Ladataan...
Annie Mink

 

Hei kaikki kotoilijat, askartelijat ja käsityöihmiset! Tänä viikonloppuna Tampereen messukeskuksessa järjestetään Suomen Kädentaidot-messut perjantaista sunnuntaihin. Messujen tarjonta on taas tänä vuonna erittäin laaja ja monipuolinen, messuohjelmassa on mm. muotinäytöksiä, vinkkipajoja ja työnäytöksiä. Näytteilleasettajia messuilla on satoja, löytyy kaikkea mahdollista ihanaa tarviketta askarteluun, neulojille ja virkkaajille, ompelijoille sekä valmiita joululahjoja ja muita kivoja shoppailtavia ihanuuksia sisustuksesta vaatetukseen. Ja onhan messuilla myös useita eri näyttelyitäkin!

Kävin tänään messuilla bloggaajapassilla ja ihmeteltävää tosiaan riitti! Koko messualue on niin laaja, että en ehtinyt sitä koluta aivan täysin yhdessä päivässä tunnollisen tutkimiseni vuoksi. Täytynee käydä vielä toisenakin päivänä ihastelemassa, tein kivoja löytöjä, mutta muutama kiva juttu jäi vielä mietintään... Mukaan lähti mm. joulukortteja, pari lankakerää, kuvioteippejä ja muuta pientä askarteluun sekä yksi joululahjakin! Nämä messut ovat myös ihanat pelkän inspiroitumisen takia. Messujen ohjelmistossa on paljon kivoja ideoita antavia esityksiä sekä näytteilleasettajien kojujen valikoima inspiroi myös suuresti. Nappailin messuilla muutamia kuvia omasta mielestäni kivoista jutuista, tässä siis hieman maistiaisia Suomen Kädentaidot-messujen annista!

 

Suomen Kädentaidot

18.–20.11.2016

Pe 18.11. klo 10–18
La 19.11. klo 9–17
Su 20.11. klo 10–17

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

http://www.kadentaidot.fi

 

Mukavia messuja ja rentouttavaa viikonloppua!
♥: Annie Mink

 

Ladataan...
Annie Mink

 

Vintagea ja second hand -vaatteita myyviä verkkokauppoja on alkanut ilmestymään viime vuosina yhä enemmän nettimaailmaan ja se jos mikä on mahtavaa! Sähköistä kirpparointia on toki ennenkin harrastettu esimerkiksi Huuto.netin, Tori.fin ja Facebookin kirppiksien avulla (joista olen koonnut pienen listauksen täällä), mutta niiden lisäksi netistä löytyy nykyään erilaisia verkkokauppoja ja palveluja, jotka mahdollistavan käytettyjen vaatteiden ja asusteiden oston ja myynnin helposti kotoa käsin. Päätin listata muutamia sivustoja, joista itse olen tykännyt, ja vinkata niistä teillekin!

 

Zadaa
Ladattavissa iPhonelle App Storesta tai Androidille Google Playsta

Monet ovatkin jo varmaan kuulleet Zadaasta, suomalaisvoimin kehitetystä älypuhelinsovelluksesta, jossa voi myydä ja ostaa vaatteita ja asusteita muilta itseä vastaavilta käyttäjiltä. Zadaa on kuin FB-kirppis vietynä seuraavalle mutkattomalle tasolle! Sovellukseen täytetään omat mitat ja vaatekoot, tietojen avulla appi ehdottaa sinulle vaatteita muilta samankokoisilta käyttäjiltä. Haun voi myös rajata näyttämään vain tietynlaisia tyylejä tai omia suosikkimerkkejä, Zadaassa on aika kattavasti listattu kaikki omat lempparini esimerkiksi. Myös myyminen on tehty Zadaassa varsin yksinkertaiseksi. Otat kuvan tuotteesta, kirjoitat siitä kuvauksen ja hinnoittelet tuotteen. Sitten Zadaa alkaa ehdottomaan myytäviä tuotteitasi potentiaalisille ostajille ja vain odottelet yhteydenottoa. Kun asiakas päättää ostaa tuotteen, avautuu ostajalle ja myyjälle sovelluksessa oma yksityinen keskustelu, jossa voidaan sopia tuotteen toimitus. Asiakas maksaa tuotteen Zadaalle, myyjä postittaa tuotteen tai sovitaan nouto ja kun tavara on vaihtunut onnistuneesti uudelle omistajalle, kilahtaa raha myyjälle (Zadaa perii pienen välityspalkkion tuotteen hinnasta riippuen). Aika simppeliä ja yksinkertaista kaupankäyntiä, vai mitä? Ei mitään turhaa säätämistä ja av-yv-jonottelua. Sekä lisäksi Zadaa maksaa tuotteen hinnan takaisin ostajalle, jos se ei vastaakaan tuotekuvausta tai jos ostaja ei koskaan saakaan tuotetta. Helppouden lisäksi Zadaassa shoppailu on siis myös turvallista nettikirppistelyä, voin suositella!

Muita samantapaisia käytettyjen vaatteiden ja asusteiden osto- ja myyntisivustoja:

rekki.fi

store.emmy.fi

vahankaytetty.fi

 

Radhica

Sitten siirrytään erityisiin suosikkeihini, eli vintage- ja second hand -verkkokauppoihin, joiden valikoima on selkeästi kuratoitu. Vaikka löytöjen tekeminen penkomalla ja etsimällä kaikkia mahtavia aarteita on ihanaa ja palkitsevaa, on valikoidun kattauksen tarjoama verkkokauppa niin paljon helpompi ja vaivattomampi tapa löytää esimerkiksi upeita vintage-helmiä. Näissä kaupoissa sinun tarvitsee vain selata sivun hamevalikoima, jos olet etsimässä hametta, ei kaikkia muita tarjolla olevia vaatekappaleita. Tällaisen vaivattoman palvelun tarjoaa Radhica-niminen helsinkiläinen vintage-verkkokauppa. Heidän sivustonsa tyyli on ihanan raikas ja selkeä, verkkokauppaa on miellyttävä tutkia. Kuvat ovat hienoja, tyylikkäitä ja laadukkaiden kuvien ansiosta tuotteesta saa hyvän käsityksen parilla vilkaisulla. Tuotekuvaukset on kirjoitettu kivasti ja niistä löytyy kaikki tarpeellinen tieto tuotteesta. Mielestäni on myös ihanaa, että jokaiselle tuotteelle on keksitty joku aivan omanlaisensa nimi! Niinkin pieni asia tekee tuotteesta jollain tavalla vielä entisestä ainutlaatuisemman. Radhican valikoimalla on selkeä oma tyyli, vaatteet ovat ihanan boheemeja, retroja ja persoonallisia, erittäin hyvällä maulla valittuja huippulöytöjä! Olen huomannut, että kaikki parhaat tuotteet löytävät Radhicassa aika nopeasti uuden omistajan. Kannattaa siis vilkuilla valikoimaa ahkerasti ja seurata heitä esimerkiksi Instagramissa, jotta tiedät milloin uusia vaatteita tulee myyntiin!

Muita vintage-verkkokauppoja:

daisyday.fi

vintageijas.com

 

We Started This

Radhican lisäksi rakastan jo aiemminkin täällä blogissa mainitsemaani We Started This -verkkokauppaa! WST:n valikoimassa on mm. tarkasti valittuja designmerkkejä ja esimerkiksi tällä hetkellä heiltä löytyy eksklusiivinen valikoima käytettyjä Marimekon tuotteita, osa vintagea! Täältä olen tehnyt jo useamman kerran mahtavia löytöjä ja käyn WST:n valikoimaa säännöllisesti läpi. Odotan aina innolla uusia valikoimia ja mitä kaikkea ihanaa he ovat löytäneet kauppaansa. We Started Thisin tarjonta on aika laaja, löytyy vintage-kukkamekkoja ja minimalistista skandityyliä, sekä kaikkea niiden väliltä. Yksi asia valikoimaa kuitenkin yhdistää, kaikki tuotteet on käyty läpi tarkalla silmällä ja niiden laatu on moitteeton. Kaikki heiltä ostamani tuotteet ovat olleet uudenveroisessa kunnossa. Myöskin WST:n verkkokauppa on erittäin toimiva, tuotteista on useita kuvia ja kuvauksesta löytyy vaatteen mitat ja muut infot. Ja heidän asiakaspalvelunsa on erittäin nopeaa ja ystävällistä! Olen pari kertaa joutunut kysymään lisämittoja joistain tuotteista sähköpostilla ja saanut vastausviestin minuuteissa. Myös palauttaminen on sujunut todella helposti ja vaivattomasti. We Started This löytyy nykyään myös verkkokaupan lisäksi fyysisenä kauppana Espoon Ison Omenan ostoskeskuksesta.

 

Myös monilla vintage ja second hand -kivijalkaliikkeillä on omat verkkokauppansa. Ja nettikirppistelyn mahdollisuudet vasta kasvavatkin, jos alkaa vielä tutkimaan myös kansainvälistä tarjontaa maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Etsystä löytyy paljon erilaisia vintage-kauppoja. Kirppistelijöillä on siis aikamoiset apajat myös internetin syövereissä! Ja nettikirppistely onkin mukavaa puuhaa juuri tähän vuoden aikaan. Miten mukava onkaan tehdä huikeita löytöjä oman sohvannurkkaan käpertyneenä, teemuki toisessa kädessä ja puhelin tai muu älylaite toisessa, kun ulkona pyryttää ja on pimeää.

Teettekö te kirppislöytöjä netissä? Oliko tässä postauksessa teille uusia tuttavuuksia vai vanhoja luottokauppoja? Jos sinulla on tiedossa joku huikea vintagea / second handia myyvä verkkokauppa, jota en tässä maininnut, niin vinkkaa siitä ihmeessä kommenttien puolella! Kivoja online-kirppistelyhetkiä teille ja tietenkin, toivottavasti teette loistavia löytöjä!

 

♥: Annie Mink

Ladataan...
Annie Mink

 

Tein viimeksi kesällä esittelypostauksen ja silloin näytille pääsivät viimeisimmät vintage-löytöni. Kesän jälkeen en ole itse asiassa kierrellyt kovin ahkerasti kirppiksillä ja hyviä löytöjä on muutenkin tullut vastaan harvemmin. Ehkä tähän vaikuttaa myös oman vaatimustasoni nousu, olen jättänyt ostamatta monia ihan kivoja juttuja ja koittanut löytää vain tarpeellisia ja hyviä asioita. Käydään siis asiaan ja katsellaan, mitä tämä kirppishaukka on tällä kertaa löytänyt!

 

 

Kaikki, ketkä vähänkään tuntevat minua, tietävät heikkouteni raitapaitoihin. Omistan kymmeniä raidallisia paitoja eri väreissä ja malleissa, mutta en vain voi vastustaa jos sopivanlainen raitapaita tulee vastaan. Varsinkaan jos se on laadukas Filippa K:n paita sen värisellä raitaparilla, jota minun kaapistani ei vielä löydy! Suklaanruskeat raidat löytyivät Kirpputori Tarinasta ja maksoin uudenveroisesta laatupaidasta 7€.

Raitapaitojen pariksi täydellisesti sopiva henkselimekko löytyi taas Kalevaan syyskuussa avatusta Kierrätyskeskuksesta. Asun aika lähellä sitä ja olenkin ohikulkiessani piipahtanut keskuksella jo useampaan otteeseen. Kierrätyskeskuksen hinnat ovat edulliset, mutta valikoima on vielä aika suppea. Kuitenkin olen sieltä jo jotain kivaa löytänyt! Tämä musta taskullinen suloinen mekko oli aivan ykköslöytö, enkä joutunut maksamaan siitä kuin 1,5€. Mekon merkki on Object ja kankaasta löytyy lämmittävää villaa.  

 

 

Tämä paita on aika perus, ihan tavallinen kauluspaita Seppälästä. Olen vain viime aikoina tykästänyt kovasti persikkaisen oranssiin väriin ja sen vuoksi ihanan pehmeä puuvillainen kauluspaita lähti mukaan Bonus Kirppikseltä viidellä eurolla. Mukava arkipaita käytettäväksi vaaleiden denim-farkkujen kanssa, jahka minulle sopivat sellaiset joskus löydän... Odotellessa aion yhdistää paidan hameisiin, sillä niitä minulla onneksi riittää. :)

 

 

Finnwearin viininpunainen samettimekko löytyi myös Kalevan Kierrätyskeskukselta, samalta reissulta kuin musta henkselimekko, ja tämäkin kustansi vain puolitoista euroa. Se on merkitty L-kokoiseksi ja onkin minulle aika väljä. Tykkään kuitenkin juuri siksi mekosta, ei ole ainakaan liian ihonmyötäinen makkarankuori. Kiva syksyyn ja pikkujoulukauteen ohuiden mustien sukkahousujen ja vaikka noiden viininpunaisten herrainkenkien kanssa!  Minulla on jo yhdet viininpunaiset herrainkengät, mutta olen ostanut ne neljä vuotta sitten Englannista Primarkista ja ahkeran käytön vuoksi pohjat alkavat olla pikkuhiljaa puhki. Onneksi löysin nämä Tamariksen kiiltonahkaiset kengät ennen vanhojen luottokenkien hajoamista. Kengät ovat hyvässä kunnossa ja tuntuivat jalkaan juuri sopivilta. Hyviä kenkiä löytää harvoin käytettynä, joten täytyy ehdottomasti tarttua tilaisuuteen, jos sopivat tulevat kohdalle. Nämä maksoivat 12€ Bonus Kirppiksellä.

 

 

Ja loppuun vielä pieni katsaus koruharakan saaliskasaan. Kultaisen kätösen näittekin jo aiemmin, mutta tässä vielä se kahden muun rintakorukaverin kanssa. Kultainen rusetti ja pingviini lähtivät mukaan Kätkö Vintagesta, harjoittelun ansiosta sain ne kimppahintaan kympillä.

Mitäpä tykkäsitte näistä löydöistäni? Mikä oli suosikkinne tai minkä haluaisitte vaikka nähdä paremmin päälläni asukuvien muodossa? :) Voisin myös pitkästä aikaa esitellä löytöjäni videon muodossa vaihteeksi! Näitä esittelypostauksia on kiva tehdä välillä, mutta mitä mieltä te olette? Kertokaa ihmeessä mielipiteitä, olisi mukava kuulla mitä tykkäätte tällaisista postauksista! :)

 

♥: Annie Mink