Ladataan...
Annie Mink

Viikonloppuna vietettiin Vapriikki Vintagea ja olin siellä pyörimässä kamerani kanssa monta tuntia. Aika vierähti Vapriikissa hirmu nopeasti, sillä nähtävää ja tehtävää oli paljon! Pääsin Atelieri O. Haapalan kuvattavaksi (jännityksellä omaa kuvaani odottelen..) ja tein pari mahtavaa vintagelöytöä. Ja tietysti vain tutkiskelin tarjontaa ja inspiroiduin. Rakastan tällaisia tapahtumia niin paljon! Vintageliikkeissä pyöriminen on ihanaa ajanvietettä ja Vapriikki Vintagen kaltainen tapahtuma tuo kätevästi monet suloiset vintagepuodit saman katon alle.

Tämän vuoden teema oli tosiaan 1700-luku. Osa vintageväestä oli pukeutunut teeman mukaan, mutta ajan pukeutumista sai myös ihastella pienessä näyttelyssä vintagetorin vieressä. Kyllä ennen pukeutuminen on ollut melkoista teatteria ja vaatinut hurjan paljon aikaa ja vaivaa!

Ihastuin näihin Puumalat-pussukoiden ideaan täysin! Heiltä kuulema löytyisi myös kotipaikkakuntani Rautalammin viiri ja hieman aloin suunnittelemaan oman "Puumalani" tilaamista. Aivan mahtava lahjaidea myöskin, kotiseuturakkautta täytyy tunnustaa!

Ja pitihän sitä käydä istumassa Vapriikin oman rollikan kyydissä myös! Pari ostospussia siellä myös näkyy, esittelen löytöjäni tarkemmin sitten myöhemmin. Muutama muukin juttu on tulossa vielä Vapriikki Vintagesta tulevaisuudessa, katsotaan mitä sieltä pian valmistuu... Sen voin sanoa, että jotain ihan uutta sisältöä, mitä täällä ei ole vielä aiemmin nähtykään! Jääkäämme jännityksellä odottelemaan ;)

 

Ladataan...
Annie Mink

Taas vintagen ystäviä hemmotellaan Tampereella! Tänä viikonloppuna järjestetään siis Vapriikki Vintage, nimensä mukaisesti Vapriikissa. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja molemmille päiville on kaavailtu erittäin mielenkiintoista ohjelmaa. Vapriikki Vintage on tällä kertaa ottanut itselleen teemaksi 1700-luvun. Tapahtumassa voi muun muassa ehostautua Hämeen kosmetologikoulun pisteellä ja käydä ikuistamassa itsensä ajan henkeen uusviktoriaanisen valokuvaamo Atelieri O. Haapalan palveluksessa. Itseäni tämä kiinnostaa erityisesti, sillä olen ihaillut heidän työtään jo pitkään. O. Haapala on itse asiassa lopettamassa tämän hetkisen toimintansa huhtikuussa, joten kannattaa ihmeessä käyttää nyt tilaisuus hyödyksi ja mennä heidän kuvattavakseen vielä kun voi! Itsekin yritän jonottaa tieni heidän kameransa eteen ensimmäistä kertaa, vielä kun keksisi jonkun hienon asun... Molempina päivinä pyörii myös tuttu vintagetori, jossa voi tehdä taas upeita löytöjä useilta eri myyjiltä.

Paljon on siis luvassa kaikkea mielenkiintoista Vapriikissa viikonloppuna! Lisätietoa ja tarkka ohjelma löytyy Vapriikki Vintagen Facebook-tapahtumasta. Onko täällä muita menijöitä 1700-luvun vintagemaailmaan? :)

Kuva: Atelieri O. Haapala

Ladataan...
Annie Mink

Nyt olisi vuorossa ensimmäinen lupaamani kirppisesittely Atlantin takaiselta reissultani! Aloitetaan Montrealin ihanasta Eva B:stä, josta edellisen postauksen vihreä haalari löytyi. Eva B oli melkoinen aarreaitta, hauskassa vanhassa talossa oleva putiikki oli täynnä vaikka mitä. Tila oli kuorrutettu tavaralla lattiasta kattoon, kuten näistä kuvista näkeekin.

Second hand -vaatteiden lisäksi Eva B:ssä tarjoillaan myös ruokaa. Kaikki annokset ovat kasvissyöjille sopivia, osa annoksista oli täysin vegaanisia ja myös gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi. Ja hintataso oli erittäin halpa, kuten tuosta menusta voittekin nähdä! Yksi Kanadan dollari on siis noin 0,60€ eli esimerkiksi minun valitsemani herkullinen salaatti cous cousilla maksoi noin kaksi euroa.

Kaunis mekko, joka olikin hieman liian iso minulle ja pelottavan aidon näköinen Michael Jackson liikkeen yläikkunassa!

Eva B:n valikoima oli erittäin laaja ja olisin voinut ostaa pelkästään sieltä matkalaukkuni täyteen kaikkea ihanaa! Vaatteiden hintataso oli aika normaali tällaiseksi valikoidun käytetyn tavaran putiikiksi. Ei mitään halpoja itsepalvelukirppishintoja vaan enemmän samaa luokkaa kuin esimerkiksi Suomen Uffilla. Vaatteet olivat hyväkuntoista vintagea ja tuotteet oli lajiteltu aika selkeästi. Kauppa itsessään oli kuitenkin mielestäni hieman sekava, johtuen varmaankin vanhan kiinteistön sokkeloisista huoneista ja kolmessa kerroksessa olevasta liiketilasta. Toisaalta, pieni sekaisuus tavallaan kuuluu tämän genren liikkeisiin. Alimmassa kerroksessa olevat tuotteet olivat pelkästään vuokrattavana, poikaystäväni sanoikin, että Halloweenina Eva B:ssä oli kova kuhina kaikkien etsiessä uniikkia asua juhlia varten.

Eva B sijaitsee aika lähellä Montrealin ydinkeskustaa Saint-Laurentin metropysäkin lähistöllä. Itse en ensimmäisellä kerralla löytänyt heti perille, vaan menin tämän näyn ohi. Tämä on siis liikkeen ulko-ovi, missään ei selkeästi lue nimeä Eva B, paitsi tuon yläkerran ikkunan Michael Jacksonin yläpuolella, sekin aika pienellä ja korkealla. Vaikka ulkopuoli näyttää aika karulta, heti liikkeeseen astuttua kauniisti hymyilevä pinkkihuulinen tyttö tarjosi pienen mukin lämmintä siideriä ja esitteli paikan lyhyesti. Laukut pyydetään jättämään narikkaan, jonne voi jättää esimerkiksi myös takkinsa putiikissa pyörimisen ajaksi. 

Kaiken kaikkiaan voin suositella ehdottomasti Eva B:ssä vierailua, jos satutte joskus Montrealissa pyörähtämään! Paikassa on erityinen fiilis ja henkilökunta on todella mukavaa, rentoa ja auttavaista. Eva B:ssä voi löytää ihania vintagehelmiä tai vain hengailla ja istua nauttimassa jotain hyvää syötävää sekä juotavaa. Juuri tällaisista paikoista minä tykkään, uskon myös että tekin!

 

Eva B.

2015, St. Laurent Blvd.
Montreal, Qc

http://www.eva-b.ca/en/