Ruuhkaisia vuosia + teatterilippuarvonta

Anniina V Blog

Yhteistyössä / Turun Kaupunginteatteri

Nyt kun työelämä on pyörähtänyt aivan täysillä käyntiin oikeastaan ensi kertaa lapsen syntymän jälkeen, ymmärrän vasta ihan kunnolla, miksi aina puhutaan niistä kuuluisista ruuhkavuosista.

Olen onnekas, kun saan itse vaikuttaa työaikoihini hyvinkin laajasti, mutta töitä riittäisi kyllä jokaiselle vuorokauden tunnille, jos ei vapaa-aikaa tekemällä tekisi töiden väliin.

Tämän ruuhkavuosisuorittajan kalenteri on täydempi kuin koskaan - Harrastuksia, ulkoilua, bloggailua ja rientoja sen parissa, ystäväperheiden näkemistä, sukulaisten luona käymistä... listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Vapaita viikonloppuja on vähän, mutta sitten kun sellainen on, siitä nautitaankin kunnolla. Ihan vain olemalla kotona, leikkimällä yhdessä, ulkoilemalla, pelailemalla ja siivoilemalla rauhassa. Uskokaa pois, tuo jälkimmäisinkin asia on meille nautinto, kun sen saa rauhassa tehdä.

Havahduin miettimään tarkemmin tätä elämämme hektistä aikaa, kun kävimme jonkin aikaa sitten mieheni kanssa katsomassa maskulaisen Valtteri Roihan Luolamies-trilogian kolmannen osan Turun Kaupunginteatterin väistötiloissa Domino-teatterissa.

Luolamiehen Ruuhkavuodet jatkavat Roihan kirjoittamaa monologi-esityssarjaa - perheeseen on syntynyt kuopus ja lapsiperheen tiukat tilanteet tuntuvat räjähtävän käsiin. Arkea pidetään kasassa kynsin ja hampain, ja kun norovirus kaataa hyvin suunnitellun kalenterin - on soppa valmis. 

Kuva: Otto-Ville Väätäinen
 

Roiha käy viimeisimmässä teoksessaan läpi arjen haasteita aina lapsien pesästä lentoon saakka. Vaikka hän on koko ajan lavalla yksin, muu perhe on läsnä screenille heijastettujen videoiden kautta. Tämä esitys kolahtaa varmasti parhaiten kohderyhmänsä ytimeen - kouluikäisten lasten vanhempiin tai sitä aikaa juuri eläneisiin.

Meidän kohdallamme kaikki käsitellyt aiheet, mm. lasten harrastuskuskaukset ja Wilma-jutut eivät ihan vielä ole ajankohtaisia, mutta pian nekin ovat osa elämää. Pojan esikoulun alkamiseen on enää alle 2 vuotta! Huh, miten lujaa aika kulkee!

------------------------------------------

 

Luolamiehen ruuhkavuosien esitykset ovat jo loppuneet, mutta Turun Kaupunginteatterin ohjelmistosta löytyy kyllä vaikka mitä mielenkiintoista. Siihen liittyen minulla onkin teille yllätys!

Sain ilokseni arvottavaksi blogissa kahden hengen lippupaketin Turun Kaupunginteatteriin - voittaja saa itse valita mihin näistä neljästä esityksestä lippunsa haluaa: Toc Toc, Kissa kuumalla katolla, Robin Hoodin sydän taikka Rock of Ages, josta voit käydä lukemassa arvioni täältä. Voittaja saa itse valita esityspäivän ja -ajan vapaana olevista.

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla "selviytymiskeinosi" arjen haasteisiin ja kiireeseen tähän blogipostaukseen taikka Anniina V Blog:in Facebook-sivun julkaisuun tästä postauksesta, ja voit kertoa myös mihin näistä esityksistä liput voitettuasi haluaisit ja kenet ottaisit mukaasi. Arvonta suoritetaan perjantaina 2.12 klo 21.00.

Arpaonnea ja mukavaa viikonloppua!

-Anniina

 

Share

Kommentit

Emilia M

Selviytymiskeinoni on ihan raaka oman ajan ottaminen :) Sohvalla makoilullekin täytyy varata aikaa, jos sitä kaipaa ja se on se, mikä saa jaksamaan. Ei tarvi tuntea huonoa omatuntoa ja kaikki päässä nalkuttavat äidin äänet pitää vaientaa. Välillä velvollisuuksista viis, hetki hömppää ja suklaata, on just sitä mitä kaipasi.

Teatteriesityksistä monet kuulosti kivoilta, mut ehkä sit Rock of Ages ja mukaan lähtisi oma mies.

Jelena (Ei varmistettu)

Selviytymiskeinoni on musiikin kuuntelu. TOC TOC komediaa olisi mahtava päästä katsomaan :)

Ipe1961 (Ei varmistettu)

Toc toc esitystä tahtoisin päästä katsomaan, sillä rakastan komedioita! Mukaan pyytäisin tytärtäni. :) Selviytymiskeinoni arjessa ovat koiran kanssa lenkkeily luonnossa sekä avantouiminen näin talviaikaan! :)

Xeveliina (Ei varmistettu)

Selviytymiskeinoni on ryhmäliikuntatunnit, missä saa kuluttaa kaiken ylimääräisen energian ja vähän enemmänkin! :)

Toc Toc kiinnostaisi ja mukaan lähtisi mieheni! :)

Maisa Z. (Ei varmistettu)

Arjen selviytymiskeinoni ovat pienet piristykset sen keskellä, kuten arvontasi hengen mukaisesti teatterireissut. Haaveilen Rock of Ages -musikaalin näkemisestä. Näin sen New Yorkissa 30-vuotispäivänäni ja ilta oli yksi ikimuistoisimmista. <3 Nyt nappaisin seurakseni parhaan ystävänsi, joka hänkin tarvitsee piristystä arjen keskelle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Selviytymiskeinoni on se, että yritän välillä ottaa aikaa ihan vain yksinoloon ja siihen, etten tee yhtään mitään :) Kissa kuumalla katolla-klassikko kiinnostais ja miehen ottaisin sinne mukaan.

NelliinaXX (Ei varmistettu)

Mieheni kanssa menisin katsomaan Kissa kuumalla katolla. Arjesta selviydyn hakeutumalla välillä olemaan yksin.

Elmerisoturi (Ei varmistettu)

Nukkuminen. Kissa kuumalla katolla ystävän kanssa.

MerjaH (Ei varmistettu)

Arjesta selviydyn, kun saan välillä edes muutaman tunnin omaa aikaa, jolloin on aikaa ajatella itseäkin :) . Mieheni kanssa menisin katsomaan Rock of ages.

Sannamarianna (Ei varmistettu)

Jos on ns. liikaa kaikkea, niin sitten jätän vaan asioita tekemättä. Ei elämä siihen kaadu, jos kotona on vähän sotkua tai syödään valmisruokaa. Katrin kans mentäis esitykseen, mutta ajnakohta pitäis katsoa yhdessä. =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.