Ladataan...
Annie Mink

Kuten jo aiemmin kesällä mainitsin, olen tehnyt viime aikoina paljon onnistuneita second hand -löytöjä netistä! Olen täysin hurahtanut selaamaan erilaisia Facebookin kirpputoriryhmiä ja muutaman ryhmän tarjonnan seuraamiseen saattaa vierähtää illasta tovi tai toinenkin... Nykyään Facebookin käyttöni koostuukin suurimmaksi osaksi vain noiden kirppisryhmien koluamisesta! FB-kirppiksien selaaminen on hieman koukuttavaa, sillä jos et ole paikalla silloin, kun joku ihana helmi sinne laitetaan, et ehdi mukaan kaupankäyntiin. Olen itse yrittänyt hieman vähentää kirppisryhmien selailua, sillä olen jo löytänyt niistä aivan uskomattoman ihania löytöjä. Mutta kyllä aina silloin tällöin voi hieman vilkaista... Itse asiassa, olen tänäänkin sopinut yhden ihanan paidan noudon illemmalle, kirppisaddikti täällä moi!

Näissä kuvissa minulla on tosiaan FB-kirppikseltä tehty löytö eli tuo Marimekon mustavalkoinen mekko. Noista kirppisryhmistä löytääkin paljon hyväkuntoisia ja laadukkaita vaatteita edullisesti. Olen huomannut, että ihmiset myyvät siellä yleensä hutiostoksiaan, jotka eivät syystä tai toisesta olekaan sitten käyneet heille. Hinnat eivät ole yleensä ihan normaaleissa muutaman euron kirppishinnoissa, mutta eivät niin kalliilla kuin uutena kaupassa. Tämäkin Marimekon ihanuus on uudenveroisessa kunnossa ja sain sen mielestäni varsin edullisesti noin kolmellakympillä. Olen myös ostanut kirppisryhmistä mm. R/H:n Mickey-mekon, &Other Storiesin nahkakengät, pitkään etsimäni vintage farkkuhaalarit ja Vivienne Westwoodin Melissalle suunnittelemat rusettikumpparit! Odotan innolla, että pääsen esittelemään kaikki löytöni teille!

mekko Marimekko (FB-kirppis), kengät Vagabond, laukku Ellos, kello Daniel Wellington (Timanttiset), silmälasit Nissen

Voisinkin vaikka tähän hieman vinkkailla, missä minä näitä löytöjäni olen tehnyt! Ryhmiin täytyy aina pyytää lupa liittymiseen ja jokaisen ryhmän säännöt pitää lukea huolella. Kaikissa ryhmissä on nimittäin vähän erilaisia versioita sujuvan kaupankäynnin hoitamiseen.

COS & Filippa K kirpputori

Täällä voit myydä ja ostaa nimensä mukaisesti COS ja Filippa K -merkkien vaatteita ja asusteita, sekä muita skandityylin merkkejä. Ryhmällä on tarkka brändilistaus, eikä listan ulkopuolisia merkkejä saa myydä. Ryhmässä on paljon jäseniä ja kauppa käy vilkkaasti!

Minimalistin kirpputori

Tämä ryhmä luotiin ensiksi mainitsemani kirppiksen sisarkirppikseksi. Täällä ei ole tarkkaa brändilistaa, vaatimuksena myytäviin tuotteisiin on vain se, että ne ovat minimalistisia, skandinaavisia ja laadukkaita. Täältä voi löytää designer-vaatteita, mutta myös tavallisten ketjuliikkeiden valikoimaa. Olen itse myös myynyt täällä omia vaatteitani.

Semimerkkien flea market

Olen pistänyt myös tänne myyntiin joitain omia vaatteitani. Tämä kirppis on ehkä hieman sekava ja vaatteita on paljon. Suurin osa myytävistä vaatteista ja asusteista on ihan perus ketjuliiketavaraa, eikä aina niin laadukasta. Hinnat ovat myös mielestäni yleisesti hieman edullisemmat kuin kahdessa aiemmin listaamassani ryhmässä, johtuen tietysti vaatteiden alkuperästä. Olen kuitenkin löytänyt täältä esimerkiksi Mangon uudenveroisen mekon vitosella ja muita uudenveroisia ketjuvaateliikkeiden tuotteita edullisilla kirppishinnoilla.

Marimekko kirppis

Nimensä mukaisesti täällä voi myydä ja ostaa kaikkia Marimekon tuotteita. Tarjolla on vaatteita, asusteita, kodin tavaraa ja kankaita. Ryhmässä on aika tarkat säännöt, joihin kannattaa tutustua hyvin ennen kaupankäyntiä.

Samuji Second Hand

Täälläkin nimi kertoo kaiken, kauppaa käydään vain Samujin tuotteista. Täältä en ole vielä koskaan ostanut mitään, mutta seurailen ryhmää mielenkiinnolla.

Vintage-kirpputori

Enhän minä nyt voisi olla liittymättä tähän ryhmään! Ihania vintagelöytöjä eri aikakausilta. Ihmiset ovat tuolla erittäin mukavia ja ryhmään jaetaan muutakin aiheeseen liittyvää, kuin pelkkiä myynti-ilmoituksia.

Oman alueesi FB-kirppis

Tähän en linkittänyt mitään, sillä suosittelen sinua liittymään oman asuinpaikkasi Facebook-kirppikseen. Täällä Tampereella on mm, Tampereen alueen FB-kirpputori ja Pirkanmaan Kirppis. Olen huomannut, että esimerkiksi Helsingissä on paljon kirppiksiä eri asuinalueille ja olen kuullut ihmisten tehneen niissä huikeita löytöjä. Näissä ryhmissä myyminen on myös kätevää, sinun ei luultavasti tarvitse postittaa myymääsi tuotetta, vaan voit sopia noudon ostajan kanssa. Näissä ryhmissä myydään yleensä ihan kaikkea huonekaluista dvd-elokuviin ja vaatteista kosmetiikkaan.

Facebook-kirppisten lisäksi tiedän myös muutamia netissä toimivia verkkokauppoja, jotka myyvät vaatteita ja asusteita käytettyinä, mutta palaan ehkä niihin sitten toisen kerran! Nyt minua kiinnostaakin kysyä, teettekö te second hand-löytöjä netissä vai oletteko pysyneet vain fyysisten kirppisten penkomisessa? Jos teillä on korvan takana joku todella hyvä kirppisryhmä, jota en tuossa listauksessani maininnut, niin laittakaa ihmeessä kommenttia! Varsinkin nämä Tampereen omat FB-kirppikset eivät ole vielä oikein löytyneet minulle, joten niiden osalta ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan. :)

Kuvat Tiina Pakkanen