Ladataan...
Annie Mink

Yhteistyössä Kirpputori Tarina

Viime kirppiskierros-videossa höpöttelin jo hieman Tampereen parhaasta kirpputorista eli Tarinasta! Halusin tehdä vielä ihan oman postauksen tästä Laukontorilla sijaitsevasta ihanasta kirpputorista, sillä mielestäni se ansaitsee ehdottomasti tarkemman esittelyn.

Tarina sijaitsee tosiaan Laukontorilla, keskustan puolella toria, ja kirppiksen ikkunoista avautuu hieno maisema sekä Laukontorille että satamaan Ratinan suvantoon päin. Itse kirpputori on erittäin siisti, tilava ja valoisa. Tarinaan on aina kiva tulla, sillä tunnelma on siellä niin mukava! Mielestäni kirppiksen viihtyvyys on tärkeä asia ja Tarinan kaltaisessa paikassa viihtyy mielellään pidempäänkin tekemässä löytöjä. Kirpputorin yhteydessä on myös sympaattinen kahvila, jossa on mukava istuskella shoppailun jälkeen. Tarinan kahvila ei ole vain pieni nurkkaus kahvipannun ja parin pullan tarjoilulla, vaan ihan oikean kahvilan veroinen ja laajan valikoiman omaava herkkukulmaus, jossa on mukava istuskella myös muuten vain!

Tarina on mielestäni kirpputoriksi erittäin siisti ja puhdas. Kaikki ovat varmaan vierailleet sellaisissa hämärissä, ehkä vähän tunkkaisissa kirppiksissä, joissa lattiat ja pöydät ovat pölyisiä. Tällaista ei Tarinassa näy, paikat ovat olleet aina puhtaat ja siistit kun olen siellä asioinut ja tilan valaistus on kunnossa. Jotenkin myös myytävät tavarat tuntuvat olevan erittäin siististi rekeissä ja pöydillä, sellaisia sotkukasoja harvoin olen Tarinassa nähnyt. Ehkä pöytien siisteys johtuu myös siitä, että myyjä voi itse muokata myyntipisteestään tarpeidensa mukaisen. Loossin hyllylevyjä voi ottaa pois, jolloin saa käyttöönsä kaksi rekkiä, jos esimerkiksi myytävät tavarat ovat pääasiassa vaatteita. Rekin tullessa täyteen ylimääräisiä vaatteita ei siis tarvitse laittaa kasaan vieressä olevalle pöydälle! Tilaa myyntipaikoilla on siis monenlaisille tavaroille.

Kirpputorilla on myös myynnissä tuotteita, joiden tuotto menee Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle. Halutessasi voit myös lahjoittaa tuotteita myyntiin yhdistyksen pöytään. Eläinsuojeluyhdistys ottaa myös vastaan tarvikkeita eläimille (peittoja, ruokaa, leluja yms). Voit jättää tarvikkeet Tarinaan ja he välittävät ne eteenpäin yhdistyksen kautta apua tarvitseville eläimille. :)

Kirpputori Tarina on kaksikerroksinen. Suurinosa myyntipöydistä sijaitsee alakerrassa ja siellä myös on oma alueensa huonekaluille. Yläkerrassa on myös myyntipaikkoja, niissä on useimmiten myynnissä esimerkiksi astioita, mutta myös vaatteita löytyy. Sovituskopit sijaitsevat yläkerrassa kassojen läheisyydessä. Tarinan henkilökunta on aina ystävällistä ja palvelualtista, jos joku asiaa mietityttää niin he kyllä auttavat mielellään.

Olen käynyt Tarinassa sekä asiakkaana että myös myyjänä. Myyminen on tehty helpoksi ja vaivattomaksi. Kirpputori Tarina käyttää Kirppari-Kalle -sovellusta, jossa on helppo täyttää omalla koneella tuotelaput ja hinnoitella tuotteet. Valmiiksi koneella kirjoitetut laput tulostetaan Tarinassa ja laitetaan kiinni tuotteisiin. Myyntiä on mukava seurata omalta koneelta tai puhelimelta reaaliajassa, tämä on minun mielestäni ihan huippua! Ei tarvitse arvella ja jännittää viimeisenä päivänä, onko mitään mennyt kaupaksi. Kun myyntiaika on ohi, saat listauksen kaikista myydyistä tuotteista eriteltynä, joten tiedät tarkasti, mitkä tuotteet ovat käyneet kaupaksi. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun myyt samassa pöydässä vaikka kaverisi kanssa! Erittelystä on sitten helppo tarkistaa esimerkiksi minkä verran kumpikin sai myytyä.

Tarina-kirppistä voi mielestäni täysin oikeutetusti tituleerata Tampereen parhaaksi kirppariksi! Viihtyvyys, siisteys, valikoiman laajuus ja henkilökunnan ystävällisyys ovat kaikki kymmenen pisteen arvoisia. Paikka on sellainen, jonne haluaa tulla aina uudestaan, kirppistelemään sekä kahvittelemaan.

Kirpputori Tarina halusi tarjota minulle myyntipaikan kiitoksena, joten minulla olisi nyt myynnissä vaatteita, kenkiä ja asusteita alakerrassa paikassa D10 ! Myynti alkoi tänään ja äsken Kirppari-Kallesta katsoinkin, että jotain on jo mennyt kaupaksi. ;) Myyntipaikka on minulla ensi viikon tiistaihin 5.7.16 saakka, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa mitä sieltä ja muista Tarinan pöydistä löytyy! :)

Kirpputori Tarina
Laukontori 4, Tampere

Avoinna
ma-pe 10-17
la - su    10-15 

www.kirpputoritarina.fi/

 

Share

Ladataan...
Annie Mink

Esittelen nyt vuoron perään asukuvissa näitä tuoreimpia vintage-löytöjäni, mutta ei tällaisia ihanuuksia vaan malta pitää kaapissa odottelemassa! Varsinkin kun tämä Marimekon vintage-mekko on ihan täydellinen kesävaate, joten täytyy ehdottomasti hyödyntää uutta mekkoa heti kun kelit ovat olleet näinkin suotuisat. :)

Olin todellakin onnessani, kun bongasin tämän mekon Uffin rekissä. Marimekon vanhat Suomessa tehdyt vaatteet herättävät aina kiinnostukseni, sillä laatu on niissä yleensä vuosikymmenienkin jälkeen vielä priimaa. Niin myös tämäkin vuonna 1977 Suomessa valmistettu ohuilla vaaleanharmailla raidoilla kuvitettu mekko. En itse löytänyt googlailulla tarkempaa tietoa tämän mekon suunnittelijasta, mallin tai kuosin nimestä, mutta jos joku teistä tietää, niin ilahtuisin kaikesta lisäinfosta suuresti! :) Mekko on hieman kimonomainen ja minusta se henkii vahvasti aasialaista tyyliä. Ehkä väljät puolipituiset hihat ja yläosan malli v-kaula-aukolla tuovat erityisesti kimonot mieleeni. Liekö joku 60- ja 70-lukujen aikana tulleista Marimekon ensimmäisistä japanilaisista suunnittelijoista ollut tämän mekon takana?

Mekon kangas tuntuu ihanan pehmeältä ihoa vasten, sillä puuvilla on jo ajan saatossa päässyt pehmenemään hieman. Vaate tuntuu miellyttävältä päällä ja kangas hengittää hyvin, eikä se hiosta kuumallakaan kelillä. Pidemmät hihat ja polvet juuri ja juuri peittävä helman pituus ovat myös minunlaiselleni herkästi auringossa palavalle suuri helpotus. Tässä mekossa voi siis huoletta viettää aikaa auringossa ilman pelkoa olkapäiden käräyttämisestä. Niin kuin jo mainitsin, kyseessä on aivan täydellinen kesämekko, en voisi olla löytööni tyytyväisempi :)

hattu Cubus, mekko vintage (Marimekko), sandaalit Esprit

Ihanaa tulevaa juhannusta kaikille! Toivottavasti saamme viettää juhlaa kesämekoissamme :) ♥

Share

Ladataan...
Annie Mink

Olipa kiva huomata, että aika moni teistä tykkäsi viime sunnuntaisesta vintage-löytöjen esittelypostauksesta, jatkoa voidaan siis odottaa. ;) Nyt lähempään tarkasteluun pääsevätkin siinä postauksessa olleet farkut! Kyseessä on siis M.A.S.I. Companyn Very Nice -merkkiset vintage-farkut, jotka löysin Uffilta. Jännitin alkuun hieman, miten hieman väljemmät farkut minulle sopisivat, sillä olen aiemmin käyttänyt pääasiassa vain tiukempia pillifarkkuja. Farkut ovat kyllä erittäin mukavat päällä ja erittäin korkea vyötärö istuu minulle hyvin. Hieman oma peilikuva näytti alkuun hassulta löysähköissä farkuissa, mutta silmä tottui nopeasti hieman erilaiseen tyyliin. Varsinkin kun farkkujen kanssa yhdistää muutamia omaan tyyliini kuuluvia luottoelementtejä. :) Itse asiassa, tästä asusta tuli mielestäni tosi kiva, hieman sellainen girl power! :D Se kaikkien tuntema ihana Rosie the Riveter -kuva (joka itse asiassa koristaa meidänkin jääkaappia magneetin muodossa) tuli myös kuvatessa molemmille mieleen, mutta tällä kertaa en hauistani alkanut kameralle esittelemään. :D

Yhdistin siis ei-niin-naisellisiin farkkuihin muutaman tyttömäisen jutun, saadakseni asun itseni näköiseksi. Vähän punaista huuliin ja asusteisiin ja hempeä paita farkkujen kaveriksi. Metsästin pyöreäkauluksisia vaatteita muutama vuosi sitten toden teolla. Minulla onkin tästä syystä näitä suloisia pyöreillä kauluksilla varustettuja yläosia jo aika monta ja jossain vaiheessa ne alkoivat hieman kyllästyttää. Tämäkin paita on meinannut lähteä monta kertaa eteenpäin, mutta jostain syystä olen sen aina kirppiskassista pelastanut. Joku näissä söpöissä kauluksissa vain viehättää!  Ehkä ihan hyvä vain, sillä välillä sitä kaipaa pientä söpöilyä pukeutumiseen ja elämään ylipäätään, vaikka sitten pyöreiden kaulusten avulla. :)

bandana-huivi second hand, paita second hand, vyö second hand, farkut vintage, tennarit Converse (Ellos.fi)

Kuvat: Ida Tokola

Kivaa viikonloppua! ♥

Share

Pages