Kunhan se ei ole homo

Ladataan...
Au naturel

Pysäyttävä uutinen aamun Helsingin Sanomissa. 

Tuoreen HS-gallupin mukaan Sauli Niinistöä presidentiksi äänestäneet kertoivat tärkeimmäksi syyksi valinnalleen vain hitusen useammin "Niinistön kyvyt hoitaa maan asioita" kuin "Haaviston seksuaalinen suuntautuneisuus". Aika moni siis katsoi asiakseen ensisijaisesti homon eliminoinnin kisasta, ja vasta sitten tulivat esimerkiksi ulkopolitiikan tuntemuksen kaltaiset sivuseikat.
 

Jos gallup kuvastaa koko kansan äänestyslinjoja, niin homous on yhä melkoinen ongelma aika isolle osalle suomalaisista. 

Aika... surullista.

Share
Ladataan...

Kommentit

Hömppäblogi

Nyt voisi melkein toivoa, että osa noin vastanneista äänesti Haavistoa nimenomaan siksi, että hän on homo (puolustaakseen vähemmistöjen oikeuksia tms.). Surkea syyhän se olisi silti, mutta tilanne vaikuttaisi vähän toiveikkaammalta.

Au naturel

Hosuli, Haavistoa äänestäneiden puolella "Haaviston sukupuolinen suuntautuneisuus" oli viiden vähiten tärkeimmän syyn joukossa. Ykkösenä tärkeimpien syiden listalla oli "Haaviston luonteenpiirteet", ja kakkosena "Ei voinut ajatella äänestävänsä Kokoomuksen ehdokasta".

Protestiääniä toki siis Haavistonkin puolella, mutta puolueen protestointi on ihan ok, politiikasta kun on kyse. Seksuaalisen suuntautuneisuuden kaltaisiin ominaisuuksiin puuttumisessa taas on kyse jostain ihan muusta kuin politiikasta. 

Hömppäblogi

Oi voi, kovin surullista siis.

Hymyjä ja haukotuksia

Mielestäni myös surullinen juttu. Tiedän kuitenkin aika monta henkilöä, joille homous ei ole minkäänlainen ongelma mutta jotka pelkäsivät, miten homo presidentti voisi hoitaa tehtäviään ja äänestivät siksi Niinistöä. Monissa maissa kun homous on edelleen iso ongelma ja koska presidentin tehtävä on johtaa ulkopolitiikkaa, voisi olla hankalaa, jos esim. Kiina ei ottaisi ollenkaan vastaan. Itse uskon, että nämä mahdolliset ongelmat 0lisi käytännössä saatu ratkaistua mutta moni näköjään ei.

Au naturel

Tottahan tuokin on, Tiina: Haavistolla olisi pressana ollut varmasti edessä monta tukalaa paikkaa homoutensa vuoksi. Sikäli ymmärrän logiikan. Mutta ajattelumalli tekee karhunpalveluksen tasa-arvoasialle. Jonkun pitää aloittaa: jostakusta pitää jonain päivänä tulla ensimmäinen avoimesti homoseksuaali presidentti.

Kommentoi

Ladataan...