Eniten feisbuukkaava on narsisti

Ladataan...
Au naturel

Narsistiksi leimaaminen taitaa nykyin olla yleisimmin jaeltu kotipsykologin diagnoosi. Onhan se kieltämättä hieman rasittavaa. En silti voi olla raportoimatta aamun tiedelöydöstä, nimittäin Facebookin yhteydestä aggressiiviseen narsismiin.

Alun perin The Guardianin raportoiman tutkimuksen mukaan Facebook tarjoaa kanavan pakkomielteiseen itsensä korostamiseen ja onttoihin ystävyyssuhteisiin. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivillä ihmisillä on Western Illinoisin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan enemmän Facebook-kavereita, statuspäivityksiä ja kuvamerkkauksia kuin muilla. Yhä nuoremmat ihmiset osoittavat narsistisia taipumuksia ja pakkomielteisyyttä suhteessa minäkuvaansa.

Tutkimus vahvistaa sen, mitä voi helposti päätellä pelkän maalaisjärjenkin avulla: överiksi mennyt Facebook-aktiivisuus kielii siitä, että joku on vialla. Mutta äkkinäisten narsismituomioiden suhteen olisin silti varovainen niiden hyperaktiivisimpien feisbuukkaajienkin kohdalla – siitäkin huolimatta, että tutkijoiden mukaan narsismi on lisääntynyt ja sosiaalinen media on omiaan ruokkimaan häiriötä narsistia tyydyttävällä tavalla.

Kuva täältä

 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...