Ai onko meillä tällainenkin tuote?

Ladataan...
Au naturel

Niin sanoi hetki sitten K-marketin kassantäti tiirailtuaan hyllystä löytämääni Santa Marian glögimaustepussia. Taisi itsekin mennä vuoron jälkeen maustehyllylle.
 

Ei tässä mitään sen mullistavampaa ole kuin se, että pussissa on sekaisin kokonaisia neilikoita, inkiväärinpaloja, kanelitankoja ja muuta glögiin kuuluvaa. Ja vieläpä sopivana kerta-annoksena. Ei tarvitse ostaa erikseen pussillista kanelitankoja ja neilikoita, joista suurin osa jää kuitenkin kaappiin pyörimään tullakseen vastaan – astetta vaisumpina – seuraavana glögisesonkina. 

Minua kylläkin vaivaa kummallinen glögiöveriys. Taisin juoda viime vuonna tämänkin sesongin glögit, eikä kuumaa joulujuomaa ole litkitty meillä poikkeuksellisesti laisinkaan näiden pimeiden viikkojen aikana. Mutta huomenna emännöin tyttöpikkujouluja (tai naispikkujouluja, jos jotakuta aikuisten naisten tyttöily ärsyttää, minua kylläkään ei) ja tokihan niihin glögi kuuluu.

Valmistan tällaista. Tulen sitten kertomaan tuliko hyvää. 

Omenasiideriglögi

5 dl omenasiideriä
1 dl sokeria tai hunajaa
reilusti kokonaisia glögimausteita: kanelitankoa, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä, tähtianista
1 plo omena- tai valkoviiniä

Mittaa kattilaan siideri, sokeri ja kokonaiset glögimausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kymmenisen minuuttia. Lisää viini ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi glögi mukeihin tai laseihin. Tarjoile manteleiden, pähkinöiden ja rusinoiden kanssa.

Kuva: Santa Maria, glögiohje täältä

Share
Ladataan...

Kommentit

Au naturel

Hyvää tuli glögistä! Makeutin hunajalla, ja viininä oli puolikuiva chardonnay. Suositteluni, varsinkin jos kauppojen valmisglögit tökkivät makeutensa vuoksi.

Pelkkää valoa

Vitsi jee! Just eilen mietin, että mistäköhän löytyisi hyväksi testattu siideriglögiohje jouluksi ja täällähän se.

Au naturel

Täällähän se, Anna! Ole hyvä.

Kommentoi

Ladataan...