ja olla hieman androgyynisempi versio itsestäni. Mutta tämäkin pienellä tyttömäisellä twistillä, läpikuultava pilkullinen kauluspaita ja hauskat haalarit liputtavat vielä naisellisuuden puolta.

Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt etsiä kirppareilta kivoja rentoja farkkuhaalareita lyhyillä lahkeilla. Vielä en ole etsinnöissäni menestynyt ja ne jatkuvat vielä kesää odottelen, mutta kerran kirppiskierroksella nämä pitkälahkeiset ja skarpit haalariversiot sitten löysivät tiensä sormieni ulottuville. Siinä sitten remmejä ja lahkeita tutkiessani tajusin, että tällaisethan olisivat minulle erittäin passeli lisä arkityyliin herraskaisempiin päiviin! Ja voi kyllä, kovin näistä tykkäänkin. Vaikkakin vessassa käymiseen saattaa kulua aikaa enemmän kuin normaalisti.

Kuvat Tiina / Tiiti's