Isompaa, kiitos!

Ladataan...
Au naturel

Taas rasvat lopussa. Miksi luomukasvovoiteet – kuten öisin käyttämäni Weledan mantelivoide – pakataan niin penteleen pieniin tuubeihin? 30 millilitraa näyttää olevan pakkauskoon standardi useamman ekorasvan kohdalla. Ainakin omassa käytössäni sellainen määrä kestää säälittävän vähän aikaa.
 

 

Saisiko näitä vähän suurempina?

Tilaan rasvani netistä isompina kertaerinä, koska on rasittavaa havahtua tuotteen loppumiseen parin viikon välein. Koitin taannoin vaihtaa yövoiteeni johonkin isommassa pakkauksessa myytävään ekorasvaan, mutta saatoin projektin päätökseen, kun muutama epäsopivaksi havaittu tuubi oli muuttanut peilikaappiin.

Onko niin, että tuoteselosteen lyhentyessä myös tuotteen elinikäodotus ja sitä myöden pakkauskoko kutistuvat? Mitä vähemmän myrkkyjä, sen lyhyemmän aikaa tuote säilyy? Pakkausten tiirailu ei vahvista teoriaa, sillä ainakin omissa tuotteissani käyttöaikaa on kaikissa jäljellä pitkälle toista vuotta. Kyllä parikymmentä milliä kuluu siinä ajassa säästeliäimmältäkin käyttäjältä.

Skin Foodinsa Weleda on saanut isompaan, 75 ml:n tuubiin, ja se on ihanaa. Koska muutkin rasvat kasvavat kokoa? Aloittakaa mantelivoiteesta.

Share
Ladataan...

Kommentit

Sincerely yours

Ekovoiteissa on se "huono" puoli, että lisättyjä säilöntäaineita on käytetty minimalistisen vähän, tuotteen luonnolliset raaka-aineet toimii säilöjinä. Tästä syystä pohtimasi käyttöikä pienenee ja voiteet ahdataan pienempiin kokoihin, jotta käyttäjä saa ne kulutettua ennen raaka-aineiden huonontumista. Tuubeissa tosin on oltava pakollinen käyttöaika avaamisen jälkeen, joka yleensä on 6M-12M. Tuollainen 30ml voide kestää keskimäärin kuukauden päivät.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ymmärrän että säilytysaineiden puuttuessa pakkauskoon pitää olla pienempi, mutta mikäköhän on voiteen ekologisuus loppupeleissä, kun pakkausjätettä tulee enemmän?

Au naturel

Joo, Nina P, näinhän mäkin päättelin että vähemmillä säilöntäaineilla myös vähemmän käyttöaikaa - mutta edes vähän isommat purtilot? 50 ml ei mun mielestäni esimerkiksi vielä ole niin iso koko etteikö sitä voisi ajatella lyhytikäiselle voiteelle. Ja jos kerran esimerkkinä käytetty Weleda laittaa jonkun rasvansa jopa yli tuplasti isompaan tuubiin kuin muut tuotteensa, niin miksei sitten loppujakin... 

Vierailija, tärkeä pointti tuo pakkausjätteen määrän kasvu - sekin vielä!

Noora Katariina (Ei varmistettu)

Niinpä, niinpä. En kyllä oikein usko, ettei luonnonkosmetiikkaa voisi pakata isompiin pakkauksiin, kun kyllä sellaisiakin markkinoilta löytyy. Haluaisin vartalovoiteeni (mieluiten se S.A.V.E.:n ihanan tuoksuinen body milk) vaikka 500 ml:n purkeissa, ettei tarvitsisi olla koko ajan ostamassa uutta ja saisi läträtä kosteutusta iholle mielin määrin. <3

Au naturel

Noora Katariina, testasin itse S.A.V.E:n naamarasvaa (just kun metsästin sitä uutta yövoidetta) - niillä on kasvovoiteetkin 75 ml:n tuubissa! Harmi vaan ettei sopinut mun iholle hirveän hyvin. Hintakin kun taisi olla sarjalla suht. kohdillaan.

Noora Katariina (Ei varmistettu)

Ai, onpa kätevää! Oon kokeillut niiltä vain sitä vartalovoidetta, joka on kyllä laadukasta. Se on tosiaan aika edullinen sarja. En meinaa uskaltaa ottaa uutta naamarasvaa kokeiluun, kun Mádara on toiminut niin hyvin, mutta ehkä pitäisi rohkaistua ja testata.

Tjaa (Ei varmistettu)

SAVE:lla on Ecocert, joka sallii 5% synteettisiä ainesosia. Heti kun tuotteessa on synteettistä tavaraa, on sen valmistaminen sekä helpompaa että halvempaa. Kun tuotteessa on vettä,kuten S:n em. tuoteissa on, on säilyvyys ongelma, joka ratkeaa helpoimmin synteettisellä säilöntäaineella.

Au naturel

Kiitos faktasta, Tjaa.

Kommentoi

Ladataan...