Reissussa

Apteekkikosmetiikka

 

Päivitykset ovat olleet hieman lomalla, mutta nyt on taas aika ahertaa mukana arjessa.
 
Matka Yhdysvaltoihin sujui erinomaisen hyvin. Vaikka aluksi harmittikin, ettei tänä vuonna trooppinen loma turkoosin meren äärellä onnistunut, vaan vaihtui koleaan New York Cityn ja Lake Placidin matkaan, niin ainakin iho kiittää. Auringon valo pienissä määrin on hyväksi iholle, mutta siinäkin tulee raja vastaan. Iho muodostaa D-vitamiinia auringonvalon avulla, mutta kun pieni päivetys on saatu, on se jo oikeastaan merkkinä  siitä, että myös D-vitamiinia on muodostunut. Kaikki loppu grillaus johtaa  juuri siihen, mihin nyt grillaus yleensäkin: nahan kuivumiseen ja kutistumiseen sekä lopulta tietysti ryppyihin. Nyt kevätsääkin on kuulemma tämän asian suhteen osoittautunut petolliseksi: UV-säteily on todella korkeaa luokkaa, vaikkei sitä heti säiden perusteella uskoisi.
 
 
Harva meistä haluaisi nipottajan mainetta, kuten en myöskään minä. Iho näyttää terveemmältä, kauniimmalta ja hyvinvoivalta hieman päivettyneenä ja auringonvalo voi tehdä ihmeitä kuivalle iholle tai jopa finneille. Mutta avainsanana tässä on sana "näyttää".  Lohtu on lyhytaikainen, sillä kun rurketus on karissut pois, on tilanne huonompi kuin aikaisemmin ihon vanhenemisen suhteen. Todellisuudessa UV-säteily voi jopa lisätä talin tuotantoa ja epäpuhtaan ihon ongelmia. Mutta toisaalta tästä voi olla hyötyä todella kuivalle, vaikkapa atopiasta kärsivälle iholle.
 

 
Lomallani en valitetettavasti päässyt testaamaan kevään aurinkouutuuksia. Selvisin pienellä näytearsenaalilla, joka osui nappiin. Ihoni kosteustasapaino oli melko hyvä mittauksen perusteella, jonka eilen töissä suoritin, ja rasvoittuvuus alhainen. Näkeehän sen päällekin päin. Päivittäin käytin Avènen Hydrance Optimale Light -emulsiovoidetta. Henkilökohtaisesti pidän hoitavammista koostumuksista, joten emulsion levittäminen ei tuonut suurempaa nautintoa. Olen kai hankkinut emulsion kesää ajatellen, kun kesällä ihoni ei yleensä ole vähääkään kuiva, ja kesällä tulee eniten reissattua. Otsan ilmeryppyjen taltuttamiseen jatkoin Eucerin Hyaluron Filler Serumin käyttöä. Iän puolesta tällaiset tuotteet voisivat ainakin periaatteessa olla vähän  etujunassa, mutta koska tapanani on rypistellä otsaani tarpeettomissakin tilanteissa, oli kesän aurinkokelejen jälkeen vekit otsalla. Widmerin Anti-Ageing Intensive Complexista siirryin tähän kevyempään tuotteeseen. Tuotteiden teho tuntuu olevan hyvä, mutta koostumus täysin erilainen. Widmerin tuotteen ollessa erittäin paksu, on Eucerinin seerumi hyvin juokseva, joka sekin tuntui olevan kesähelteillä liiaan hoitava, mutta eipä ollut sitä enää talvella. Juonteet ovat täyttyneet selvästi jä hävinneet näkyvistä.
 

 
 
Tässä nyt nämä kaksi tuotetta mainitakseni. Toki mukana oli myös Avènen silmänympärysemulsio ja Acon putserit, mutta niistä en nyt osaa sanoa mitään muuta erityistä kuin että olin täysin tyytyväinen. Ja iho kiittää hyvästä hoidosta!

 
(Julkaistu alunperin 28.3.2011)
 
Kuvat http://www.avene.fi/tuotteet/pintakuiva_iho/hydrance_optimale_light_hydrating_cream

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.