Pesupähkinät

Arctic Avium

Käväsin tossa viime perjantaina Rovakadun markkinoilla pyörimässä ja satuin Maailmankauppa Elimun kojulle. On pitäny useesti käydä kyseisessä kaupassa mut en oo koskaan päässy sinne asti, olen siis laiskis. Kojulta jäi käteen tällasta;

Pesupähkinät

Tosi hyvin on toiminu ja oon tykänny! Mulla kun on niin herkkä iho et se ei oikeen tykkää noista myrkky pesuaineista ja ku mulla ei oo sellasta fiksaatiota et puhtaan pyykin pitäs haista kamalalle pesuaineelle....

Tässä hieman tietoa;

Luonnonvaraisena kasvavan Sapindus mukorossi -puun hedelmiä ei voida käyttää ravinnoksi, mutta niiden kuorista irtoaa vedessä luonnon sapoiinia, jolla on puhdistava vaikutus. Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöiden käytöllä pyykinpesuun ja henkilökohtaisen hygienian hoitoon on jo pitkät perinteet.

Pesupähkinä on luonnon oma saippua, jonka valmistus ei tuhlaa energiaa. Kuoria ei tarvitse jalostaa lainkaan, vaan ne soveltuvat pyykinpesuun sellaisenaan. Pesupähkinäpuut kasvavat villeinä Himalajan metsissä, eikä pesupähkinöiden kerääminen vahingoita niitä millään tavalla. Luonnollisessa ympäristössään kasvavat pesupähkinät eivät horjuta ekosysteemiä vaan ovat osa sitä. Pesupähkinät hajoavat luonnossa 100%:sesti eivätkä ne kuormita vesistöjä.Pesupähkinät eivät sisällä mitään hajusteita tai muita lisäaineita: pyykkiin ei jää terveydelle haitallisia kemiallisia jäämiä tai voimakkaita tuoksuja.

Sopii hyvin allergikoille. Pesupähkinät eivät myöskään sisällä saippuaa, joten niitä voidaan käyttää kaikkeen pyykinpesuun, myös kestovaipoille: saponiini ei tuki kankaan imukykyä kuten saippua saattaa tehdä.

Tiedot ja osto mahdollisuus  Täältä

Haidi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.