BBC Sound of 2012: top 15

BBC:n odotettu ja joskus suhteellisen hyvin nappiinkin osunut Sound of 2012 -listaus kerää yhteen artistit, joilta odotetaan ensi vuonna isoa breikkausta. 15 ehdokkaan longlist julkaistiin tänään, voittajat poimitaan heti tammikuun alussa.

 

kuva: oh no they didn't!

 

 

Lista näyttää seuraavalta.

 

A$AP Rocky

Räppiä Harlemista. Yhden kuullun biisin perusteella ihan kiinnostavaa, mutta arvattavasti aika kaukana henkkohthypeilystä.

 

 

Azealia Banks

Tyttöräppiä Harlemista. Omiin korviin aika kahden pennin skeidaa, mutta kai tästäkin joku innostuu. Terveisin setäihminen.

 

Dot Rotten

Räppiä Lontoosta. Kovin geneeristä, kovin kovin tylsää.

 

Dry the River

Herkistelyfolkia Lontoosta. Kasvaa ihan kivasti / ihan kivaksi. Oletettava YleX-suosikki.

 

 

Flux Pavilion

Dubstepiä keskimääräistä isommalla dubilla Northamptonista. Muovista ja tylsää.

 

Frank Ocean

Rytmimusaa Los Angelesista. Entinen (eiku ihan nykyinenkin, NYGNK huom.) Odd Future -koplailija kuulostaa yhdellä sanalla kliiniseltä — omassa genressään tulevaisuuden tusinatavaraa siis. Smooth.

 

Friends

Lofisiisteyttä Brooklynistä. I'm His Girlin hehkutus biisin todellisiin apuihin nähden on aika huvittavaa, mutta aineksia isompaankin menestykseen on. Iskee. Mahdollisuus isompaan breikkaukseen on kuitenkin iso kysymysmerkki.

 

 

Jamie N. Commons

Johnnycashia Bristolista. Ei ihan sitä itseäni eniten kiinnostavaa lajityyppiä, mutta listan akteista ensimmäinen, jolle tekee oikeasti mieli nostaa hattua. Tyylipuhtaus on homman nimi — ja huima ääni se kantava elementti. Ikää on 22. Kakskyt-hiton-kaks. Lilyläisten päiväunipojat 2012 -listan ykkösnimi.

 

 

Lianne La Havas

Laulaja-lauluntekijää Lontoosta. 22-vuotias Ääni löytyy täältäkin, mutta lajityyppi onkin sitten jotain muuta. Neidon herkistelyyn on ihastunut myös Bon Iver — ei syyttä.

 

 

Michael Kiwanuka

Soulia Lontoosta. Vintagetuotantoa ja laadukasta biisimateriaalia, eli vuoden '12 kahvilalevyn paikka on selkeästi hakusessa. Kivaa ja kelpoa, mutta ei tähän itse osaa intohimoa löytää.

 

 

Niki and the Dove

Elektropoppia Tukholmasta. Sopivan retroa, sopivan koukuttavaa, sopivan mainstreamia ja ennenkaikkea sopivan hölmöä kasvaakseen isoksikin jutuksi. Kuuntelisin jatkossakin, mutta tuskin kuitenkaan riehaantumatta.

 

 

Ren Harvieu

Vahvaa naisääntä Manchesterista. Kun siihen päälle isketään vielä varsin komeaa, ajatonta tuotantoa, voi kyseessä olla isokin mahdollisuus. Liiankin?

 

 

Skrillex

Järkyttävää paskaa Los Angelesista. Jo nykyisen suosion määrässä ei ole mitään, ei mitään järkeä. Älä klikkaa tuota linkkiä. Älä.

 

Spector

Tyylirokkia Lontoosta. Ja hei: tuttu myös Lilystä! Tykkään edelleen, mutta esimerkiksi viimevuotisella listalla majailleen Vaccinesin kaltaiseen onnistumiseen vaaditaan vielä roppakaupalla hyviä biisejä. Blogirakkauteen Arvoituksessa riittää toki jo tämä yksi.

 

 

Stooshe

Purkkaa Lontoosta. Saaks sanoo Lily Allen? Yhtäläisyyksiä tai ei, se oli ensitahtien jälkeen alustava reaktio. Ei niin huonoa kuin ulkoasun perusteella olisi voinut kuvitella, mutta lopulta ison pykälän päässä Allen-tasosta. Vähän tyhjänpäiväiseksi radiopopiksi kuitenkin ihan kelpoa.

 

 

Kokonaisuutena lista on aika masentava. Joko BBC:n taso on tipahtanut kovasti tai ensi vuoden uutuuksien suhteen ovat toivot kaikkialla aika nollissa — tai sitten oma musiikkimaku on kääntynyt edellisessä tienhaarassa toisaalle. Kovin isoja tulevaisuuden tähtiä seurueesta on kuitenkin vaikea löytää. Oliko Lana listalle jo nyt liian iso ilmiselvyys?

Share

Kommentit

Juhani

Meinasin jo tokaista vahvempaakin vastalausetta, kunnes tajusin et nähän valitsee Brittien ulkopuoleltakin näitä akteja, pöh! Jos tossa olis pelkästään brittinousijat, saattais se vaikuttaa hieman järkevämmältä. Noista Kiwanuka ja Harvieu on sellaisia joiden puolesta juhlin aika vahvastikin, Jamie N Commonskin mukavuutena tuttu. Liannelta toisaalta oon kuullu ihan liian vähän sanoakseni mitään jäätävämpää. Friends ja Dry The River hyviä mutta myös aikamoisia yllätyksiä tolle listalle.

 

Katsastin aamulla nuo listaajat nopeasti läpi, ja musta ainakin vaikutti siltä, et listaajien joukossa ois ollu aiempaa niukemmalti ihan "perus"bloggaajia, liekö se vaikuttanut tähän listaan? Vai onko just päin vastoin, et ne harvat blogiäänet on saaneet listan kieroutumaan lopulta aika pettymykseksi..

 

P.S. En oo lukenu sulta, ehkä James Blaken lisäksi, aiemmin moista dissaamista :DD Hauskaa luettavaa!

Jyri Öhman

Joo, mun mielestä toimis koko juttu paremmin, jos nimet valkattaisiin vain Briteistä. Yhden maan listaukseksi tuo top 15 olisi jo suhteellisen kelpo, mutta globaalina aika naurettava. "Ihan kiva" leimaa kokonaisuutta liiaksi.

Jes, pitää angstata jatkossa enemmän!

bubble
Fiction is my thing

Dry The River <3 Näin ne Yann Tiersenin lämppärinä keväällä, ja siitä lähtien ovat olleet tehosoitossa parin EP'n voimin. Ihanaa, että kohta tulee kokonainen levy!

Kapteeni (Ei varmistettu)

Kiva, kun jatkoit blogailua. Lueskelen tätä hotellin aulassa, maailman laidalla. Sait aikaan hykerryksen Skrillexin kohdalla - tekisi mieli kuunnella pätkä, mutta en ole varma ovatko muut asiakkaat mielissään järkyttävästä paskasta. Tuo Jamie N Commonsin video toi, ainakin mutella välittömästi mieleen Guillemotsin Walk the river -viideon. Sellainen havainto vain.

Jyri Öhman

Kappas, samaa fiilistä kyllä videoissa. Guillemotsin biisi olikin jotenkin päässyt menemään itseltäni ohi, hieno raita.

Skrillexin suhteen pysyn yhä suositteluni takana — etenkin, jos olet julkisella paikalla...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.