Ruissiin!

Tänään lähdetään Turkuun!

Viimevuotinen neitsytmatka sekä vanhaan pääkaupunkiin että Ruisrockiin oli kaikin puolin positiivinen kokemus. Niinpä tällä kertaa nostetaan panoksia ja koitetaan festareita koko kolmen päivän ajan.

 

 

Ohjelma on mukavan täynnä, mutta välillä on tilaa levähtääkin. Harmittavia päällekäisyyksiä on vain pari.

Tässä allekirjoittaneen checklist bändeistä.

 

Perjantai

Pariisin kevättä en ole ihan hirveästi edes vaivautunut kuulemaan, mutta livenä se on ilmeisesti ihan kiva. Circlen passaan suosiolla, siitä kun tulee vain hammastenkiristystä.

Olen tosissani miettinyt, olenko aiemmin edes nähnyt CMX:ää lavalla — ns. perusfestareita kun olen sen verran harvakseltaan kolunnut. Anssi 8000 & Maria Stereo toimii aina. Hurts on niin menneen talven lumia, mutta vilkaistaan nyt. Toivottavasti parempi kuin viime kesän Meltissä.

Perjantain ykkönen on tietysti the National. Jos samoihin sfääreihin ylletään kuin maaliskuussa Kultsalla — tai edes lähelle — olen onnellinen.

Lopetukseksi sitten the Prodigy, jota odottelen varovaisen innokkaana. Jos meininki on sopivan vanhakoulukuntainen, voi keikka olla oikeasti kova.

 

 

Lauantai

Alueelle pitää tulla heti ajoissa. Pertti Kurikan Nimipäivät voisi katsastaa vain kuriositeettina, mutta yhtyeen vanha punk rock iskee ihan oikeasti. Uusi Fantasia oli viime vuonna Flow'n kovimpia päiväesiintyjiä. Scandinavian Music Group katsotaan, vaikka sisällöstä voi pari tahatonta irvistystä tullakin.

Niin hyvin en etukäteen bob hundia tunne kuin pitäisi, mutta keikkaa odottelen silti. Anna Calvin ja Sweatmasterin päällekkäisyys on sääli, svetareita kun ei tämän kesän jälkeen enää livenä näe. Ja Anna taas on pakko.

Yhdeksän jälkeen koittaakin festareiden pisin odotus, kunnes Elbow valtaa teltan kello yksitoista. Rubik on kurjasti Converseilemassa samaa aikaan, enkä sitä siis vieläkään pääse näkemään. Lauantain päättää PMMP, jota odotan aika kovasti — eka kerta sekin.

 

 

Sunnuntai

Iisi sunnuntai starttailee Palefacella ja perään Jenni Vartiaisella. Iltapäivän ehdoton yllätys voi olla ruotsalainen Graveyard, jonka nelisen vuosikymmentä retroileva rock vetää puoleensa. Mutta höh, päällekäisyys Magenta Skycoden kanssa saattaa aiheuttaa hankaluuksia.

Heti perään Fleet Foxesia, jonka ei välttämättä edes huomaa vaihtuneen viimekesäisestä Midlakesta. Isobel Campbell & Mark Lanegan on sunnuntain helmi.

Viimeisiä viedään: Manu Chao la Ventura katsastetaan sitä pahemmin edes tuntematta. Illan päättää viime vuoden ehdottomin pop-prinsessa Robyn.

 

 

Näillä mennään. Nähdään Ruissalossa!

Kommentit

Anna Karhubear

Kivaa festarointia! "Fleet Foxesia, jonka ei välttämättä edes huomaa vaihtuneen viimekesäisestä Midlakesta" Hihhih, osuvaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tänään lähtee! Itseäni musiikillisesti kiinnostavat rokkibändit Nekromantix ja Lama menevät pahasti ihan päällekkäin. Paramore ei kiinnosta musiikillisesti yhtään, mutta em. takia en näe Hayley Williamsista punaista hiuskiehkuraakaan. The Prodigy kiinnostaa sentään enemmän kuin takavuosina soolona esiintynyt Keith Flint, jota ei katsonut Erkki-enonikaan.

Huomenna PKNP soittaa aivan liian aikaisin, jotta perinteisesti hankala ja viivästelevä matka festarialueelle antaisi tähän mahdollisuuden. Sweatmaster on must, joten Anna Calvi jää pakosta väliin. Elbowin jälkeen taitaa nukkumatti kutsua, vaikka PMMP houkuttaisikin.

Sunnuntaina on vaikea pysytellä hereillä, kun Magentan, Fleetin ja Isobelin & Markin hissutteluaktit seurailevat toisiaan. Robyn on pakko nähdä, ja pääsen käymään viimein rantalavallakin ;)

LinaS
iivents

Ruissi!!! Jeah! <3 Sinne myös, mutta vasta sunnuntaina, ensin Taalintehtaalle Baltic Jazziin, sitten Manu Chao kiikarissa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.