Hyvät gluteenittomat mokkapalat

Annie´s Cafe

Annie´s Cafen yksi suosituimmista leivonnaisista on tämä ihana suussa sulava mokkapala, näistä paloista tykkäävät sekä pienet että suuremmat herkkusuut. Tällä reseptillä mokkapaloista tulee mahtavan kuohkeita ja voin kyllä sanoa, että maultaan ne ovat parhaimmasta päästä.

Tarvitset: 

  • 200 g voita
  • 5 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 dl  Sunnuntai gluteenittomia jauhoja (voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
  •  1 dl kaakaota
  •  2 tl leivinjauhetta
  •  2 tl vaniljasokeria
  •  2 dl maitoa

 Kuorrute: 

  • 75 g voita
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaota
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

Strösseliä tai kookoshiutaleita

  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

 

Tee näin: Aloita sulattamalla voi ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita erilliseen kulhoon jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä toiseen kulhoon maitoa ja voisula. Lisää vuorotellen munavaahdon sekaan siivilöiden jauhoseosta ja maito/voisulaa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min.

Kuorrute: Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Valmis!

 

Maistuis varmaan sulleki!!

 

Annie´s Cafe Crew

 

Kommentit

Mokkainen (Ei varmistettu)

Nämä olivat hurjan hyviä, kiitos reseptistä! En käyttänyt Sunnuntain jauhoja niiden sisältämän vehnätärkkelyksen vuoksi, vaan käytin omaa seosta, hyvin toimi silläkin. Koska halusin kuorrutteeseen vahvan kahvin maun, käytin tummaa espressoa kahvina. Toimi hyvin, nämä mokkapalat menevät jatkoon!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.