Lauantai-illan huumaa

Eva & Manu Korjaamolla, Selviytyjät Maikkarilla, Apple TV:n opettelua, terassikauden korkkaus Mattolaiturilla?

Lauantai-ilta on auki, mutta yksi on varmaa — Kakkoselta tuleva Bilebändi 2012 -kisan finaali on jotain aika uskomatonta. Intohimo musiikin tekemiseen tai edes kuuntelemiseen tuntuu kuolevan hetki hetkeltä.

Ehkä ensin mainittu auttaisi?

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mïtä vikaa bilebändissä on, sehän toi esiin musiikin tuntemattomia käsityöläisiä eikä ollut edes ulkomainen franchsing-formaatti? Taitavia kokoonpanojahan siellä noin puhtaasti muusiikillisesti arvioiden oli. Aika moni muusikko joutuu leipänsä erilaisissa viritelmissä ansaitsemaan, pitäisikö tästä vaieta ja sitä häpeillä, tai suositella trendikkäämpää ammattia? Viihdyttäminen kuitenkin on eräs musiikin ulottuvuuksia - vaikka voihan se olla tällaisen työläisyyden olemassaolo voi olla Etelä-Helsingin musiikkisnobille korkeampaa matematiikkaa.

Jyri Öhman

Ei mitään vikaa, itse en vain saa tuollaisesta musiikista yhtään mitään irti. Makuasioita — siitä minäkin palkkani saan.

Omaan napaansa ja omiin kenkiinsä tuijottava musiikkisnobi — ja ylpeä siitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jatkan vielä hieman, sillä jos tarkkoja ollaan tuo ei oikeastaan ole musiikkisnobismia edes, vaan "musiikkisnobismia". Ihan oikeasti hyvän maun omaavat kun osaavat suhteuttaa kohteen kontekstiinsa. Avantgarde, uusi ja mielenkiintoinen on oma juttunsa ja viihdyttäminen omansa ja molemmissa on sääntönsä ja taitonsa. Mutta tietenkin, jos lähestyy sitä "haasteellista", "uutta ja mielenkiintoista" tuollaisena tyylikysymyksenä niin sittenhän se on vain pintaa, johon joutuu takertumaan, eikä mitään todellista haastetta itselleen tule koskaan asettaneeksi.

Ei muuten, mutta ennalta-arvattavuus ja ummehtuneisuus on tylsää seurattavaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.